Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kartal'da lale devri

Kartal'da lale devri

Göztepe'ye gol yağdıran ve ligde son 2 maçını kazanmayı bilen Beşiktaş'ta keyifler iyice yerine geldi.

Kartal'da lale devri

BEŞİKTAŞ’TA moraller adeta tavan yaptı... 3 hafta önce Medipol Başakşehir karşısında gelen mağlubiyetle zirve yarışında ağır yara alan siyah-beyazlılar, son 2 haftadaki galibiyetlerle toparlandı. Aytemiz Alanyaspor karşısında Anderson Talisca’nın tek golüyle kazanan siyah-beyazlılar, Göztepe karşısına ise sakatlıkları olan Gökhan Gönül ve Vagner Love’ın yanı sıra cezalılar Atiba Hutchinson, Tolgay Arslan, Oğuzhan Özyakup ve Ricardo Quaresma’dan yoksun çıkmıştı.

EKSİKLERE rağmen İzmir temsilcisi karşısında çok coşkulu bir futbol sergileyen ve sahadan 5 ayrı oyuncunun attığı gollerle 5-1 galip ayrılan Kartal’da keyifler iyice yerine geldi. Yeniden bir seri yakalamayı başaran Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Teleset Mobilya Akhisarspor deplasmanına çıkacak.

LARIN VE MUSTAFA MUTLULUK KAYNAĞI

BU karşılaşmada Vagner Love’ın yine oynaması beklenmiyor. Ancak Gökhan Gönül forma giyebilecek duruma gelecek ve ayrıca Atiba, Oğuzhan, Tolgay ve 5 maçtır takımdan ayrı olan Quaresma’nın cezaları bitecek. Teknik heyet bu oyuncuların geri dönecek olması nedeniyle sevinçli. Ayrıca hem oyuncuların bireysel hem de takımın genel performansındaki yükseliş de tecrübeli çalıştırıcı Şenol Güneş ve yardımcılarını mutlu ediyor.

Haberin Devamı

ÖTE yandan takıma devre arasında gelen ve Göztepe maçında siyah-beyazlı formayı ilk kez terleten Cyle Larin’in oyuna girdikten sonra gol atması ve ona asisti fazla şans bulamayan Mustafa Pektemek’in yapması da yüzleri güldüren bir başka etken oldu.

Vodafone Park’ta gol olup yağıyor

SÜPER Lig’in 28. haftasında Göztepe’yi Vodafone Park’ta 5-1 mağlup eden Beşiktaş, mabedinde taraftarlarına bol gollü maçlar izletiyor. Siyah-beyazlı takım, 11 Nisan 2016’da hizmete giren Vodafone Park’ta yaptığı 52 resmi karşılaşmada toplam 131 gol attı. Böylece bu statta Kartal maç başına 2.5 gol ortalaması yakaladı.
BEŞİKTAŞ evindeki 34 lig maçında 88, 10 Avrupa mücadelesinde 18 ve 8 Türkiye Kupası karşılaşmasında 25 gol kaydetti. Vodafone Park’ta bu sezonun ilk 9 maçında toplam 13 gol atabilen siyah-beyazlılar, son 13 karşılaşmada ise hücumdaki etkisini artırdı. Kartal bu süreçte toplam 44 kez rakip fileleri havalandırıp maç başına gol ortalamasını 3.3’e kadar çıkardı.

Haberin Devamı