Gazete Vatan Logo
Futbol Kartal’a çikolata

Kartal’a çikolata

BEŞİKTAŞ siyahi oyuncuları ile mutlu olamıyor. Kartal’da son 10 yılda forma giyen ‘çikolata renkli’ yıldızlarıyla hep sorun yaşaması dikkat çekiyor. Nouma’dan Amaral’a, Carew’den Cisse’ye dek Beşiktaş’ta kriz yaratan siyahi oyuncuların listesi şöyle:

NOUMA (Fransa): Taraftarın efsanesiydi. Ama tombala (elini şortuna soktu) hareketi yüzünden Serdar Bilgili döneminde kovuldu.

AMARAL (Brezilya): Çalışkan bir orta sahaydı. Fiorentina’dan geldi ama 2002-03 sezonu ortasında kendi isteğiyle takımdan gönderildi.

MARINHO (Brezilya): Stoper, 2002-03’te sadece 1 karşılaşmada forma giyebildi.

AILTON (Brezilya): Bundesliga gol kralıydı ama Beşiktaş’ta hep skandal yarattı. Teknik direktör Rıza Çalımbay ile kavga etti, 3 milyon Euro’ya alınıp, 300 bin Euro’ya satıldı.

CAREW (Norveç): Beşiktaş’a gelmiş geçmiş en kariyerli isimlerdendi. 2004-05 sezonunda çok az maçta oynadı, hemen satıldı.

CORDOBA (Kolombiya): 100. yıl şampiyonluğunda büyük katkısı vardı. Ancak özellikle G.Saray derbisinde yediği goller yüzünden ’şike’ imasıyla takımdan gönderildi.

KLEBERSON (Brezilya): 2002 Dünya Kupası sahibi Brezilya’nın dinamosuydu. Beşiktaş’a hiçbir şey vermedi. Ülkesine kaçtı.

RICARDINHO (Brezilya): Forma satışını patlattı ama Beşiktaşlılar’ı pek mutlu edemedi. 2 sezon adeta döküldü, gönderildi.

DIATTA (Senegal): Büyük fiyasko çıktı. İlk 11’e bile zor girdi. Zararına gönderildi.

CISSE (Fransa): 2. yarı hazırlıklarına 6 gün geç kaldı. Kriz yarattı. Performansı da kötü.

Haberin Devamı