Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig Karşıyaka'dan tek kurşun

Karşıyaka'dan tek kurşun

PTT 1. Lig’de Göztepe ile Karşıyaka karşı karşıya geldi.

Karşıyaka'dan tek kurşun

İzmir’in iki köklü kulübünün karşılaşmasında gülen taraf Karşıyaka oldu. İki takımın taraftarlarının da büyük ilgi gösterdiği mücadelenin ilk yarısında ev sahibi Göztepe, 24. dakikada Barış Başdaş’ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Karşılaşmanın ilk yarısından gol sesi çıkmadı

İkinci yarıda ise konuk ekip Karşıyaka, rakibinin 10 kişi kalmasını da iyi değerlendirerek rakip ceza sahasında etkili olan taraf oldu. Oyuna 53. dakikada sakatlanan Gökhan Ünal’ın yerine giren Engin Baytar, 89’da Necati’nin ara topuna iyi hareketlendi ve takımını öne geçiren golü kaydetti.

Karşılaşma Karşıyaka’nın 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

Maçtan notlar

PTT 1. Lig'de Karşıyaka ile Göztepe'nin karşı karşıya geldiği İzmir derbisini, iki takımın taraftarları tribünden takip etti.

Kulüplerin ortak kararı ve İl Spor Güvenlik Kurulu'nun onayıyla iki takım taraftarlarının yıllar sonra tribünlerde yarı yarıya yer alması kararlaştırılırken, Karşıyaka taraftarı kapalı, Göztepe taraftarı ise açık tribünden müsabakayı izledi.

Haberin Devamı

Statta Göztepeli taraftarların daha fazla olduğu görüldü. Sarı-kırmızılı taraftarlara daha fazla bilet satıldığı öğrenildi.

İki kulüp başkanının maçtan önce yaptığı dostluk mesajlarına karşın, müsabakadan önce stat dışında bazı gerginlikler yaşandı. Taraftarlar maçtan önce küfürlü tezahüratlar yaptı.

Karşılaşma başlamadan önce kapalı tribündeki Karşıyakalı taraftarlar, açık tribünde yer alan Göztepeli seyircilere doğru yabancı madde attı. Bu olayın ardından bir taraftarın götürüldüğü ambulansın stadı terk ettiği görüldü.

Maçtan nce Karşıyaka taraftarları Türk bayrağı ve üzerinde Karşıyaka logosu olan pankart, Göztepeliler ise sarı-kırmızılı bayrak açtı.

Başkanlar yan yana, Terim de izledi

Müsabkayı, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten ile Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil yan yana izledi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in de takip ettiği karşılaşmayı İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da seyretti.

Karşıyaka'da tek değişiklik

Haberin Devamı

Ligde geçen hafta Adana ekipleri Adanaspor ve Adana Demirspor'a mağlup olan iki takımdan Karşıyaka'nın teknik direktörü Kemal Özdeş, Adanaspor maçındaki kadroda bir zorunlu değişikliğe gitti.

Karşıyaka'da cezalı Serkan Kurtuluş'un yerine Mehmet Akgün şans buldu.

Göztepe'de 5 farklı isim

Göztepe'de ise teknik direktör Metin Diyadin, Adana Demirspor ilk 11'inde 5 değişiklik yaptı.

Göztepe'de cezalı Leroy George, kadro dışı bırakılan Benjamin Fuchs'un yanı sıra Vleminckx, Mehmet Erdem Uğurlu ve Cemil Vatansever derbiye ilk 11'de başlamadı. Bu oyuncuların yerine Mirkan Aydın, Emre Aygün, Erkan Sekman, Hakan Arslan ve Giray Kaçar derbide forma şansı buldu.

İki takım futbolcuları ilk kez Karşıyaka-Göztepe derbisinde forma giydi. Göztepe'de daha önce futbolcu olarak Karşıyaka'ya karşı mücadele eden ve takımının 1-0 galip geldiği müsabakada asist yapan Metin Diyadin, Göztepe'nin başında sahaya çıktı.

Hakem Cüneyt Çakır

Bu sezon PTT 1. Lig'de ilk maçına çıkan hakem Cüneyt Çakır, Göztepe'nin en son Süper Lig'de yer aldığı 2002-2003 sezonunda 27 Nisan 2003'te Trabzonspor ile oynadığı maçı yönetmişti.

Haberin Devamı

Tecrübeli hakem, Karşıyaka'nın ise 6 Nisan 2013'teki Çaykur Rizespor yaptığı müsabakada düdük çalmıştı.

Altınordu'dan temenni

PTT 1. Lig'de mücadele eden bir diğer İzmir temsilcisi Altınordu Kulübü, maçtan önce twitter hesabından, "Gerçek yerlerinin Süper Lig olduğuna inandığımız Karşıyaka-Göztepe derbisinde ülkemize örnek görüntülerin yaşanması dileklerimizle" mesajını paylaştı.