Gazete Vatan Logo
Futbol Kaptanlık gerilimi

Kaptanlık gerilimi

“Kaptanımız Emre’dir” açıklaması küçük bir krize neden oldu

A MİLLİ Takım’da bugün Honduras ile yapılacak hazırlık maçı öncesi kaptanlık krizi yaşanıyor. Fatih Terim döneminde kamuoyuna yansıyan olumsuz görüntüler nedeniyle kaptanlıktan alınan Emre Belözoğlu, Oğuz Çetin tarafından yeniden kaptanlığa getirildi. Dünya Kupası Grup Eleme Maçları’nda kaptan olarak sahaya çıkan Tuncay Şanlı artık ikinci kaptanlık görevini yapacak.

AĞUSTOS ayından itibaren milli takımın başına geçecek olan Guus Hiddink’in başyardımcısı Oğuz Çetin’in, bir süre önce yaptığı açıklamada “Milli takımımızın kaptanı Emre Belözoğlu’dur” demişti. Çetin’in bu açıklamasının ardından da Belözoğlu’na önceki gün görevi bildirilmişti.

TERİM DEĞİŞTİRDİ

HATIRLANACAĞI gibi, eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim pazubandı Emre Belözoğlu’ndan alarak İngiltere’de futbol yaşantısını başarıyla sürdüren Tuncay Şanlı’ya vermişti. Terim bu değişikliği FIFA’nın Türkiye’ye verdiği 2008 Fair-Play ödül töreni öncesinde gerçekleştirmişti.

FIFA’NIN törene milli takım kaptanını davet etmesi üzerine yetkililer Fatih Terim’i arayarak “Hocam kaptanımız Emre Belözoğlu. Törene o mu gidecek?” diye sormuşlar Terim de: “Bundan sonra kaptanımız Tuncay Şanlı. Törene o gitsin” demişti. O dönem Emre’nin önce Denizli’de bir taraftar ile yumruk yumruğa kavga etmesi, sonra da Konya’da Mevlana Türbesi çıkışında bir gazeteciye “Seni sabaha kadar döverim” demesi gündeme gelmiş ve bu olaylar Emre’nin kaptanlığı kaybetmesine yol açmıştı.

Cetin: Tek rakibimiz Almanya

A Milli Takım Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin, “Amacımız Hiddink gelene kadar bu süreci iyi geçirmek” dedi. Honduras maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısında Hiddink ile Türk futbolu ve takımlar hakkında konuştuklarını ifade eden Çetin şunları söyledi:

“Honduras maçını başarıyla tamamlamak istiyoruz. 2010’a gidemememizi Hiddink de hayretle karşıladı. EURO 2012’deki rakipler Türkler’in yoğun yaşadığı ülkeler. İyi hazırlanırsak tek rakibimiz Almanya.

‘KADROYU BEN KURDUM’

HIDDINK kendisi beni arayıp çalışmak istediğini söyledi. Başyardımcısı ben olacağım. Honduras maçı ile kadro belirlenmesi ve kamp sürecinin sorumluluğu tamamen bana aittir. Oynatmayı düşünmediğimiz isimleri kadroya almadık. Elimizde 50-60 kişilik kadro var. Lig bittiğinde Amerika turnesi için kadro şekillenmiş olacaktır. Son 4.5 yıldır milli takım bünyesinde yer aldım. Bu sürede Türkiye’nin en önemli spor adam Fatih Terim ile çalışmak herkese nasip olmaz.”

Hiddink Fildişi’ne GİDİYOR İDDİASI

HOLLANDA gazetesi De Telegraaf, Milli Takım’ın yeni teknik direktörü Guus Hiddink’in geçici olarak Dünya Kupası’nda Fildişi’nin başına geçeceğini yazdı. “Hiddink’in, 2010 Dünya Kupası’nda Fildişi Sahili’ni çalıştıracak olması neredeyse kesinleşti” denilen haberde, Vahid Halilhodziç’in görevine son verilmesinin ardından en güçlü adayın Hollandalı çalıştırıcı olduğu ifade edildi.

1 AĞUSTOS’TA

FİLDİŞİ Sahili Futbol Federasyonu Başkanı Jacques Anouma, hafta sonu yaptığı açıklamada ise yeni teknik direktörün kısa sürede açıklanacağını kaydetmişti. Bilindiği gibi Hiddink’in Türkiye ile olan anlaşması 1 Ağustos’ta başlayacak.

Haberin Devamı