Gazete Vatan Logo
Futbol Kaptan yolu biliyor

Kaptan yolu biliyor

G.Saray, Sivas’ın yenildiği hafta Konya’yı tek golle geçip liderle farkı 5 puana indirdi

Zirve yarışının nefes kestiği ligde hocasını değiştiren G.Saray, Bordeaux zaferinin ardından Konya’yı Arda ile devirip ‘Yarışta ben de varım’ dedi. Aslan ligde 3 hafta sonra 3 puan aldı

HÜKÜMET seçim telaşında... Sadaka dağıtıyorlar bol bol. Dağıtıyorlar da şu Anadolu’daki futbol sahalarına da bir el atsalar hiç fena olmaz. Özellikle de iktidarın kalesi Konya’ya. Düşünün... UEFA Kupası rüyası gören G.Saray geliyor bu şehre. Ama Atatürk Stadı’nın zemini patates tarlası. Sanki 1980’lerden bir maçtan ’Bir zamanlar ligimiz’ manzarası izliyoruz.

TARLADA ÇELİK ÇOMAK

ÜSTELİK dünyada eşi benzeri görülmemiş şekilde hem atletizm pisti var, hem de bisiklet! Stadın adı bir de Atatürk. Öyle bakımsız, demode ki tesis, valla yarın bir savcı çıkıp Atatürk’e hakaretten dava açarsa şaşırmam.. ’Suni çim isteriz’ diyen G.Saray, stat Konya Atatürk olunca biraz ürküyor. Nasıl olmasın, bir yıl önce Uğur’u bu zeminde şehit vermişlerdi. Hâlâ ortada yok çocuk!

ZEMİN kötü olunca deplasman kaçağı Lincoln’ü görmek ilginç. Belli ki Bülent Korkmaz sıkı tutuyor işi. Oyun başlamadan haliyle merak ediyoruz Lincoln’ün ne yapacağını.. Kötü zeminin 4’te ilk kurbanı Emre Aşık oluyor ve zeminden seken topa sadece bakıyor, arkaya kaçan Veysel ise iyi günündeki De Sanctis’in şans kurtarışına takılıyor. Dakika 11’e geldiğinde kötü zeminlere uygun bir 56 metrelik füze atıyor Sabri, arkaya koşan Arda, Mihajlov-Jefferson anlaşmazlığında kafayı sokuyor araya: 0-1 Gol vuruşu anında Brezilyalı eldiven Jefferson’un tokadıyla bir süre yerde kıvranıyor Arda...

SONRAKİ bölümde Konya, geçen haftaki Kocaelispor gibi arkaya sızma harekatına başlıyor sık sık... Kullandıkları 10 numara ise eski G.Saraylı Cihan Haspolatlı. 32’de ‘10 numara’lık bir pas atıyor, ancak 40 yıldır ligde gitmedik takım bırakmayan Bülent Bölükbaşı kötü vuruyor topa ve aut. 41 ve 45’te iki Kewell ortasında ’sakat’ Baros havada yetersiz kalınca 2. yarının başında Ümit Karan’ı alıyor oyuna Bülent Korkmaz.

İŞTE KORKMAZ’IN RUHU

GİRAY Bulak da Ümit Karan’ı ekarte etmek için G.Birliği’nden eski takımdaşı İsmail Güldüren’i sürüyor sahaya. Maçın 2. yarısı Konya görüntüde tek kaleye çeviriyor oyunu.. Bastırıyor da bastırıyor. Aslan yaslanıyor geriye ve gelen topları bir güzel bohçasında toplayıp oyalıyor. Atak bile düşünmüyor. Tek kontrasını 70’te yapıyor ama 5’e 2 pozisyonda Sabri’nin sağ çaprazdan şutu dağlara taşlara gidiyor. Başka pozisyonu yok Aslan’ın.

DE SANCTİS TİTREDİ

SON 10 dakika ecel terleri döküyor haliyle. Konya’nın her yüksek ortası, De Sanctis’in titrek yan çıkışları ürkütse de mücadelesiyle müthiş direniyor G.Saray... Ve maçı ’Çanakkele savunması’yla 1-0’a bağlıyor Korkmaz... Ki yeni neslin gözbebeği Bülent hoca, 2’de 2 yapıyor. İki maçta Sabri ve Arda’nın 4 gol atması ise bir mesaj olmalı.

SONUÇ: G.Saray görüntü olarak kötü olsa da 3 puanı kurtardı. Zaten o zeminde bırakın futbolu cirit bile oynanmazdı ki!...

Haberin Devamı