Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kartal şampiyonluğa uçuyor!

Kartal şampiyonluğa uçuyor!

Beşiktaş 2 günlüğüne Başakşehir'e devrettiği liderliği, Bursa'yı yenerek geri aldı.

Kartal şampiyonluğa uçuyor!

İlk yarıda trivela vardı, gerginlik vardı ancak beklenen gol bir türlü gelmedi. Güneş’in 63’teki Cenk hamlesi 2 dakika sonra gol olarak geri döndü. Beşiktaş’ın diğer bir golcüsü Aboubakar da 90+5’te kapanışı yaptı.

İKİ takım açısından da stres yükünün çok ağır olduğu bir maçtı. Gerginlik hem statta hem sahanın içinde had safhadaydı. Bu durum karşılaşmaya da yansıdı ve pozisyon sayısı özellikle ilk yarıda az oldu.
İLK fırsatı Beşiktaş 39’da yakaladı. Kaleci Fabri’nin uzun topunu Marcelo kafayla indirdi, Aboubakar sol çaprazdan auta vurdu. 46’da Quaresma’nın şutu direği yalarken 52’de Bursa, Stancu ile fırsatı harcadı.
TOLGAY MAÇI ÇÖZDÜ
60. dakika ise maçın kırılma anı... Jorquera’nın pasında Kubilay’a karşı karşıya pozisyonda Fabri gol izni vermedi. Ardından Harun devleşti, 61’de Oğuzhan Özyakup’a, 62’de ise Vincent Aboubakar’a gol izni vermedi.
ZORLU VİRAJI DÖNDÜLER
65’TE ise Kartal golü buldu... Tolgay Arslan’ın hazırladığı pozisyonda Aboubakar’ın nefis pasını alan Cenk Tosun, Harun’u da geçti, topu kaleye yuvarladı.
67’DE Ricardo Quaresma topu dibine girerken direği geçemedi. Sonrasında mutlak galibiyet ihtiyacı Beşiktaş üstünde büyük baskı yaratsa da siyah-beyazlılar rakibine pozisyon vermedi ve 90+5’te Tolgay’ın asistinde bu kez Aboubakar, kaleci Harun’u çalımlayıp skoru 2-0’a getirdi.
BEŞİKTAŞ böylece şampiyonluk yarışında zorlu bir virajı fire vermeden dönerken liderlik koltuğunu da Medipol MedipolBaşakşehir’den almayı başardı.

Haberin Devamı