Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kartal adım adım küçülecek

Kartal adım adım küçülecek

Beşiktaş'ta yönetim kaçan şampiyonluğun ilk toplantısını dün yaparken yeni sezonun stratejisini belirledi.

Kartal adım adım küçülecek

Negredo ve Love gönderilecek. Lens ve Quaresma da satılacaklar arasında. Orta sahadan Oğuzhan ya da Tolgay’dan biri ile vedalaşılacak. Atiba kalırsa Mitrovic ya da Vida’dan biri gidecek.

BEŞİKTAŞ’TA yönetim kaçan şampiyonluğun ve Şampiyonlar Ligi’nin ardından ilk toplantısını dün gerçekleştirdi. Siyah-beyazlılarda öncelikli gündem maddesi, futbol takımında gerçekleştirilecek revizyon ile bütçenin yüzde 40 oranında küçültülmesiydi.
AŞAMA aşama uygulanacak planlar da belirlendi. Buna göre:
1-ÖNCELİKLE sezon içerisinde yeterli performansı gösteremeyen oyuncularla vedalaşma kararı alındı. Burada 1 numarada Alvaro Negredo ve Vagner Love var. Negredo 4 milyon 350 bin euro, Love ise yıllık 2 milyon euro alıyor.
2-KANATLARDA görev yapan 1-2 isim gönderilecek. Burada da yıllık 2 milyon garanti ücret kazanan Lens ön plana çıkıyor. Ciddi bir teklif gelmesi durumunda 2.1 milyon euro alan Quaresma da satılabilir.
3-ORTA sahadan Oğuzhan ya da Tolgay’dan birisiyle vedalaşmak. Tolgay 2 milyon euro, Ozzie ise 1.5 milyon euro alıyor.
4-ATIBA kalırsa Vida ya da Mitrovic’le yollar ayrılacak. Vida’nın garanti ücreti 3.5 milyon euro civarında. Kiralık gönderilen Mitrovic ise kalırsa 1.2 milyon euro alacak.
3 OYUNCU ALINACAK
ATIBA kalmazsa stoperde satış olmayacak ve en az 4 oyuncu gönderilecek. Yerlerine de bir golcü, Talisca’nın yerine bir oyuncu bir de sağ bek alınacak. Talisca’nın yerine adam alınmazsa o mevkide Ryan Babel oynayacak.
BÜTÜN bu operasyon 2018 Dünya Kupası’nın ardından gerçekleştirilecek. Hem ciddi yıllık ücret yükünden kurtulacak hem de satıştan para kazanacak olan siyah-beyazlılar, gidenlere göre alacağı isimleri belirleyecek.
"2-3 ver 1 al"
YÖNETİMİN alınacaklar için uygulayacağı bir diğer yöntem de takas olacak. Burada ‘2 ver 1 al’ ya da ‘3 ver 1 al’ stratejisi uygulanacak. Takasta kullanılacak isemler ise Aras Özbiliz, Mustafa Pektemek ve Denys Boyko...

Haberin Devamı