Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kartal çok yıprandı!

Kartal çok yıprandı!

Lig sonuncusu Adana'yı zar zor yenen, Başakşehir'e ise mağlup olan Beşiktaş'taki düşüşün nedenlerini Güntekin Onay yazdı.

Kartal çok yıprandı!

Siyah-beyazlılar özellikle son 3 ayda dar bir kadroyla mücadele etti. Penaltılara kadar giden Lyon maçının götürüsü çok fazla oldu. Takımın bel kemiği Atiba’da da ufak bir düşüş yaşanınca Beşiktaş sarsıldı.

BEŞİKTAŞ bu sezon 49 tane resmi maç oynadı. Bu rakam bu oyuncu rotasyonuyla hiç de az değil. Ayrıca oyuncuların büyük bölümü kendi milli takımlarında da görev yaptılar.

ARA transferde takıma katılan Demba Ba ve Ersan Gülüm hiç oynamadılar. Caner de yaklaşık 6 aydır yok. Bunun ötesinde ara transferde, aldığı süre küçümsenmeyecek Olcay ve Kerim gibi oyuncular takımdan ayrıldı. Yine ilk yarıda düzenli olarak süre alan Rhodolfo ve Gökhan İnler de ikinci yarıda hiç süre almadılar.

UZUN lafın kısası Beşiktaş özellikle son 3 aylık periyotta dar bir kadroyla, aynı oyuncularla mücadele etti. Futbolcular hem mental olarak hem de fiziksel olarak yıprandı. Özellikle penaltılara kadar giden Lyon maçının götürüsü çok fazla oldu.

BİREYSEL olarak bazı oyuncuların performans dalgalanması yaşaması son derece doğal. Cenk son 3 aydır formsuz. Ayrıca bu süreçte Aboubakar’ın da lig+Avrupa toplam 5 maçta ceza almış olması bu bölgedeki rotasyon şansını da ortadan kaldırdı. Takımda Atiba, Adriano, Quaresma, Tosiç, Gökhan Gönül gibi yaşı 30’un üzerinde olan futbolcular var. Bunların hepsi 40’tan fazla maç oynadı. Bunu kaldırmak kolay değil.

Haberin Devamı