Gazete Vatan Logo
Rizespor Karaman’dan başkanlara taş!

Karaman’dan başkanlara taş!

Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman, futbol takımlarını yönetecek insanların yetişmesi gerektiğini belirterek, "Futbol takımını iş adamları yönetmesin" dedi.

Karaman’dan başkanlara taş!

Rize Gençlik ve Spor Kulübü ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Çayeli Eğitim Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Spor ve Medya' konulu panele futbolcular Eren Albayrak ve Ousmane Viera ile katılan teknik direktör Hikmet Karaman, öğrencilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı. Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Mustafa Çelik ile Çayeli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Küçük'ün de izlediği panelde bir soru üzerine ülkede futbol takımlarının yönetim anlamında önemli gelişimler kaydettiğini anlatan Karaman, "Ancak kulüplerde teknik adamlar adına istikrar olmuyor. Çok başarılısın. Ama sezon sonunda yönetici seninle çalışmak istemiyor. 'Zor adam' diyor, ya da seni bir tehlike olarak görüyor. Ya da takımı kendine bir araç olarak görüyor. Bulunduğumuz bu okulda da spor yöneticileri yetişiyor. Bir futbol takımını yönetecek insanların da gelmesi lazım. Futbol takımını iş adamları yönetmesin. İşadamları futbol takımlarının ekonomik gelişimini sağlayacak işler yapsın. Spor eğitimini alan kişiler yönetim kadrolarına gelsin. O zaman istikrar da gelir" diye konuştu.

Haberin Devamı

"HAKEM HATALARINDAN EN ÇOK TRABZONSPOR ETKİLENDİ"

Trabzonspor'un yaşadığı hakem hataları ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Karaman şunları söyledi:

"Bu yıl hakem hatalarını biz de yaşadık ancak en çok etkilenen takımlardan biri Trabzonspor oldu. Ama krizi biraz daha pozitif yönetebilir miydiler yoksa yönetemez miydiler onu bilemiyorum. Hakemlerimizi sabırla beklememiz lazım. Gençleşmeye doğru bir gidiş var. Bu genç hakemler maçın sonucuna tesir edecek hatalarda yapıyor. Yeni hakemlerin gelmesi açısından buna katlanacağız ama katlanırken de başta Trabzonspor olmak üzere canı çok yanan takımlar var. Biz de onlardan biriyiz. Kasımpaşa maçında lehimize verilen penaltı verilmezdi. Ama hakem verdi. Ama ondan önce iki kırmızı kart var aleyhimize. Hakemin hatalarından dolayı kaybettiğimiz maçlar oldu. Ama bu hakemlerin gelişmesi lazım. Ancak aynı hataları yapıp gelişmeyen hakemleri de geriye çekip onlarında işlerine son vermek gerekir. Gelişme içerisinde olan hakemlere yol vermeli. Deniz Ateş örneği var. İyi bir hakem olacak. Ancak Trabzonspor'u da haklı buluyorum. İki maçlarını canlı izledim. Öyle hatalar yapıldı ki."

Haberin Devamı

EREN:" FATİH HOCANIN GÖZÜNE GİRMEK İSTİYORUM"

Hedefinin A Milli Takımla Euro 2016 şampiyonasına gitmek olduğunu anlatan Eren ise, "A milli aday kadrosu açıklanmasını heyecanla bekliyorum. Burs sonuçlarını bekleyen öğrenciler gibiyim. Kadroda ismimi göremeyince üzülüyorum. Ancak hiçbir zaman küsmüyorum. Daha fazla çalışmam gerektiğini biliyorum. Daha fazla çalışarak Fatih hocamın gözüne girmek istiyorum. Euro 201 şampiyonasında olmak için çok çalışıp Fatih hocamın gözüne gireceğim" dedi.

Ousmane Viera ise bir soru üzerine, Türkiye'de en iyi forvet oyuncusunun takım arkadaşı Leonard Kweuke olduğunu söyledi.

Panelin sonunda Karaman ve futbolcular öğrencilerle fotoğraf çektirdi.