Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kartal'dan Boyko't

Kartal'dan Boyko't

Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş, 1-0 öne geçtiği karşılaşmada Torku Konyaspor'a 2-1 mağlup oldu.

Kartal'dan Boyko't

DAKİKA 63’tü... Ricardo Quaresma soldan kesti, Cenk Tosun çok iyi yükselip kafayı da iyi vurdu ama topu dışarı yolladı... 31’de Ricardo Quaresma’nın korneri sonrası Torku Konya ceza alanında yaşanan karambolde golü atan Cenk’le öne geçen Beşiktaş, 63’te 2-0’ı bulsa iyice rahatlayacaktı. Ama o pozisyonun 1 dakika sonrasında Torku Konya ilk kez bir atak yaptı, Bajic’in ara pasında Rangelov defansın arkasına sarkıp Boyko’yla karşı karşıya kaldı, bu sırada Marcelo rakibini düşürüp direkt kırmızı kartla oyundan atıldı. Serbest vuruşu kullanan Bajic de Boyko’nun kapadığı köşeden topu ağlara yolladı ve durum 1-1’e geldi.

64’E kadar rakibine hiç pozisyon vermeyen Beşiktaş, 1 gol bulmuş, 2 önemli fırsatı harcamış ve oyunun kontrolünü elinde tutmuştu. Ancak 2. golü bulamayıp rakibini maçın içinde tutmaya devam edince, sadece bir ‘an’ maçın kaderinin değişmesi için yetti. Kartal 1 dakikada hem 1 kişi eksildi hem de skor avantajını kaybetti.

SONRASINDA oyun üstünlüğünü alan taraf da Torku Konya oldu. 72’de Mbamba ile golü kaçıran yeşil-beyazlılar, 78’de Rangelov’la Boyko’yu geçemedi. Ama 79’da kullanılan kornerde Boyko boşa çıktı, içeri çevrilen topa Volkan ağlara yolladı ve Torku Konya rövanş öncesi İstanbul’dan belki de beklediğinden de fazlasını aldı.

Haberin Devamı