Gazete Vatan Logo
Futbol Kartal'a hakem oyunu

Kartal'a hakem oyunu

Goettingen ile oynayan Beşiktaş, uzatmaya gidecek maçta yoktan var edilen saniyelerle mağlup oldu

Kartal'a hakem oyunu

Almanya’da Goettingen ile oynayan Beşiktaş, uzatmaya gidecek maçta yoktan var edilen saniyelerle mağlup oldu.

BEŞİKTAŞ Cola Turka, ULEB Erkekler Avrupa Kupası B Grubu’nda dün Alman Goettingen’e 85-83 yenildi ama maçta yaşananlar uzun süre konuşulacak gibi. Aslında Allen Iverson’ın 31 dakika sahada kalıp 18 sayı attığından ya da siyah-beyazlıların 12 sayı geriden gelip rakibini yakaladığından da bahsedebiliriz ama biz filmin sonundan başlayalım. Öyle bir son 20 saniye yaşandı ki, bunun bir tek açıklaması var: Skandal... Bakın o son 20 saniyede neler oldu?

SKOR 83-83’tü ve hücum sırası Beşiktaş Cola Turka’daydı. Son topu kullanmak için fazla acele etmeyen Chatman, zamanı eritmeye çalışırken kamera kalan süreyi gösterdi bir ara. Skorbordun saati 10.1 saniye kala bir süre durdu. Tam o esnada kamera yeniden Chatman’a odaklandı. O da sürenin bitmesine yaklaşık 5 saniye kala içeri doğru drive etti ve bitime 1 saniye varken atışını kullandı. Girmeyen topta ribaundu Mecham aldığında herkes maçın uzatmaya gittiğini düşünüyordu. Daha doğrusu Mecham hariç herkes..

O ribaundu aldığı gibi Beşiktaş’ın potasına doğru koşmaya başladı. 3 sayı çizgisinin gerisinden zıplayıp, serbest atış çizgisi civarlarında topu elinden çıkardı. Havada süzülen top çemberin içinden geçti ve hakemler de sayıyı verdi.

İŞTE kızılca kıyamet de bundan sonra koptu. Daha saat 10.1 saniye kala durduğunda itiraz etmeye başlayan Beşiktaş teknik heyeti hakem masasını abluka altına aldı. Ancak masa hakemi bir türlü sürenin bittiğine ikna olmayınca Almanya’da bir skandala imza atıldı ve temsilcimiz 85-83’lük skorla 2. maçından da mağlup ayrılmış oldu.

İTİRAZ EDİLECEK

MASA hakemlerinin oyununa geldiklerini belirten Basketbol Şube Sorumlusu Şeref Yalçın ise maç sonrası VATAN’a, “Hiçbir sonuç alamayacağımızı bildiğimiz halde ULEB’e itirazda bulunacağız” açıklamasını yaptı.

AVRUPA’DA mücadele eden diğer takımlarımız ise şu sonuçları aldı: Telekom-Belgacom 85-94, G.Saray-Bennet 75-57, Etha-Karşıyaka 75-82, Unics Kazan-Banvit 80-52.

83-85

31 dakika sahada kalan Iverson, 18 sayıyla Ignerski’den sonra Beşiktaş’ın en skorer ikinci oyuncusu oldu.

85-83

1. P: 26-20 2. P: 19-14 (45-34)
3. P: 23-29 (68-63) 4. P: 17-20
5 FAUL: Boone, Anderson / Ogilvy
GOETTINGEN: Scoot 5, Kulawick 15, Mecham 18, Bailey 16, Waleskowski 6, Dale 3, Meeks, Boone 13, Anderson 9, Adler
BEŞİKTAŞ COLA TURKA: Iverson 18, Likholitov 3, İsmail 5, Bekir 3, Mustafa Abi, Cüneyt 2, Serhat, Ignerski 21, Chatman 14, Ogilvy 17
HAKEMLER: V.Bulto (İsp), G.Cicoria (İta),
Z.Rutesic (Krd)

F.Bahçe’nin rakibi Rytas

F.BAHÇE Ülker, THY Avrupa Ligi C Grubu’ndaki 6. hafta maçında bugün Lietuvos Rytas deplasmanına çıkıyor. Siemens Arena’da saat 19.30’da oynanacak maç Ntvspor’dan canlı olarak yayınlanacak. İki takım arasında İstanbul’da yapılan maçı sarı-lacivertliler 86-69’luk skorla kazanmıştı.

Eski dost rakip oluyor

FIBA Bayanlar Avrupa Ligi’nde F.Bahçe ve G.Saray Medical Park bugün 5. maçlarına çıkacaklar. B Grubu’ndaki F.Bahçe, kendisi gibi namağlup olan ve kadrosunda eski F.Bahçeli Cappie Pondexter’ı bulunduran Rus ekibi Ekaterinburg’a konuk olacak. Mücadele TSİ 16.00’da. C Grubu’ndaki G.Saray ise 19.00’da Çek temsilcisi ZVVZ USK Prag ile Folimanka Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı