Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kara Kartal Avrupa semalarında

Kara Kartal Avrupa semalarında

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi K Grubu ilk hafta maçında deplasmanda Slovakya'nın Slovan Bratislava ekibiyle karşı karşıya geliyor.

Kara Kartal Avrupa semalarında

Narodny Stadyumu'nda TSİ 22.00'de başlayacak karşılaşmayı Estonyalı hakem Kristo Tohver yönetecek. Müsabaka beIN SPORTS HD 1'den naklen yayımlanacak.

Siyah-beyazlı takımın grubunda Slovan Bratislava'nın yanı sıra Portekiz'in Braga ile İngiltere'nin Wolverhampton ekipleri yer alıyor.

Süper Lig'de sezona kötü başlayan ve geride kalan 4 haftada sadece 4 puan toplayabilen Beşiktaş, Slovan Bratislava karşısından galibiyetle ayrılarak Avrupa macerasına iyi bir giriş yapmaya çalışacak.

Siyah-beyazlı takımda sakatlığı yeni geçen Burak Yılmaz ve Oğuzhan Özyakup ile sağ kasık adalesinde zorlanma tespit edilen Enzo Roco kadroda yer almadı.

MUHTEMEL 11'LER
Beşiktaş-Bratislava maçının muhtemel 11'leri şu şekilde olacak;
Slovan Bratislava: Greif, Medvedev, Abena, Bozhıkov, De Marco, Ljubıcıc, De Kamps, Drazic, Nono, Moha, Sporar
Beşiktaş: Karius, Douglas, Vida, Ruiz, Rebocho, Elneny, Dorukhan, Ljajic, Diaby, N'Koudou, Umut
HOLOSKO'DAN BURAK'A ÇAĞRI
Beşiktaş'ın eski Slovak futbolcusu Filip Holosko, siyah beyazlılara transferinde Manisa'ya verilen Burak Yılmaz'a mesaj yolladı.
Bratislava'da konuştuğumuz Holosko, önce Slovan Bratislava'yı yorumladı: "Slovakya'nın en iyi takımı. Kolay maç olmayacak. Beşiktaş da iyi başlamadı lige. Ama Bratislava da taraftarsız oynayacak. Bence savunmada bekleyecekler. Kontra oynayacaklar."
Beşiktaş, Holosko'yu almak için Manisa'ya Burak Yılmaz, Koray Avcı ve üstüne para vermişti. Holosko o günleri de anlatıp Burak'a seslendi:
"O zaman Ertuğrul Sağlam beni çok istemişti. Manisa'da en çok gol atan ikinci oyuncuydum. Semih Şentürk gol kralı ben de ikinci olmuştum. Ertuğrul Hoca isteyince ben de kabul ettim çünkü Beşiktaş büyük bir takım.
O zaman Burak Yılmaz, Koray Avcı ve artı paraya Manisa'ya verildi ben de Beşiktaş'a transfer oldum.
Burak sonra Fenerbahçe, Eskişehir, Tranzonspor, Galatasaray ve Çin'de oynadı. Sonra Beşiktaş'a geri döndü. Bence Burak çok büyük futbolcu. Keşke Bratislava maçında da oynasaydı. Beşiktaş'ın ona ihtiyacı var.
Ona şunu söylemek istiyorum: Çabuk iyileş ve takıma katıl."
Beşiktaş'ta en iyi sezonunun 2008-09 olduğunu belirterek, "Şampiyon olduk ve ben de 15 gol atmıştım. Samet Aybaba'lı sezonum da iyiydi" dedi.
Holosko, fırsat doğması halinde menajer veya hoca olarak Beşiktaş'a dönmek istediğini de söyleyerek, "İki çocuğum Beşiktaş'tayken doğdu. Beşiktaş hep kalbimde, çok seviyorum" dedi.
BEŞİKTAŞ TEKNİK DİREKTÖRÜ AVCI'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, UEFA Avrupa Ligi'ne iyi bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi.
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi K Grubu'nda bugün deplasmanda Slovan Bratislava ile yapacağı karşılaşma öncesinde Narodny Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında teknik direktör Avcı ve kaleci Loris Karius açıklamalarda bulundu.
Avcı, Beşiktaş'ın son 5-6 senesine bakıldığında, UEFA sıralamasında ülke puanını en yukarıya taşıyan, bu platformda önemli tecrübeleri olan bir kulüp olduğunu belirtti.
Beşiktaş'ın her kulvarda hedefinin olduğunu dile getiren Avcı, bugün de bunlardan bir tanesinin başlayacağını ifade ederek, "Umarım perşembe akşamı özellikle Bratislava için kendi ülkesinin değerli takımı, kendi liginde daha dominant bir top oynayan, topa sahip olan ve o anlamda rakiplerine üstünlük sağlayan bir ekip. Avrupa Ligi veya Şampiyonlar Ligi play-off'u öncesinde de bir iki sistemde değişiklik yapan biraz daha bekleyen, topu daha rakibe veren bir görüntüye sahipler. Avrupa'da kimle oynarsanız oynayın son derece sistemli takımlarla karşılaşacağız. İyi bir başlangıç yapabilmek perşembe akşamı hedeflerimizden bir tanesi." değerlendirmesinde bulundu.
Atiba Hutchinson'ın uzun süre takımdan ayrı olduğunu ifade eden Avcı, Gazişehir Gaziantep maçında bu futbolcunun 35 dakika oynatıldığını, perşembe akşamı oynanacak müsabakada da aynı süre oynayabileceğini aktararak, "Yarınki karşılaşmada üç oyuncuda değişiklik olacak, geri kalan aynı devam edecek." şeklinde konuştu.
Avcı, perşembe akşamı oynanacak olan maçta Umut Nair'in takım kadrosunda olma ihtimalinin bulunduğu aktardı.
"RAKİPTEN DAHA FAZLA TOPA SAHİP OLACAĞIZ"
Oyun stiline ilişkin hücum ya da savunma gibi sınıflandırmanın doğru olmadığını kaydeden Avcı, şöyle devam etti:
"Önemli olan her ikisini de doğru yapabilmek, hatta topun havada ve dışarda olduğu bölümü bile hesaplayarak hareket etmek en doğrusu olacak. Şunu söyleyebilirim; büyük bir ihtimalle biraz daha rakipten fazla topa sahip olacağımızı düşünüyoruz."
KARİUS: "BU GRUPTAN ÇIKMAK ÖNCELİKLİ BEKLENTİMİZ"
Siyah-beyazlı takımım Alman kalecisi Loris Karius de perşembe akşamı Beşiktaş için yeni bir kulvarın başladığını belirterek, "Bu kulvarla ilişkin beklentilerimiz var öncelikli beklentimiz bu gruptan çıkabilmek, geçen sezon bu kulvarda gruptan çıkamamıştık. Bu sezon bunu gerçekleştirmek istiyoruz yarın da bunun ilk adımı olacak. Özellikle deplasmanda iyi bir başlangıç yapmak bizim adımıza çok önemli." diye konuştu.
Tecrübeli file bekçisi, yeni teknik direktör, yeni teknik ekip, oyun felsefesi ve çok sayıda yeni oyuncuyla bu sezona başlandığını kaydederek, başlangıçlarda kimi sıkıntıların yaşanabileceğini, ancak bu tür köklü değişiklikler sonrasında istenilen seviyeye ulaşılabilmesi için zamana ihtiyaç duyulduğunu, iyiye gidiş sürecinin de başladığını anlattı.
Perşembe akşamı oynanacak karşılaşmada Beşiktaş'ın favori gösterildiğine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Karius, favori kelimesinin kullanılmasının çok doğru bulmadığını, Slovakya liginin en büyük takımına karşı oynayacaklarını, rakibe çok saygı duyduğunu, ancak kazanan tarafın Beşiktaş olmasını umut ettiğini söyledi.
Basın açıklamasının ardında, Siyah-beyazlı ekip, maç öncesi son antrenmanına çıktı. Antrenman esnasında teknik direktör Avcı, Beşiktaş’ın eski oyuncusu Filip Holosko ile sohbet etti.
SLOVAK TAKIMLARIYLA 12. KARŞILAŞMA
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi K Grubu'nda perşembe akşamı Slovan Bratislava ile yapacağı maç, Avrupa kupalarında Türk ve Slovak takımları arasındaki 12. karşılaşma olacak.
İki ülke takımları arasında daha önce oynanan 11 maçın 5'ini Türk, 5'ini de Slovak ekipleri kazandı, bir müsabaka ise berabere sonuçlandı.
Söz konusu karşılaşmalarda Türk takımlarının 19 golüne, Slovak ekipleri 10 golle karşılık verdi.
BEŞİKTAŞ 4 MAÇ YAPTI
Beşiktaş, Slovakya temsilcileriyle Avrupa kupalarında bugüne dek 4 kez karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar, bu karşılaşmalarda 2 galibiyet, 2 mağlubiyet yaşadı.
Beşiktaş, 1993-1994 sezonunda Kupa Galipleri Kupası birinci turunda eşleştiği Kösice'ye ilk maçta 2-1 yenilirken, rövanş karşılaşmasında rakibini 2-0 mağlup etti.
Aynı organizasyonda 1998-1999 sezonunda ilk turda Spartak Trnava ile karşılaşan siyah-beyazlı takım, sahasındaki maçı 3-0 kazandı, deplasmandaki müsabakayı 2-1 kaybetti.
Beşiktaş, Slovan Bratislava ile Avrupa kupalarında ilk kez karşı karşıya gelecek.
SLOVAN BRATİSLAVA, TRABZONSPOR İLE KARŞILAŞTI
Slovan Bratislava, Avrupa kupalarında daha önce Türkiye'den sadece Trabzonspor ile eşleşti.
Trabzonspor ile 1996-1997 sezonunda UEFA Kupası elemelerinde karşı karşıya gelen Slovakya temsilcisi, evindeki ilk maçı 2-1 kazanırken, Trabzon'daki karşılaşmayı ise 4-1 yitirdi.
TÜRK-SLOVAK TAKIMLARININ MAÇLARI
Türk ve Slovak takımları arasında oynanan maçlar ve sonuçları şöyle:
Sezon Organizasyon Maç Sonuç
1993-94 Kupa Galipleri Kupası Beşiktaş-Kösice 1-2 / 2-0
1995-96 Intertoto Kupası Bursaspor-Kösice 1-1
1996-97 UEFA Kupası Trabzonspor-Slovan Bratislava 1-2 / 4-1
1998-99 Kupa Galipleri Kupası Beşiktaş-Spartak Trnava 3-0 / 1-2
2005-06 Intertoto Kupası Osmanlıspor (Ankaraspor)-Dubnica 0-4 / 1-0
2018-19 UEFA Avrupa Ligi Fenerbahçe-Spartak Trnava 2-0 / 0-1

Haberin Devamı