Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kartal'dan bir pazar klasiği

Kartal'dan bir pazar klasiği

Beşiktaş üst üste 3. kez cuma F.Bahçe’ye, cumartesi ise G.Saray’a bıraktığı liderlik koltuğunu pazar günü geri almayı başardı

Kartal'dan bir pazar klasiği

DAKİKA 88... Uğur ve Sosa taca çıkmaya doğru giden topa hareketlendiler. Ancak Uğur bir anda sol bacağını tutup kendisini yere bıraktı. Muhtemelen kası yırtıldı. Oyuncu değişikliği hakkı dolan Akhisar 4 dakika uzatmayla birlikte kalan 6 dakikayı 10 kişi oynamak zorunda kaldı...

UĞUR sakatlanmasıydı maçın 2-2 bitme ihtimali çok yüksek görünüyordu. Çünkü 63’te sakatlanan Veli’nin yerine Oğuzhan’ın girmesiyle 4-1-4-1’e dönen Beşiktaş, Sosa-Oğuzhan-Gökhan-Olcay 4’lüsü sahadayken ‘savunmayı’ topa hakim olup yapmak yerine sahasına kapanarak yapmayı tercih ediyordu ve Akhisar gerçekten tehlikeli geliyordu. Fakat Akhisar’ın 10 kişi kalması Beşiktaş’ı çok rahatlattı.

GELELİM 88’e kadar ne olduğuna... Beşiktaş, özellikle de Olcay iyi başladı maça ve 24’te muazzam bir asist yaptı. Solda önce Gekas’ı çalımladı, sonra da Bilal’i yere yatırdı, ardından kestiği ortaya kafayı vuran Cenk, golü yaptı: 1-0.

2-0’DA YİNE BİTMEDİ

UZUN süredir çok pozisyon vermeden bitiriyordu maçları Beşiktaş ama dün öyle olmadı. Akhisar birçok ciddi şans yakaladı. Bunların ilki de 34’teydi. Giray sağdan ortaladı, arkada Gekas kafayı vurdu, Tolga kurtardı. 41’de Saidi’nin, 51’de ise Zokora’nın şutları Tolga’da kalırken 56’da ise Güray’ın pasıyla defans arkasına sarkan Gekas’ın aşırtması dışarı gitti.

Haberin Devamı

60’TA Olcay’la girdiği duvar pasının ardından sol çaprazdan topu dışarı yollayan Sosa, Beşiktaş’taki ilk golünü süper bir frikikle 68’de kaydetti. Herkes orta yapmasını beklerken yaklaşık 40 metreden topu kaleye yolladı ve Oğuz’u avladı: 2-0.

AMA 2-0 olunca yine bir Beşiktaş maçı bitmedi. 75’te Bilal, kurtarılması imkansıza yakın bir roketle skoru 2-1 yaptı. Ardından Uğur’un çıkana kadar yüklendi Akhisar ama golü bulamadı.

90+4’TE ise Olcay topu Bruno’dan kazanıp Oğuzhan’a verdi. O da sağda Gökhan’ı buldu. Gökhan topu daha da sağa çekip çaprazdan vurdu, mücadeleye noktayı koydu: 3-1.