Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kara Kartal, adım adım şampiyonluğa!

Kara Kartal, adım adım şampiyonluğa!

Spor Toto Süper Lig'in 28. hafta kağanış maçında ligin son sırasına demir atan Adanaspor'u evinde 3-2 mağlup eden Kara Kartal, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Kara Kartal, adım adım şampiyonluğa!

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında lider Beşiktaş, ligin son sırasında bulunan Adanaspor'u Vodafone Arena'da ağırladı.

Cenk Tosun'un cezalı olduğu maçta Şenol Güneş, Quaresma ve Adriano'yu yedek soyundurdu. Maça hızlı başlayan ev sahibi Beşiktaş oldu. Cenk'in yokluğunda 11'de başlayan Kamerunlu golcü 11. dakikada ceza sahası sağ çaprazından yaptığı vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gole Adanaspor'un cevabı geçikmedi.

Magaye'nin orta sahadan pasına hareketlenen Gleison ceza sahasına girip çaprazdan düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-1

İlk yarı 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

İkinci yarıya Kara Kartal, Talisca'nın golüyle başladı. UEFA'da Lyon'a attığı 3 golle harika bir performans sergileyen Brezilyalı oyuncu, gollerine ligde de devam etti. 52'de ceza yayında topla buluşan Talisca, sağ ayak içiyle yaptığı düzgün vuruşla takımını 2-1 öne geçirdi. Bu golün ardından Adana pes etmezken, 66'da Magaye takımına eşitliği getirdi.2-2

Son söz yine Kartal söyledi. 80. dakika Quaresma'nın kullandığı sertbest vuruşta boş boş kalan Tosic takımına galibiyeti getiren golü kaydetti.3-2

Haberin Devamı

Bu sonuçla puanını 64'e yükselten Beşiktaş, ikinci sıradaki Başakşehir'le aradaki puan farkını 7'ye çıkardı ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Adanaspor ise 20 puanla son sırada yer aldı.

Süper Lig'in 29. haftasında Beşiktaş, Başakşehir deplasmanına konuk olurken, Adanaspor evinde Antalyaspor'la karşı karşıya gelecek.