Gazete Vatan Logo
Basketbol Karşıyaka'nın nefesi yetmedi

Karşıyaka'nın nefesi yetmedi

Ege derbisinde Kaf-Kaf, Panathinaikos'a yenilmekten kurtulamadı

Karşıyaka'nın nefesi yetmedi

İlk yarıda rakibinden büyük fark yiyen temsilcimiz 2. devrede harika bir geri dönüşe imza atsa da galibiyet gelmedi. Pana'da Feldeine 17 sayıyla maçın en skorer ismi oldu

HER iç saha maçında olduğu gibi, Karşıyaka Arena'da atmosfer müthişti. Ancak müthiş atmosfer konuk ekibe yaradı adeta ve Panathinaikos 8-0'lık seriyle başladı maça. Savunmada rakibine karşı yeterliği sertliği ortaya koyamayan Karşıyaka hücum anlamında da istediği organizasyonu sağlamakta zorlandı.

DIŞARIDAN da istediği isabet yüzdesini yakalayamayan temsilcimiz yalnızca 9 sayı bulabildiği çeyreği 9-21 geride tamamladı. İkinci çeyrekte savunmada daha etkili olan Kaf-Kaf rakibi top kayıplarına itti ancak bu kayıpları iyi değerlendiremedi. Hücumda konsantrasyonu düşük İzmir ekibi çeyreğin 5 dakikasında yalnızca 4 sayı kaydedebildi. Gerek şansızlık gerek konsantrasyon eksikliği sebebiyle yakalanamayan ritim sonucu Fotsis'in sayılarıyla devre 22-33 konuk ekip üstünlüğüyle tamamlandı.

CALATHES ÜZDÜ

MAÇ boyunca büyük sıkıntı yaşatan, aranan 3'lük ikinci yarıda Justin Carter'ın elinden geldi ve 6:05 kala fark tek hanelere indi (30-39). Tartışmalı hakem kararlarının yaşandığı dakikalarda temsilcimiz savunmasından ödün vermedi. Başımızın derdi 3 sayılardan 1'i Muhammet'le nefes oldu ve 1 dakika kala fark 8'e indi ancak Fotsis'in 3'lüğüyle çeyrek 41-50 bitti.

Haberin Devamı

SON bölüme de maksimum baskıyla başlayan Karşıyaka Iverson'un sayılarıyla 7:20 kala farkı 5 sayıya indirdi. Seyircinin desteğini de arkasına alan temsilcimiz müthiş efor sarfettiği dakikalarda Muhammet, Can ve Iverson'un kritik sayılarıyla farkı eritmeyi başardı ve Justin Carter'ın füzesiyle bitime 1:51 kala maç yeniden başladı (64-64). Ancak Calathes'in cevabı gecikmedi. Son bölümde istediğini alamayan Pınar Karşıyaka, ikinci yarısında müthiş bir geri dönüşe imza attığı maçta kazanmak adına her şeyini ortaya koydu ama yetmedi.