Gazete Vatan Logo
Futbol Kartal'da kazan kaynıyor

Kartal'da kazan kaynıyor

Yeni sezonun başlamasına çok kısa bir zaman kala Beşiktaş’ta gerginlik hâkim

Kartal'da kazan kaynıyor

Geride kalan sezonda maddi açıdan sıkıntılar yaşayan, UEFA’nın finansal fair-play’i gerekçe göstererek Avrupa’dan men ettiği ve bu sezon da şike davasının uzantısı olarak yine bir men cezasıyla karşı karşıya kalan ancak CAS’ın yürütmeyi durdurma kararının ardından Avrupa vizesini yeniden alan Beşiktaş’ta dert bitmiyor.

Camia bu sorunlarla uğraşırken Fikret Orman başkanlığındaki siyah-beyazlı yönetimde yaşanan bazı olaylar kulüp içinde huzursuzluğu artırıyor. Kulüpte, Sports TV’nin haberine göre, gerginliğe neden olan olaylar şu şekilde sıralanıyor:

1- Yöneticiler Çebi’den rahatsız

Yönetim Kurulu’ndaki bazı yöneticiler, kulübe 4.4 milyon lira borç veren ikinci başkan Ahmet Nur Çebi’nin bu parayı koz kullanarak kendini ön plana çıkardığı düşüncesinde.

Uzun uğraşlar sonucu imza attırılan kaleci Tolga Zengin’in transferinde ve Ronaldinho konusundaki görüşmelerde Çebi’nin kendini öne attığını düşünen yöneticiler, ikinci başkanın ‘başrolde ben varım’ algısı yaratmaya çalışmasından da rahatsız oluyor.

2- Ahmet Kavalcı’yı küstürdüler

Tamer Kıran’ın istifasının ardından futbol takımından sorumlu yönetici konumuna gelen Ahmet Kavalcı, başta transfer konuları olmak üzere birçok önemli konuda kendisine danışılmaması nedeniyle deyim yerindeyse ‘küsmüş’ durumda. Derdini başkana anlatan ve Avusturya kampına da gitmeyen Kavalcı, yönetim kurulu toplantılarına katılmıyor.

3- Roni bilmecesi

Yaşamış olduğu ekonomik sorunlarını tam olarak atlatamayan siyah-beyazlılarda futbolun gelmiş geçmiş en büyük yıldızlarından biri olan Ronaldinho’nun kulübün transfer gündemine gelmesi taraftarlar açısından coşku yaratsa da kulüp içinde gerilim yarattı.

Orman'ın, “Ronaldinho’nun senelik maliyeti 15 milyon Euro. Transfer bizim için hayâl” dese de Ahmet nur Çebi, sambacının menajeri ve ağabeyi olan Roberto Assis ile 2 gün boyunca görüştü ve transfer suya düşünce “Ronaldinho’yu belki ocak belki getirebiliriz” açıklamasını yaptı.

Çebi'nin bu girişimleri ise yönetimden bazı isimlerin sabrını taşırdı ve “Kulübü Orman mı yoksa Çebi mi yönetiyor? Başkan, Çebi’ye neden bu kadar sessiz kalıyor” demesine neden oldu.

4- İstifa eden Kıran transfere karışıyor

İstifa etmesine rağmen kulüp binasında ve Ümraniye’de sık sık görülen ve hâlâ yöneticiymiş gibi davranan Tamer Kıran’ın özellikle transferlerde önemli rol oynadığı, bunun da mevcut yöneticilerde rahatsızlık yarattığı belirtiliyor.

5- Akrabaların kulüpte işi ne!

Camiada rahatsızlık yaratan bir diğer konu ise bazı yöneticilerin yakın akrabalarının sık sık kulüp binası içerisinde görülmeleri.

Genel sekreter Metin Albayrak ve yönetim kurulu üyesi Berkan Gocay’ın kardeşlerinin sık sık Akaretler’deki kulüp binasına giderek günlerinin büyük bölümünü burada geçirdiği ifade ediliyor.

Haberin Devamı