Gazete Vatan Logo
Futbol Kardemir Karabük başkansız kaldı

Kardemir Karabük başkansız kaldı

PTT 1. Lig'e düşen ve yönetimin görevi bırakacağını açıkladığı Kardemir Karabükspor'a talip çıkan olmadı.

Kardemir Karabük başkansız kaldı

İki amatör takımın birleşmesiyle 1969 yılında demir ve çelik işçileri tarafından kurulan ve tarihinde 8 sezon Süper Lig'de mücadele etme başarısı gösteren Kardemir Karabükspor'u sıkıntılı günler bekliyor.

2013-2014 sezonunu 7. sırada bitiren ve tarihinin en iyi Süper Lig derecesine imza atarak ilk defa UEFA Avrupa Ligi'nde oynayan kırmızı-mavili takım, bu sezon lige tutunma başarısı gösteremedi.

Süper Lig'e vedanın ardından Karabük ekibinde yönetim, "görevi bırakma ve tekrar aday olmama" kararı aldığını açıklayarak olağanüstü genel kurul yapılmasını istedi.

Kırmızı-mavili takımın 6 Haziran'da yapılan ve çoğunluk sağlanamadığı için 13 Haziran'a ertelenen olağanüstü genel kurulu için 2 gün kalmasına rağmen henüz kimse adaylığını açıklamadı.

Karabük ekibinin teknik direktör Yılmaz Vural ve 8 futbolcusuyla da sözleşmesi sona erdi.

Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Mustafa Yolbulan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yönetim olarak olağanüstü genel kurulda görevi bırakma kararı aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Geçen sezon yaşanan bir başarısızlığın olduğunu ve bunu yönetim olarak üstlendiklerini belirten Yolbulan, "Başarısızlık ortadayken yönetimde kalmamızın bir anlamı yok. Yönetim olarak devam etmeme kararı aldık, ancak bu takım sahipsiz kalmayacaktır. Birileri mutlaka yönetime talip olacaktır. Biz de kim gelirse destek olacağız" diye konuştu.

Yolbulan, takımın isim ve ana sponsoru KARDEMİR'inde desteğini devam ettireceğini kaydetti.