Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Kartal bitti demeden bitmez! Beşiktaş zirveye kanat çırptı!

Kartal bitti demeden bitmez! Beşiktaş zirveye kanat çırptı!

Vodafone Park'ta futbolseverler nefes kesen bir mücadele izledi. Beşiktaş evinde Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti.

Kartal bitti demeden bitmez! Beşiktaş zirveye kanat çırptı!

DERBİNİN ÖYKÜSÜ / MEHMET AYAN

F.BAHÇE hem önde baskı hem de topa ‘en azından Başakşehir maçından’ daha fazla sahip olarak başladı maça. 8’de sağdan gelen orta neticesinde önce Giuliano, sonra da Fernandao’nun vuruşundan golü buldu. Kaleci Fabri, aynı kalede benzer hatayı yapan Muslera’yı hatırlattı golde. Oyun F.Bahçe’de iken 19’da Fernandao’nun şutu az farkla auta gitti.

TAKTİK DERSİ

SONRA sazı Beşiktaş aldı eline, maç sonuna kadar da bırakmadı. 26’da Babel’in kafa vuruşu, 35’te Kameni’nin kurtardığı Q7 trivelasına rağmen gol gelmedi. Soyunma odasına 1-0 F.Bahçe önde girdi.

İKİNCİ yarı Beşiktaş kaldığı yerden devam etti. 49’daki Vida golü bir nevi Bayern ve ilk golde çizgiden topu çıkaramamanın özürü gibiydi. Sonrasında Şenol Güneş taktik dersleri başladı.

İlk yarının 2.yarısında Vida-Medel tandemi oluşturmakla başlayan oyun satrancı maç boyu sürdü. 53’te Atiba’nın karambolde kaçırdığı pozisyonla başlayan abluka 20 dakika kadar sürdü.

HOCA kenarda oyuncular içeride futbola ait ne güzellik varsa yaşadılar, yaşattılar. Q7, iki harika gole imza attı, gol atamıyor diye ötelenen Negredo iki asistle ‘ben buradayım’ dedi. Beşiktaş harika bir kenar yönetimi, muhteşem bir oyun, nefis bir skorla şampiyonluk yarışına tutundu.

Haberin Devamı

DERBİDEN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş derbisinde takımını geçen haftaya göre iki değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Vodafone Park'ta oynanan derbide, geçen hafta Aytemiz Alanyaspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Hasan Ali Kaldırım'ın yerine sol bekte İsmail Köybaşı forma giydi.

Kocaman, Aytemiz Alanyaspor maçında ilk 11'de oynattığı Mathieu Valbuena'yı derbide yedek oturttu. Fransız futbolcunun yerine sahaya Nabil Dirar ilk 11'de çıktı.

Kalede tercih Kameni

Aykut Kocaman'ın derbi maçta kaledeki tercihi Carlos Kameni oldu.

Geçen hafta geçirdiği bağırsak enfeksiyonu nedeniyle kadrodan son anda çıkarılan kaleci Volkan Demirel, derbide yedek bekledi.

Aytemiz Alanyaspor maçında kritik kurtarışlar yapan Kameni ise milli kalecinin rahatsızlığında aldığı formayı kaptırmadı ve derbide ilk 11'de sahada yer aldı.

Haberin Devamı

Volkan Demirel, derbilerde yedek

Volkan Demirel, bu sezon oynanan 3 derbide de yedek kaldı.

Sezonun ilk yarısında oynanan Beşiktaş ve Galatasaray derbilerinde Kameni'nin arkasında yedek bekleyen Volkan, derbi hasretini yine gideremedi.

Kocaman'ın bu derbide de kaledeki tercihi yine Kamerunlu file bekçisi Kameni oldu.

Fenerbahçe'de iki eksik

Fenerbahçe, zorlu maçta iki futbolcusundan yararlanamadı.

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan Hollandalı futbolcu Vincent Janssen ile sarı kart cezalısı Hasan Ali Kaldırım, derbide kadroda yer almadı.

Teknik direktör Kocaman, Makedon oyuncu Eljif Elmas'a ise maç kadrosunda yer vermedi.

Skrtel maç kadrosunda

Fenerbahçe'nin Slovak stoperi Martin Skrtel, sakatlığını atlattı ve derbinin kadrosuna dahil edildi.

Son olarak Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında 20 Ocak'ta oynanan Göztepe maçında forma giyebilen Skrtel, daha sonra yaşadığı sakatlık nedeniyle 1 aydan uzun süre kadroya girememişti.

Haberin Devamı

Skrtel, derbide yedekler arasında yer alarak, teknik direktör Kocaman'dan şans bekledi.

Sarı-lacivertli taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı

Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarını derbi maçta yalnız bırakmadı.

Vodafone Park'ta kendileri için ayrılan deplasman tribününün tamamını dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, Dolmabahçe'ye gelmek için öğle saatlerinde Kadıköy'de Ülker Stadı'nın önünde toplandı.

Sarı-lacivertli taraftarlar, yaklaşık 40 belediye otobüsüyle Vodafone Park'a geldi. Taraftarlar, geniş güvenlik önlemleri altında stada girdi.

Caner Erkin'den Fenerbahçeli taraftarlara alkışlı tepki

Beşiktaşlı futbolcu Caner Erkin, eski takımı Fenerbahçe'nin taraftarlarının küfürlü tezahüratına alkışla tepki verdi.

Karşılaşmadan önce ısınmak için sahaya çıkan Caner'e eski takımının taraftarları tepki gösterdi. Caner, küfürlü tezahüratlarda bulunan sarı-lacivertli taraftarları alkışlayarak tepkisini ortaya koydu.

Vefa Küçük ve Ali Yıldırım stada geldi

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, derbide sarı-lacivertli takıma destek olmak için Vodafone Park'a geldi.

Küçük ile sarı-lacivertli kulübün asbaşkanı Ali Yıldırım ve beraberindekiler de statta kendileri için ayrılan bölümde karşılaşmayı takip etti.

Ali Koç maçı locada takip etti

Fenerbahçe Kulübünün haziran ayında yapılacak seçimli olağan genel kurulunda başkan adayı olan Ali Koç da derbiyi izledi.

Ali Koç, geçen sezon olduğu gibi derbiyi yine Vodafone Park'ta locadan izleyerek, sarı-lacivertli takıma destek oldu.