Gazete Vatan Logo
Rizespor Karaman'dan kırmızı kart tepkisi

Karaman'dan kırmızı kart tepkisi

Sivasspor ile 1-1 berabere kalan Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, 10 kişi kaldıkları bir maçta haklı bir puan aldıklarını söyledi.

Karaman'dan kırmızı kart tepkisi

Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın başlangıcı ve gelişiminde farklı oynayan bir rakibe karşı mücadele verdiklerini ifade etti.

Medicana Sivasspor'un 3-4 futbolcusunu değişik oyun anlayışı ile oynattığını belirten Karaman, "Bize boş alan bırakmayan, hatamızda pozisyon bulmayı düşünen bir oyun anlayışı karşısında zorlandık. İlk devre oyun bizde görünse de hata yaparak golü yedik. Maçın kontrolümüzde tutmaya çalıştığımız anlarda kontrataklara karşı kendimizi geliştirmemiz gerekiyor" dedi.

Çabuk atağa çıkan rakiplerine karşı oynamakta zorlandıklarını kaydeden Karaman, "Maçta 1-0 geriden gelip, bir de kırmızı kartla 40 dakikayı 10 kişi oynadık. Oyunu taktik ve değişikliklerle riske ettik, şans yanımızda olsa kazanabilirdik de. On kişi kalan ve geriden gelen takım için haklı bir sonuç ve puan olduğunu düşünüyorum. İyi bir ekibe karşı beraberlik aldık" diye konuştu.

Sylvestre'nin kırmızı kartının doğru olmadığını savunan Karaman, şunları söyledi:

"Hakem şimdi aynı pozisyonu izlese, kesinlikle kart vermeyeceğini düşünüyorum. Nihayetinde oyuncu kırmızı kartı bir anlamda kendisi almış. Topa müdahalesinin ardından ayağı havaya kalkıyor. Hakemde futbolcu yerde acı içerisinde bağırırken yanılmış olabilir. Nihayetinde hepimiz insanız."

Haberin Devamı

Medicana Sivasspor cephesi

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, mükemmel bir taktik anlayışı ile oynadıklarının altını çizerek, "Oyunu çok iyi kontrol ettik. Hücum bölgesinde rakibi durdurduk. İki pozisyon dışında pozisyon vermedik. On kişi kalan rakibe karşı daha üretken olmalıydık. Çaykur Rizespor 10 kişi kaldıktan sonra iyi direndi" ifadelerini kullandı.

Rize'de oynadıkları her maçın keyifli olduğunu aktaran Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu maç da çok keyifli geçti. Bizim için 3 puan alacağımız yerden bir puanla dönmek üzüntü verici. Kazanamıyoruz ama 4 maçta bir mağlubiyetimiz var. Zor rakiplere karşı oynadık. Galatasaray, Eskişehirspor ve Çaykur Rizespor. Bu maçta John Boye'nin sakatlanması kötü oldu. Defansif olarak Cicinho'yu aldık. Havadan toplarda sıkıntısı var. Çok saçma sapan bir gol yedik. Sonradan oyuna giren futbolcular beklentimizin altında kaldı. Bunun sonucunda bir puan ile ayrılmak zorunda kaldık. Daha fazla katkı vermeleri gerekiyor."

Haberin Devamı