Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig Karabükspor'da olağanüstü kongre iptal edildi

Karabükspor'da olağanüstü kongre iptal edildi

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor'un yarın yapılması planlanan olağanüstü kongresi iptal edildi.

Karabükspor'da olağanüstü kongre iptal edildi

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor'un yarın yapılması planlanan olağanüstü kongresi iptal edildi.

Kardemir Karabükspor Başkanı Sedat Namal, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, yarın gerçekleştirilmesi planlanan olağanüstü genel kurulu yapmama kararı aldıklarını söyledi.

Olağanüstü genel kurul kararı almalarının ardından geçen süreçe yönetim olarak bazı değerlendirmeler yaptıklarını ve yaşanan bir takım gelişmeler olduğunu anlatan Namal, "Yönetim kurulu arkadaşlarımızla bir karar aldık. Yasada, tüzükte ve dernekler kanununda bize tanınan haklar doğrultusunda, yönetim kurulu olarak yarınki kongremizi iptal ettik. Yarın Kardemir Karabükspor'un kongresi yok. Mevcut yönetim görevine devam edecek." diye konuştu.

"Kulüp başkanlığından ayrılacağım"

Başkan Sedat Namal, kendisinin bu görevi bırakacağını ancak yönetim kurulunun devam edeceğini açıkladı.

Kulübün borçlarından dolayı eski yönetimleri, bazı evraklardan örnekler vererek eleştiren Namal, bu kişilere yönelik açıklamaları nedeniyle şikayet edildiğini ve savcılığa gidip ifade verdiğini hatırlatarak, halen sözlerinin arkasında olduğunu aktardı.

Haberin Devamı

Eleştirilerinin, Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) hissedarı bir aileye yönelik olduğunu, başkanlıkta kaldığı sürece de aralarında mahkemelik durumlar olduğu için yardım alamayacaklarını anladığını dile getiren Namal, şöyle devam etti:

"Ben, yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu noktada beni yalnız bırakmadılar. Vefa gösterdiler ve süreci yönetecekler. Kulüp başkanlığından bugün veya pazartesi günü itibarıyla ayrılacağım. Arkadaşlarımızla da istişare ederek, tüzüğümüzün gerektirdiği yasal çerçeve noktasında bir arkadaşımız bu süreci yönetecek. Kardemir Karabükspor deplasmanlara gidecek. Kardemir Karabükspor'da hizmetler aksamayacak. İnşallah takımımız da başarılı sonuçlar alır."

Kulübü mevcut hale düşürenlerden hukuk çerçevesinde hesap soracaklarını ve bunun peşini bırakmayacaklarını vurgulayan Namal, yönetim kurulu ile yaptıkları istişare sonucu asbaşkanların başkanlık görevini yürüteceklerini kaydetti.

Haberin Devamı