Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kartal bu Sosa bayılıyor

Kartal bu Sosa bayılıyor

Beşiktaş aradığı Sosa’ya nihayet ulaşabildi, sonucunda 5-1’lik Kasımpaşa galibiyeti geldi

Kartal bu Sosa bayılıyor

Yaşadığı sakatlıkların da etkisiyle ilk yarıdaki verimliliğini fazlasıyla kaybeden Arjantinli futbolcu uzun bir aradan sonra takıma katkı yaptı. 29 yaşındaki yıldız 7 maç sonra fileleri havalandırdı, 14 maç sonra gol attırdı, ayrıca siyah-beyazlıların kaydettiği diğer 3 golde de asist öncesi pası verdi

BEŞİKTAŞ önceki gün Kasımpaşa’yı 5-1 mağlup edip eski futbol genel direktörü Önder Özen’e yeni takımının başında çıktığı ilk maçta büyük bir şok yaşatırken şampiyonluk yarışına da tutunmayı başardı. Alınan bu farklı galibiyette Jose Ernesto Sosa’nın katkısı da çok büyük oldu.
ARJANTİNLİ futbolcu sezonun ilk yarısında oynanan lig maçlarında 5 asist yaparken rakip fileleri de
2 kez havalandırmıştı. İkin-ci yarıda ise Kasımpaşa mücadelesine kadar sadece 1 golü vardı. Yaşadığı sakatlıkların da etkisiyle formu düşen ve verimliliği bir hayli azalan Tangocu eleştiri toplamaya başlamıştı.
COŞTU, COŞTURDU!
SİYAH-BEYAZLILARIN geçen hafta Başakşehir ile oynadığı maçta biraz olsun kıpırdanan ama yakaladığı 2 net gol fırsatını kullanamayan Sosa, Kasımpaşa karşısında ise patlama yaptı ve takımı için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu hatırlattı.
BEŞİKTAŞ’IN lacivert-beyazlılar ile oynadığı maçta 1 gol atan, 1 de asist yapan 29 yaşındaki futbolcu, diğer 3 golde de asist öncesi pası veren isimdi. Kartal’ın Mustafa ile attığı ilk gol öncesi Sivok’un kafayla indirdiği topu ceza sahasına Sosa yolladı. 2. golde Olcay’ın üzerinden atladığı ve Demba Ba’yı kaleciyle karşı karşıya bırakan top onun ayağından çıktı. Motta’nın kaydettiği golde asisti yapan Olcay’a pası veren ve Olcay’ın golünden önce pası atan Mustafa’yı sağ kanatta topla buluşturan yine tecrübeli oyuncu oldu. Sosa güzel oyunu 86’da attığı golle de süslemeyi başardı.
BÖYLECE 7 maç sonra fileleri sarstı, 14 maç sonra asist yaptı ve hem teknik heyet ile takım arkadaşlarına hem de siyah-beyazlı taraftarlara “Oh be Sosa varmış” dedirtti.

Haberin Devamı