Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kartal'da kurullar savaşı

Kartal'da kurullar savaşı

Beşiktaş'ın borç rakamı Divan Kurulu ile Denetleme Kurulu'nu karşı karşıya getirdi.

Kartal'da kurullar savaşı

Beşiktaş Divan Kurulu, üyelere gönderdiği raporda kulübün borcunun 1.5 milyarı aştığını bildirdi. Oysa denetleme kurulunun verdiği raporda kulübün toplam borcu 881 milyon lira. Aradaki bu 600 milyon liralık fark tartışma yarattı.

BORÇ RAKAMI İKİ AYRI KURULUNU KARŞI KARŞIYA GETİRDİ

Beşiktaş’ta borç kavgası yaşanıyor. Beşiktaş Divan Kurulu’nun hazırlayıp üyelere gönderdiği rakama göre siyah beyazlıların borcu 1 milyar 508 milyon lira! Divan, denetim kurulunun gönderdiği raporda borcun 881 milyon lira olduğunu ancak bunun gerçeği yansıtmadığını savundu. Beşiktaş’ın gerçek borcu 881 milyon mu yoksa rekor düzeydeki 1 milyon 508 milyon lira mı? 600 milyon lirayı aşan bu büyük fark nereden kaynaklanıyor? Konunun muhataplarından aldığımız cevaba göre fark grup içi şirketlerinin birbirlerine olan borçlarının hesaplanıp hesaplanmamasından kaynaklanıyor.

"SIRF ŞİŞİRMEK İÇİN YAPILMIŞ"

Raporunda “Kulübün borcu 881 milyon TL” diyen denetleme kurulu başkanı Feyyaz Tuncel, “3 ayda ne oldu ki borç katlandı?

Haberin Devamı

Değer artış fonunu, gelir fazlası kârı ve avansları dikkate alıp bu rakamları buluyorlar. Böyle bir şey yok. Uluslararası muhasebe standartlarınd eleminasyonlar vardır. Divam bunu yapmadığı gibi gözüken tüm borçları alıyor. Biz kulüp şirketlerinin birbirinden alacaklarını eleminasyona tabi tuttuk. Çünkü birinin borcu öbürünün alacağı oluyor. Divan grup içi şirketlerin birbirine olan borçlarını kattığı için 1.5 milyarlık borc rakamına ulaşıyor. Sır borcu yüksek göstermek adına ne gerekiyorsa yapmış” dedi.

"GRUP İÇİ BORÇ ELEMESİ YAPILAMAZ"

Beşiktaş Divan Başkanlık Kurulu Genel Sekreteri Sedat Piroğlu ise, borçların elemine edilemeyeceğini savunarak şunları söyledi: “Bilançoda borç görünüyorsa o borç borçtur. Tüm rakamlar denetleme kurulu raporundan alındı. İlavemiz yoktur. Konsilidasyon diye bir şey çıktı; yani grup şirketlerinin birbirinden alacaklarının bir kenara elemine edilmesi. Ama onların borçları kaybolmuyor! SPK diyor ki ‘Konsilide ettikten sonra şirketlerin kendi öz bilançolarını da yayınlayacaksın’. Divan gerçek bilançoları yayınlamış oldu. Mart sonunda maliyeye beyannameler verilecek. Hiç orada borçları düşürebilecekler mi? AŞ’nin derneğe borçları olduğu gibi görünür.”

Haberin Devamı

DİVAN KURULU BORÇ RAPORU

BJK Derneği 447.740.163

İktisadi İşletmeler 838.329.318

İnşaat AŞ 201.844.606

Basketbol AŞ 20.17.088

_________________________________________

TOPLAM 1.508.084.975 TL


BJK DENETLEME KURULU BORÇ RAPORU

Beşiktaş Kulübü (Konsolide) 881.885.994

DİVANA YETİŞMEMİŞTİ

7 Şubat’ta yapılan Beşiktaş Divan Kurulu’nda yönetim, teknik arıza nedeniyle denetleme kurulu raporunu sunamamıştı. Söz konusu rapor geçen ayın sonlarında divana ulaştırıldı.

(Hürriyet)