Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kartal'a Rize uyarısı!

Kartal'a Rize uyarısı!

Ligde ve Avrupa’da keyfi yerinde olan Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası’ndaki 2. maçında Çaykur Rize’den çelme yedi

Kartal'a Rize uyarısı!

MECBUREN oynanan bir hazırlık maçıydı... Maalesef statü gereği en azından şu aşamadaki kupa maçları Süper Lig takımları için böyle... Hem Beşiktaş hem de Çaykur Rize olabildiğince yedek oyuncularıyla sahadaydı. Rize kazandı, Beşiktaş kaybetti. Ancak ortalama her 3 günde 1 maç oynayan siyah-beyazlılar için kaybedilen 3 puanın hiçbir önemi yok. Fakat Olcay, Franco, Atiba, Serdar gibi as oyuncuların enerji kaybı problem...

ÜMİT Karaal sol bekte, Furkan Yaman santrfordaydı Beşiktaş’ta. Maçtaki ilk pozisyonu siyah-beyazlıların kullandığı korner sonrası kontraya çıkan Rize buldu. LuaLua’nın pasında Tolga’yla karşı karşıya kalan Abdi topu dışarı yolladı. 18’de ise Beşiktaş ilk tehlikesini yarattı. Serdar sağ çaprazdan sol ayağıyla vurdu, top üst direkten döndü. 43’te ise Rize geldi. Tevfik’in defans arkasına yolladığı topa LuaLua hareketlendi, Tolga kalesini terk etti. Tolga topa da rakibine de dokunamadı. Ancak LuaLua kendisini bırakınca hakem Yaşar Kemal Uğurlu’yu kandırdı. Kazandırdığı penaltıyı da gole çevirmeyi başardı.

Haberin Devamı

AYKUT VE DİREK...

İKİNCİ yarı Beşiktaş’ın hakimiyetinde geçti. 53’te Oğuzhan’ın kullandığı kornerde kafayı vuran Atınç topu az farkla auta yolladı. 62’de Sosa’nın şutunu Aykut çıkarırken 85’te yine Oğuzhan’ın ceza sahasına yaptığı ortaya Franco kafayı vurdu, top Aykut’un elinden sekip direkten oyun alanına döndü.

90+3’TE ise Kerim’in ortasına koşmak isteyen Atınç’ı Sezer basketbol tabiriyle ‘box out’ etti. Fakat hakem Uğurlu ‘devam’ dedi ve kazanan taraf olan Rize, grupta liderliğe yükseldi.