Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Evim evim güzel evim

Evim evim güzel evim

Süper Lig'in 3. haftasında Beşiktaş, evinde Bursaspor'u Tosic ve Atiba'nın golleriyle 2-1 mağlup etti.

Evim evim güzel evim

Kartal, 18’de Tosiç ile öne geçerken, Bursaspor 23’te Delarge ile skoru eşitledi. 25’te Cenk direğe takılırken 65’te Atiba sahnedeydi. Timsah’a karşı 9’da 9 yapan Beşiktaş iç sahada yenilmezliği de 29 maça çıkardı.

BU sezon kendisini koruyamıyor Beşiktaş... Bu kadar çok tecrübeli oyuncuyla skoruna, avantajına bir kalkan oluşturamıyor. Henüz takım o oyun olgunluğuna erişememiş durumda, Şenol hoca ve futbolcuları bu soruna çare bulmak zorunda.
ÖRNEĞİN Süper Kupa’da Konya maçı... Skoru ikinci yarıda eşitlediler, maç uzatmaya gidecekken son dakika golüyle kupayı nverdiler. Geçen hafta Kasımpaşa sınavı... Yine geçemediler dersi. 2 kez öne geçip ceza sahası dışından vuruldular.
DÜN de aynı hikaye... 18’de Q7 korneri kullandı, Atiba kafayı vurdu, arkada Tosic tamamladı ve 1-0’ı buldu Beşiktaş. Fakat 5 dakika sonra yaşananlar bu takıma yakışmadı. Pepe santrforda, Caner sağ açıkta yakalandı Beşiktaş, defans arkasına pas da Atiba’dan seken topla geldi. Stancu kaleye kadar gitti, Delarge’a boş kaleye golü attırdı.
CENK DİREĞİ AŞAMADI
FAKAT devamında oyunu avucunun içine alan bir Beşiktaş vardı sahada... Bursa sadece kapanıp kontra kovalarken siyah-beyazlılar topu gezdire gezdire açık aradı. 25’te Cenk üst direği aşamazken 58’de de Harun’u geçemedi. Ama 64’te yine bir kornerde gol geldi. Q7 ortaladı, Pepe kafayı vurdu, Harun’dan döneni Atiba ağlara yolladı.
KALAN sürede taraftarının da desteğiyle 2 farkı yakalayabilecek düzeye gelmesi gerek Beşiktaş’ın. Belki pozisyon vermeden finişe ulaştılar ama stresi de yaşadılar.

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR

18. dakikada Beşiktaş öne geçti. Quaresma'nın sağdan kullandığı korner atışında, ceza sahasında Hutchinson kafayla topu kale sahasına indirdi. Arka direkte Tosic, yakın mesafeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0
23. dakikada Bursaspor beraberliği sağladı. Soldan gelişen konuk takım atağında Beşiktaş savunmasında Hutchinson'dan seken topu önünde bulan Stancu, hızla ceza sahasına girdi. Stancu, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu arka direkte müsait durumda bulunan Delarge verdi. Bu futbolcu da bekletmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1
25. dakikada Quaresma'nın sağdan yaptığı ortada, ceza sahasında topla buluşan Cenk Tosun'un sert şutunda meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü.
34. dakikada Cenk Tosun'un pasında ceza yayı önünde topu kontrol eden Talisca'nın şutunda, meşin yuvarlak üstten az farkla auta gitti.
41. dakikada sağdan Caner Erkin'in ceza sahasına yaptığı ortada, kaleye doğru yönelen topu kaleci Harun Tekin kornere çeldi.
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere bitti.
58. dakikada Tosic'in uzun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Cenk Tosun'un karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Harun Tekin'den döndü.
63. dakikada Aziz Eraltay'ın soldan ceza sahasına gönderdiği topta, ön direkte Stancu'nun yaptığı vuruşta kaleci Fabricio meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
64. dakikada Beşiktaş tekrar öne geçti. Quaresma'nın sağdan kullandığı korner atışında ceza sahasında iyi yükselen Pepe'nin kafa vuruşunda, kaleci Harun Tekin topu çeldi. Kale sahasının sağ çaprazında topu önünde bulan Hutchinson, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-1.
Kalan sürede önemli pozisyon olmadı ve Beşiktaş sahadan 2-1 galip ayrıldı.
MAÇ ÖNCESİ NOTLAR
Süper Lig'in 3. haftasında Bursaspor'u konuk eden Beşiktaş, uzun bir aranın ardından taraftarlarıyla buluştu.
Şampiyon tamamladığı sezonun son haftasında 3 Haziran'da sahasında Osmanlıspor'u 4-0 mağlup ederek şampiyonluk kupasını kaldıran siyah-beyazlı takım, 84 gün aranın ardından taraftarlarının önünde maça çıktı.
Beşiktaş, sezonun ilk haftasında Antalyaspor ile oynadığı maçı cezası nedeniyle seyircisiz oynamıştı. Siyah-beyazlı takım, Turkcell Süper Kupa'da Atiker Konyaspor ile Samsun'da oynadığı maçta aldığı ceza nedeniyle sezonun ilk maçında taraftarlarından yoksun mücadele etmişti.
Kadroda iki değişiklik
Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş son oynadıkları Kasımpaşa maçına göre ilk 11'de iki değişiklik yaptı.
Tecrübeli teknik direktör yedeğe çektiği Andreas Beck ile Tolgay Arslan'ın yerine Bursaspor karşısında Adriano Correia ve Atiba Hutchinson'a ilk 11'de görev verdi.
Siyah-beyazlıların yeni transferlerinden Gary Medel, Jeremain Lens, Orkan Çınar ve Alvaro Negredo'nun yanı sıra Tolga Zengin, Sedat Şahintürk, Necip Uysal, Mustafa Pektemek maçta yedek soyundu.
Taraftarlardan yoğun ilgi
Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarının Bursaspor ile yaptığı karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi.
Siyah-beyazlı takımın cezası nedeniyle bu sezon Vodafone Park'taki ilk maçı takip edemeyen taraftarlar, 41 bin 903 seyirci kapasiteli stadı tamamen doldurdu.
Bursaspor'da iki değişiklik
Bursaspor'da da teknik direktör Paul Le Guen geçen hafta oynadıkları Aytemiz Alanyaspor maçına göre ilk 11'de iki değişikliğe gitti.
Bursaspor'da sakatlıkları bulunan Kubilay Kanatsızkuş ve Josua John'un yerine ilk 11'de Delarge Dzon ve Deniz Yılmaz, Beşiktaş karşısında görev yaptı.
Bu arada İl Spor Güvenlik Kurulu'nun aldığı karar gereği Bursasporlu taraftarlar karşılaşmayı statta takip edemedi.
Oğuzhan Özyakup'a destek
Beşiktaşlı taraftarlar, milli takım aday kadrosuna davet edilmeyen Oğuzhan Özyakup'a maç öncesi destek oldu.
Isınma hareketleri sırasında tribüne çağrılan siyah-beyazlı oyuncu, karşılaşmanın başlamasından önce Oğuzhan Özyakup lehine tezahüratlar yaptı.

Haberin Devamı