Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kartal evinde yara sardı!

Kartal evinde yara sardı!

Şampiyonluk şansını zora sokan ve kupadan elenen Beşiktaş evinde Kayserispor'u 2-0 yenerek yara sardı.

Kartal evinde yara sardı!

Süper Lig'İn 32. haftasında Beşiktaş evinde Kayserispor'u Adriano ve Tosic golleriyle 2-0 mağlup etti.

Beşiktaş'ta Tosic Barış Şimşek tarafından 61'de ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyundan atıldı.

Kayserispor'da ise Umut Bulut uzatmalarda ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan atıldı.

Güneş ikinci yarıda oyuna Necip, Larin ve Mustafa'yı alırken Sumudica Güray, Kravets ve William'ı oyuna dahil etti.

Bu galibiyetle Kartal puanını 65'e çıkardı ve 4. sıradaki yerini korudu. Kayserispor ise 44 puanda kaldı.

Beşiktaş gelecek hafta deplasmanda Osmanlıspor'a konuk olacak Kayserispor ise evinde Akhisar'ı ağırlayacak.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Kayserispor'u konuk eden Beşiktaş, geçen haftaki Galatasaray derbisine göre 2 değişiklikle sahaya çıktı.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, Kayserispor karşısında zorunlu iki değişiklik yaptı. Galatasaray maçında sakatlanan Pepe ile Alvaro Negredo kadroda yer alamazken, bu oyuncuların yerine Domagoj Vida ile Vagner Love şans buldu.

Haberin Devamı

Pepe'nin yokluğunda savunmanın göbeğinde Vida görev yaptı. Evkur Yeni Malatyaspor maçında ilk 11'de oynayan ve Galatasaray karşısında sonradan oyuna dahil olan Vida, bir maç sonra ilk 11'de forma giydi.

Vagner Love, 7 hafta sonra

Negredo'nun yerine Kayserispor karşısında hücum hattında görev yapan Vagner Love, uzun bir aradan sonra ilk 11'de kendine şans buldu.

Siyah-beyazlı formayla son olarak 24. haftadaki Trabzonspor maçında ilk 11'de görev alan Brezilyalı futbolcu; Gençlerbirliği, Medipol Başakşehir ve Aytemiz Alanyaspor maçlarında sonradan oyuna dahil olmuştu. Sakatlığı nedeniyle Göztepe ve Teleset Mobilya Akhisarspor maçlarında kadroda yer alamayan Love, Evkur Yeni Malatyaspor ve Galatasaray karşılaşmalarında yedeklerde olmasına rağmen süre alamadı.

Tosic de ilk 11'de

Beşiktaş'ın Galatasaray ile oynadığı derbi maçında kırmızı kart gören Dusko Tosic de ilk 11'de forma giydi.

Kırmızı kart cezasını talimatlara göre Fenerbahçe ile oynanması gereken ancak siyah-beyazlı takımın çıkmaması nedeniyle 3-0 hükmen mağlup ilan edildiği maçta çeken Tosic, Vida ile savunmanın göbeğinde görev aldı.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı takımda ayrıca Fabricio Agosto Ramirez, Gökhan Gönül, Adriano Correia, Gary Medel, Tolgay Arslan, Anderson Talisca, Ryan Babel ile Ricardo Quaresma ilk 11'de sahaya çıktı.

Bu arada sakatlığı nedeniyle maçta forma giyemeyen Negredo, koltuk değnekleriyle stada gelerek mücadeleyi izledi. Siyah-beyazlı takımın bir başka sakat oyuncusu Caner Erkin de karşılaşmayı tribünden takip etti.

Şenol Güneş'in "Dalya" heyecanı

Teknik direktör Güneş, Kayserispor karşılaşmasıyla Beşiktaş'ın başında 100. lig maçına çıkarak "Dalya" dedi.

Siyah-beyazlı takımdaki görevine 2015-2016 sezonunda başlayan Güneş, 3 sezonda 99 kez ekibinin başında yer aldı. Beşiktaş, Güneş yönetimindeki 99 maçta 66 galibiyet ve 20 beraberlik alırken, 13 karşılaşmadan mağlubiyetle ayrıldı.

Maç öncesinde yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Güneş, siyah-beyazlı taraftarların kendisine her zaman destek olduğunu belirterek, "Sözleşmem ne olursa olsun onlar 'git' demedikçe buradan ayrılmam." dedi.

Haberin Devamı

Şu an itibarıyla işini yaptığını vurgulayan Güneş, "Susuyoruz ama sustukça sabrımızın çok zorlandığını görüyoruz. Bu teslim olduğumuzu göstermez. Tam aksine yapıcı olduğumuzu gösterir." ifadelerini kullandı.

Taraftarlardan Güneş'e büyük destek

Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşma öncesinde teknik direktör Güneş'e tezahüratlarla büyük destek verdi.

Tecrübeli teknik adam, tezahüratlar sonrası saha içine girerek taraftarları alkışlayarak karşılık verdi.

Öte yandan Beşiktaşlı taraftarların Kayserispor maçına ilgisi sezon içindeki geçmiş karşılaşmalara göre az oldu. Vodafone Park tribünlerde boşluklar olduğu görüldü.