Gazete Vatan Logo
Futbol Karaman net konuştu!

Karaman net konuştu!

Trabzonspor Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman, "Trabzonspor, mutlaka lige kadar, bütün hazırlıklarını yapmış ve en iyi şekilde hazırlanmış şekilde girecek. Eksikliklerimizin farkındayız" dedi.

Karaman net konuştu!

Trabzonspor, 27 Haziran'da başladığı Davraz kampını, Sirene Davraz Oteli A Sahası'nda yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde gerçekleşen antrenmana dün Metalurg Zaporizhzhia ile yapılan maçta sakatlanan Sapara ile Zokora, Bamba ve Janko katılmazken, kaleci Fatih Öztürk sakatlığı, Batuhan Karadeniz ise kilo fazlalılığı nedeniyle takımdan ayrı olarak otelin salonuda çalıştı. Kamp öncesi 2 günlük izin alan Yasin ise bugünkü idmanda yer aldı.

Teknik direktör Akçay, idman öncesi futbolculara yaptığı konuşmada, Metalurg Zaporizhzhia maçında orta sahasındaki futbolcuların daha hızlı olması gerektiğini söyledi.

FİFA Konfederasyon Kupası'ndaki Brezilya ve İspanya final maçını örnek gösteren Akçay, Brezilya'yı dünya takımı yapan şeyin, orta saha futbolcularının hızı olduğunu belirtti. Akçay, hiç kimsenin vazgeçilmez olmadığını da belirtti.

Futbolcular, idmanda kondisyon, düz koşu, pas ve şut çalışması yaptı.

"Trabzonspor adına çok ciddi hamleleler gözümüzün önünde gözüküyor"

Trabzonspor Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman, antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini, futbolcuların huzurlu bir ortamda çalıştıklarını söyledi.

Üzülecekleri bir kaç sakatlığın dışında bir durumun söz konusu olmadığını belirten Karaman, futbolcuların psikolojik ve fiziksel durumların iyi olduğunu kaydetti.

Dünkü Metalurg Zaporizhzhia maçında sakatlanan Sapara'nın durumuna değinen Karaman, "Sapara'yı kulüp doktromuzla Mr'a gönderdik. Mr sonuçlarını almadık, daha sonra daha gerçekçi açıklamalar yapılabilir ama görünen ilk tanı, hoş bir şey değil. Rapor çıktıktan sonra daha doğru bir değerlendirme yapılabilir" dedi.

Karaman, Zokora ve Bamba'nın kampa katılmamaları ile ilgili, bu iki oyuncunun milli maçlardan çıktıklarını ve yorgun olduklarını belirterek "Bu şekilde empati yapmaya çalıştık. Bütün bunların hepsinin, bu kulüpten para kazanan profesyoneller olmaları, bu şekilde rahat davranmalarını gerektirmez. Mutlaka bize ulaşıp, somut şeylerle bizden izin istemesi gerekirdi. Ama şu ana kadar menajerlerinin haricinde ciddi bir irtibat kuramadık. Bu konudan rahatsızlığımız var. Kulup iç disiplin yönetmenliğimiz var. Ona göre uygulamaya koyacağımız müeyyideler var. Ama önce onlara ulaşmak istiyoruz. Onları anlamaya çalışacağız" diye konuştu.

Karaman, transfer çalışmalarına ilişkin soruya ise şu şekilde cevap verdi:

"Köydeki ninenin de, beşikteki çocuğun da üzerimizde sorumluluğu var. Bir spor adamı olarak Trabzonspor adına çok ciddi hamleleler gözümüzün önünde gözüküyor. Bir de Trabzonspor'un gerçekleri, futbolcuların sözleşmeleri var. Bizi zorlayan, hamlemizi zorlaştıran sözleşmeler var. Bütün bunların hepsinde hem oyuncularımızın kişilikleri ile akalalı, onları zedelememeye gayret gösterip, aynı zamanda Trabzonspor'un bütünlüğüne zarar vermeden bir transfer hesabı yapmaya çalışıyoruz. Yani iki ucu keskin bıçak gibi bir durum söz konusu. Trabzonspor, mutlaka lige kadar, bütün hazırlıklarını yapmış ve en iyi şekilde hazırlanmış şekilde girecek. Eksikliklerimizin farkındayız. Transfer döneminin son gününe kadar, bu tarz kulüpler, hem oyuncu gönderebilir, hem alabilirler. Biz de bu hakkımızı son ana kadar kullanmaya gayret göstereceğiz."

Transfer döneminde bir çok futbolcunun Trabzonspor ile anıldığını belirten Karaman, "Oyuncunun menajeri ile zamanında yapılan bir görüşme, aradan 1 ay geçmesine rağmen, her gün gazetelerinin sayfalarını süslüyor. Eneramo ve başka bir oyuncu ile yaptığımız somut hiç bir şey yok. Bazı oyuncu arkadaşlarımızın ismi Trabzonspor ismi ile anılarak, bir transfer gündemi oluşturulmaya çalışılıyor. Bunları hoş karşılamıyoruz. Biz bir oyuncuya samimi olarak talip olmuşsak, onun transferini gerçekleştirmiş oluruz" şeklinde konuştu.

Önceki sezon takım ile sorun yaşayan bir çok oyuncunun bugün takım ile birlikte kampa katıldığı değerlendirmesi üzerine Karaman, "Bu oyuncular bize nikahlılar, sözleşmeleri var. 'Ben seni istemiyorum' deme lüksüne sahip değilsin. Bu oyuncular da 'Ben seni, şehri sevmiyorum. Ben gideceğim' diyebilme lüksüne sahip değildir. Dolayısı ile birbirimize karşılıklı sorumluluklarımız var. Bu oyuncular bizim futbolcularımız. Bu oyuncuların, bu sene faydalı yılları olabilir" dedi.

Futbolcuların alacakları ödendi

Futbolcuların alacaklarının durumunun sorulması üzerine Karaman, "Kamp bitimine kadar geçen dönemde kalan prim alacakları ve transfer alacakları, garanti ücretleri dahil olmak üzere, yarısı kamp bitimine kadar hesaplarında olacak. Diğer yarısı önümüzdeki ayın sonuna çek olmak kaydıyla oyuncularımızın tamamına iletildi" şeklinde cevap verdi.

Henrique ceza alacak

Henrique'nin kampa mazeretsiz olarak geç katılması sorusunu da Karaman şöyle cevapladı:

"Kulüp iç disiplin kalimatımıza göre bu futbolcu da değerlendirmeye alınacak. Kendisi ile görüştüm. Bu tarz oyunculara yabancı oyuncu denilse de biz 'kontenjan' oyuncu diyoruz. Bir kere Trabzonspor'un futbolcusu Trabzon şehrini sevecek. Üzerine giydiği formanın ağırlığını taşıyacak. Ben 'canım istediğinde gelirim, canım istediği anda gelmem' tarzında bir yapı olmayacak. Biz onlara o şekilde yaklaşmıyoruz. Biz onlara emanetimiz gibi yaklaşıyoruz. Biz de onlardan isteriz ki giydikleri formanın ağırlığını hissetsinler. Bu işin lay lay lom işi olmadığını bilsinler. Kulüp iç talimatımıza göre Henrike de cezasını alacak."

Haberin Devamı