Gazete Vatan Logo
Futbol Avrupa’da Kara’BELA’

Avrupa’da Kara’BELA’

Rosenborg’u eleyen Karabük, Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında da St. Etienne'i Kumbela'nın golüyle yenip tur için dev bir adım attı

Avrupa’da Kara’BELA’

OYUN rakibin alan parselasyonunu çok iyi yapması, ötesinde de bizi alanımıza hapsetmesiyle başladı. İlk hücum girişimimiz 8.dakikada oldu. Rakip kaledeki ilk etkili atağımız Erdem’in frikiğinin kaleciden dönmesinin sonrasında, Ahmet’in kafa vuruşu sonrası geldi. 28. dakikanın sonunda Hamouma sağdan girdi, vuruşunu Waterman kurtardı.
Kornerden gelen topa Sall kafa vurdu; direkte patladı. 37’de Ahmet İlhan’ın golü ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. 43’te ise soldan yapılan ortada Mevlüt sağ çaprazdan vurdu top dışarı çıktı. Karabükspor oldukça dengeli geçen ilk yarıyı berabere bitirdi.
İKİNCİ yarıya baskılı başlayan ekibimiz golü de buldu. Traore ile başlayan atakta Yiğit’in ceza sahasına gönderdiği topu sağ çaprazda Kumbela dönerek yerden sert vurarak ağlara gönderdi ve 60’ta öne geçtik. Golün ardından oyunu tutmaya gayret ettik.
ÜMİT VERDİLER
70’lerden itibaren oyunu kendi sahamızda kabul ettik ve rakibin ataklarına izin vermek zorunda kaldık. Maçın kalan 20-25 dakikasında rakibin üstünlüğünü kabul ederek oynayan Karabük, dengeli bir oyunla galibiyeti buldu.
GELECEK hafta oynanacak rövanş için 1-0 gibi iç sahada oynanmış bir maç için oldukça önemli bir galibiyet alan Karabükspor, tarihe geçmek için önemli bir fırsat yakaladı.
MaçTA agresif bir futboldan ziyade ilk 10-15 dakika dışında ciddi bir parselasyon formülüyle oynayan Mavi Ateş, Türkiye’nin ülke puanına katkı yaptığı gibi başarılı bir performansla ümit saçtı.

Haberin Devamı