Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kartal'dan zirveye pençe!

Kartal'dan zirveye pençe!

Süper Lig'in 29. haftasında deplasmanda Akhisar'a konuk olan Beşiktaş maçı 3-0 kazandı.

Kartal'dan zirveye pençe!

Süper Lig'de sona doğru yaklaşılırken maçlar da telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açabiliyor. Kartal puan kaybına tahammülü olmadan gittiği Akhisar'dan 3 puanı cebine koyarak ayrılıyor.

Siyah-Beyazlılar bu galibiyetle 59 puana ulaşırken maç fazlasıyla Başakşehir'i yakaladı ve Galatasaray'ın da 2 puan önüne geçti. Bu hafta Başakşehir ve Galatasaray karşı karşıya gelecek.

Akhisar ise 34 puanda kalarak tehlike hattına yaklaştı.

Beşiktaş'ın golleri Babel (2) ve Negredo'dan geldi.

Beşiktaş gelecek hafta evinde Yeni Malatya'yı konuk edecek. Akhisar ise Göztepe'yi ağırlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Spor Toto Süper Lig'de Teleset Mobilya Akhisarspor-Beşiktaş maçının ilk yarısını konuk ekip 2-0 önde tamamladı.

Karşılaşmanın henüz 3. dakikasında Beşiktaş öne geçti. Sol kanattan Caner Erkin'in pasıyla topla buluşan Babel, ceza alanı dışında attığı sert şutta meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

Beşiktaş 20. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan Caner Erkin'in ortasında Serginho'nun ters müdahale ettiği topla ceza alanında buluşan Negredo, sol çapraz pozisyonda kaleciye rağmen attığı şutta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0.

Haberin Devamı

33. dakikada sol kanattan Ömer Bayram'ın yaptığı ortada ceza alanı içindeki Seleznov'un vuruşunda, kaleci Fabricio topu uzaklaştırdı.

39. dakikada sağ kanattan Ömer Bayram’ın kullandığı serbest atışta ceza alanı içindeki Mustafa Yumlu’nun kafa vuruşunda, kaleci Fabricio meşin yuvarlağı kontrol etti.

Müsabakanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Spor Toto Süper Lig'de 29. haftanın açılış maçında Beşiktaş, deplasmanda Teleset Mobilya Akhisarspor'u 3-0 mağlup etti.
47. dakikada Beşiktaş farkı 3’e çıkardı. Sol kanattan Pepe'nin pasıyla ceza alanın dışında topla buluşan Babel'in bekletmeden yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 3-0.
52. dakikada sağ kanattan topla bir süre ilerleyen Quaresma'nın ceza alanına girdikten sonra yaptığı vuruşta, top direkten oyun alanına döndü.
61. dakikada savunmadan seken topla sağ çapraz pozisyonda buluşan Bilal Kısa'nın vuruşunda, top üstten dışarı çıktı.
Beşiktaş, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'de Teleset Mobilya Akhisarspor'a konuk olan Beşiktaş'ta cezalarını tamamlayan Ricardo Quaresma ve Atiba Hutchinson, bu karşılaşmada ilk 11'de şans buldu.
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında geçen hafta 5-1 kazandıkları Göztepe maçının ilk 11'inde 2 değişiklik yaptı. Tecrübeli teknik adam, geçen haftaki karşılaşmada ilk 11'de görev alan Necip Uysal ile Jeremain Lens'i yedek soyundururken, bu futbolcuların yerine Atiba Hutchinson ve Ricardo Quaresma, ilk 11'de oynadı.
Quaresma, 5 maç sonra formasına kavuştu
Beşiktaş'ta Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe karşısında kırmızı kartla oyun dışında kaldıktan sonra 5 maç ceza alan Quaresma, uzun bir aradan sonra ilk 11'de mücadele etti.
Portekizli oyuncu, aldığı cezanın ardından Trabzonspor, Gençlerbirliği, Medipol Başakşehir, Aytemiz Alanyaspor ve Göztepe maçlarında forma giyememişti.
Siyah-beyazlı ekipte sarı kart cezası nedeniyle geçen hafta forma giyemeyen Hutchinson da formasını tekrar aldı.
Beşiktaş'ta sarı kart cezaları nedeniyle Göztepe maçında forma giyemeyen Tolgay Arslan ile Oğuzhan Özyakup ise Teleset Mobilya Akhisarspor karşılaşmasına yedek başladı.
Akhisarspor'da üç değişiklik
Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk ise son oynadıkları Aytemiz Alanyaspor maçının ilk 11'inde 3 farklı isme şans verdi.
Yeşil-siyahlı ekipte cezalı Muğdat Çelik'in yanı sıra Dany ve Olcan Adın'ın yerine Kadir Keleş, Aykut Çeviker ve Eray Ataseven mücadele etti. Ege temsilcisinde Olcan Adın maç kadrosunda yer almadı.
Teleset Mobilya Akhisarspor'da sezon başında sağ diz çapraz bağları kopan Hasan Ali Adıgüzel iyileştikten sonra bu sezon ilk kez yedek soyundu.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Akhisar Kulübü Başkanı Hüseyin Eryüksel, maçı protokol tribününden takip etti.
Öte yandan Orman, müsabakadan önce İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ve Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ile yemekte bir araya geldi.

Haberin Devamı