Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kartal evinde Avrupa'nın en iyisi

Kartal evinde Avrupa'nın en iyisi

29 Kasım 2015'ten bu yana iç sahada lig maçı kaybetmeyen Beşiktaş, devleri geride bıraktı.

Kartal evinde Avrupa'nın en iyisi

SPOR Toto Süper Lig’de sahasında Aytemiz Alanyaspor’u 1-0 mağlup eden Beşiktaş, Avrupa’nın 5 büyük futbol ülkesindeki (Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya) takımlarla karşılaştırıldığında iç sahada devam eden en uzun yenilmezlik serisine imza attı. Evindeki namağlup serisini 40 maça çıkaran siyah-beyazlı ekip, bu performansıyla Avrupa’nın önemli takımları Manchester City, Bayern Münih, Barcelona ve PSG’nin önünde yer aldı.

İÇ sahadaki son yenilgisini 2015-16’nın 13’üncü haftasında, Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda Akhisar’a 2-0 mağlup olarak yaşayan Kara Kartal, üst üste oynadığı 40 lig mücadelesinde 33 galibiyet ve 7 beraberlik elde etti.

VODAFONE PARK’TA MÜTHİŞ SERİ

BEŞİKTAŞ, diğer ekiplerden farklı olarak iç sahadaki yenilmezlik serisini 3 farklı statta yakalamayı başardı. İnönü Stadı’nın yıkılıp yeniden yapılması nedeniyle evindeki karşılaşmaları farklı statlarda oynamak zorunda kalan siyah-beyazlı ekip, Atatürk Olimpiyat, Başakşehir Fatih Terim statlarında rakiplerini konuk etti. İnönü Stadı yerine yapılan Vodafone Park’ın bitmesinin ardından Dolmabahçe’ye dönen Kartal, bu üç statta rakiplerine karşı başarılı sonuçlara imza attı.
ATATÜRK Olimpiyat Stadı’ndaki G.Saray galibiyetiyle başlayan seride Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda 6 maçta rakiplerine üstünlük kurdu. Siyah-beyazlılar, Vodafone Park’taki 33 karşılaşmada ise 26 galibiyet ve 7 beraberlik aldı.

Haberin Devamı