Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Sonu 'Şahan'e bitti

Sonu 'Şahan'e bitti

Spor Toto Süper Lig 3. hafta maçında Beşiktaş deplasmanda Bursaspor'u 1-0 mağlup etti. Beşiktaş'a galibiyeti getiren golü Olcay Şahan kaydetti.

Sonu 'Şahan'e bitti

DÜNKÜ futbollarıyla ne Bursa '0' ne de Beşiktaş '3' puanı hak etti... İşte bu yüzden siyah-beyazlılar için dünkü galibiyetin önemi çok büyük. İlk yarıda yeşil-beyazlılar ezdi Beşiktaş'ı. 45 dakikanın tamamında kontrol Bursa'ydı, pozisyonları da buldular ama atamadılar. 9'da Bakambu soldan sert vurdu, dışarı attı. Ardından Josue'nin iki ara pası var takım arkadaşlarını Tolga ile baş başa bıraktığı. 21'de Fernandao, 24'te ise Volkan'a geçit vermedi Tolga.

Beşiktaş o kadar organize olamıyordu ki; Biliç de bu organizasyonu yapmakla görevli olan 1 numaralı oyuncusu Oğuzhan'ı devre bitmeden 42'de çıkardı, Sosa'yı aldı.

İKİNCİ yarıya da Necip-Serdar değişikliğiyle başladı ve oyunu dengeleyen siyah-beyazlılar 61'de Olcay'la çok net bir pozisyon buldu. Sağdan Serdar'ın ortasında top kafalardan sekip arkaya düştü ama Olcay çok kötü vurdu. 73'te ise yine kaçırdı. Kısa paslarla pozisyon hazırlandı ama Olcay'ın altı pasın önünden vuruşunda top önce Şener'e ardından Harun'a çarptı.

AYIPTIR CIVELLI!

78'DE Olcay-Demba Ba ikilisi kontratağı yanlış pas tercihleriyle noktalayamazken 87'de ise Olcay şeytanın bacağını kırdı... Taç atışını İsmail kullandı, Sosa topuk pasıyla Olcay'ı ceza sahasına soktu ve bu kez sağ ayak içiyle uzak direği bulmayı bildi.

Haberin Devamı

LİGİN en zor deplasmanlarından biri Bursa... Beşiktaş için daha da zor... Şampiyonluğa oynayan takımlar için kötü oynanan maçları kazanmak çok değerlidir. Siyah-beyazlılar bunu yapması takımın güvenine büyük katkı yapacaktır.

FAKAT bir parantez de Bursalı Civelli'ye açmak gerek. Sivok'a hareketini 'pozisyon gereği' olarak yorumlayanlar olabilir. Ancak ikinci yarıda bir olay var... Hava topuna çıkıyor, Gökhan'a dirsek atıyor, yere düşerken çenesi Gökhan'ın kafasına çarpıyor, sonra da 'Gökhan bana vurdu' diyerek üzerine yürüyüp kırmızı kart göstertmeye çalışıyor. Ayıptır...