Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kara Kartal 'Paşa'lar gibi!

Kara Kartal 'Paşa'lar gibi!

Şampiyonlar Ligi'ne mükemmel başlayan temsilcimiz Beşiktaş Leipzig ve Porto'nun ardından deplasmanda Monaco'yu da devirdi.

Kara Kartal 'Paşa'lar gibi!

MAÇIN ÖYKÜSÜ

LOKUM gibi şehir, şiir gibi stat, şurup gibi hava! Monaco’da bir futbol maçından ziyade panayıra gelmiş gibiyiz! Her şey Dolce Vita makamında! Beşiktaş da bu ‘esenlikten payını’ aldı. Şenol Güneş’li yılların şiarı olan ‘güzel futbol ve iyi oyun’ kuralı dün akşam da orta yerdeydi. İlk yarı gol hariç 3 net pozisyon yakaladı. Oynayan her takıma ‘hakkını veren’ Kara Kartal yine gereğini yaptı. Oyuna hükmetti!
30’DA Falcao’nun golünde orta alandan Caner’in faul yapmaması, koşuyu erken kesmesi türü etkenler vardı. 4 dakika sonra Talisca’dan başlayan hücum, Q7’nin Cenk’in ağzının içine attığı topla gole dönüştü; 1-1 oldu. Bu golle oyunda kalmayı sürdürdük!
2.’LER DÜŞÜNSÜN!
2. yarı rolanti başladı. Monaco, Beşiktaş’ın tam istediğini yapıyor, çok etkili ataklar geliştiremiyordu. Bunda tabii takımımızın doğru alan kapatmasının etkisi büyük oldu. İyi çıkış yaptığımız anlardan birinde Talisca Q7 hattı yine iyi çalıştı. Q7’nin ortaya çevirdiği topu Tolgay direğe nişanladı. Dönene ‘Monaco Prensi’ Tosun Paşa harika vurdu; 1-2...
SONRASINDA bir 15 dakika verdik oyunu ama yine de doğru savunduk. 69’da Q7, sağ ayakdışı ile sert vurdu dışarı gitti. 74’te oyuna giren Oğuzhan, girer girmez nefis daldı, kalecide kaldı. Kalan dakikalarda da istediğimizi yaptık. Şimdi kalanlar 2.’lik hesapları yapsın!
***

Haberin Devamı

BİR TÜRK TAKIMI, ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE İLK KEZ 3'TE 3 YAPTI

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda, Porto'yu deplasmanda 3-1, RB Leipzig'i kendi sahasında 2-0 ve Monaco'yu deplasmanda 2-1 mağlup eden siyah-beyazlılar, 3'te 3 yaparak grup liderliğini sürdürürken, aynı zamanda bir de rekora imza attı.

Porto ve Leipzig'i yenerek gruba başlayan Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde gruplara 2'de 2 ile başlayan ilk Türk takımı olurken, Monaco'yu da mağlup ederek bu seriyi 3 maça taşıdı.

MONACO'NUN YENİ PRENSİ: CENK TOSUN

Siyah-beyazlı formayla Monaco ağlarına 2 gol göndererek, bu sezonki gol sayısını Şampiyonlar Ligi'nde 3, toplamda 7'ye çıkaran Cenk Tosun, ayrıca Beşiktaş formasıyla çıktığı 25'inci Avrupa kupası maçında, 10'uncu golünü kaydetmiş oldu.

Haberin Devamı

TALISCA, BA'NIN REKORUNA ORTAK OLAMADI

Beşiktaş'ın oynadığı son 3 Avrupa kupası maçında fileleri 4 kez havalandıran Anderson Talisca, Monaco karşısında gol atamayarak Demba Ba'nın '4 maç üst üste gol atma' rekoruna ortak olamadı.

MAÇTAN DAKİKALAR

7. dakikada Tolgay Arslan'ın uzun pasında topla buluşan Cenk Tosun, ceza sahası içi sağ çağrazda Jemerson'dan sıyrıldıktan sonra şutunu çekti. Kaleciden seken topu arka direkte önünde bulunan Babel, meşin yuvarlağı filelere göndermesine rağmen ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

12. dakikada Tielemans'ın ceza sahası dışından şutunda, top kaleci Fabricio'da kaldı.

18. dakikada Lemar'ın ceza sahası dışı sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, kaleci Fabricio sağına gelen topu güçlükle kornere çeldi.

21. dakikada sağ kanatta kazanılan serbest vuruşu kullanan Quaresma, ceza sahasına ortasını yaptı. Penaltı noktası gerisine düşen topa Hutchinson'un bekletmeden sert vuruşunda, kaleci Subasic soluna gelen meşin yuvarlağı uzanarak kornere gönderdi.

Haberin Devamı

27. dakikada Moutinho'nun kafayla indirdiği topla ceza sahası içi sol çaprazında buluşan Falcao'nun vuruşunda, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

29. dakikada Talisca'nın pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Babel'in vuruşunda, savunmaya çarpan meşin yuvarlak kornere gitti.

30. dakikada Monaco, mücadelede öne geçti. Balde'nin pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Falcao, Pepe'den sıyrıldıktan sonra yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Fabricio'nun solundan ağlara gönderdi: 1-0.

34. dakikada Beşiktaş, skora denge getirdi. Talisca'nın pasıyla sağ kanatta topu alan Quaresma'nın ortasında altıpas içinde yükselen Cenk Tosun'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-1.

İlk yarının kalan bölümünde iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve devre arasına 1-1 eşitlikle girildi.

54. dakikada Beşiktaş, mücadelede öne geçti. Monaco savunmasının uzaklaştırmak istediği top ceza sahası yayı sağındaki Tolgay Arslan'ın önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda yan direkten dönen meşin yuvarlağı ceza sahası içi sol çaprazdaki Babel aldı. Hollandalı oyuncunun pasıyla altıpas gerisinde topla buluşan Cenk Tosun'un bekletmeden yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-2.
74. dakikada Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup ile gole çok yaklaştı. Oyuna girer girmez Cenk Tosun'un pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Oğuzhan, Fabinho'dan sıyrıldıktan sonra şutunu çekti ancak meşin yuvarlak kaleci Subasic'ten döndü.
Mücadelenin kalan bölümünde iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve Beşiktaş mücadeleyi 2-1 kazandı.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda deplasmanda yapılan Monaco maçının ilk 11'inde, Süper Lig'de son oynanan Gençlerbirliği müsabakasının 11'ine göre 4 değişiklik yaptı.
Güneş, Monako'daki II. Louis Stadı'nda oynanan 3. hafta maçında, Fabricio, Adriano, Pepe, Tosic, Caner Erkin, Hutchinson, Tolgay Arslan, Quaresma, Talisca, Babel, Cenk Tosun ilk 11'ini sahaya sürdü.
Deneyimli teknik adam, Süper Lig'de 2-1 kaybedilen Gençlerbirliği maçına ilk 11'de başlayan Gökhan Gönül, Oğuzhan Özyakup, Lens ve Negredo'yu yedek kulübesinde bekletti.
Şenol Güneş, Gençlerbirliği maçının 21 kişilik kadrosuna alınmayan Medel'i de Monaco maçının kadrosuna dahil etti.
Taraftar götürülmedi
Beşiktaş'ın Monaco ile yaptığı maça siyah-beyazlı taraftarlar alınmadı.
Siyah-beyazlı kulübün yönetim kurulunun aldığı karar gereği deplasman takım tribünü boş bırakıldı. Sadece Türk pasaportu olan taraftarlara Monaco tribününde de bilet satılmadı.
Yalnız Monako ve 80 kilometre çapındaki alanda ikamet eden ve Fransa pasaportu olan Türk taraftarlar, maçı tribünden izleyebildi. Çevre ülkelerden gelen ve Türk pasaportu haricinde pasaportu bulunan taraftarlar da biletleri olmasına rağmen stada giremedi.
Stat çevresinde görevli güvenlik güçleri, üzerinde Beşiktaş forması veya tişörtü olan taraftarlardan kıyafetlerini değiştirmesini istedi.
Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Fransa'nın Olympique Lyon takımıyla deplasmanda yapılan maçta çıkan olaylar nedeniyle UEFA, iki kulübe de 1'er sezon Avrupa'dan men cezası verdi ve bu cezaları 2 yıl süreyle erteledi.
Siyah-beyazlı kulübün yöneticileri, taraftar olayı çıkması ve cezanın uygulanması riskine karşın Avrupa maçlarına taraftar götürmeme kararı almıştı.
Beşiktaş Kulübünün resmi internet sitesinden maç öncesi konuyla ilgili farklı dillerde uyarıda bulunuldu.
Lucescu ve Deschamps tribünde
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu ve Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps karşılaşmayı tribünden izledi.
Lucescu ve Deschamps'ın yanı sıra Beşiktaş'ın eski teknik direktörlerinden Jean Tigana da tribünde yer aldı.
Beşiktaş deplasmanda "dalya" dedi
Siyah-beyazlı ekip, Monaco karşılaşmasıyla Avrupa kupalarında 100. dış saha maçına çıktı.
Beşiktaş, Avrupa'da dış sahada yaptığı 99 mücadelenin 23'ünü kazanırken, 19 deplasman maçını berabere tamamladı. Beşiktaş, konuk olduğu 57 müsabakada ise rakiplerine yenildi.
Dış sahada 112 kez rakip fileleri havalandıran Beşiktaş, kalesinde 184 gol gördü.
Stat boş kaldı
Monaco ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmaya ev sahibi takım taraftarları ilgi göstermedi.
Yaklaşık 19 bin kişilik II. Louis Stadı'nda oynanan karşılaşmada tribünlerin büyük bölümü boş kaldı. Mücadeleyi yaklaşık 8 bin futbolsever tribünden izledi.
Kaptan Atiba
Beşiktaş'ta mücadeleye Atiba Hutchinson kaptan olarak çıktı.
Kanadalı futbolcu, birinci kaptan Oğuzhan Özyakup'un yokluğunda kaptanlık pazubandını taşıdı.
UEFA Gençler Ligi'nde kazanan Monaco
UEFA Gençler Ligi'nin 3. haftasında yapılan Monaco-Beşiktaş maçını ev sahibi takım kazandı.
Monaco Kulübünün Fransa'nın güneydoğusunda La Turbie bölgesindeki tesislerinde oynanan maçta Monaco'nun gollerini 63. dakikada Abanda Mfomo ile 68 ve 77. dakikada Jordi Mboula kaydetti.
Monaco, bu galibiyetle puanını 9'a çıkarırken, Beşiktaş 1 puanda kaldı.
Monaco'dan Beşiktaş'a yemek
Monaco Kulübü, karşılaşma öncesinde Beşiktaş Kulübü temsilcileri ve UEFA delegelerine yemek verdi.
Yemekte siyah-beyazlıların genel sekreteri Ahmet Ürkmezgil ile genel koordinatör Levent Çifter ve futbol A takım direktörü Ali Naibi yer aldı.
Yemekte karşılıklı olarak çeşitli hediyeler takdim edildi.