Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kartal geç kaldı, Şener'i Fener kaptı

Kartal geç kaldı, Şener'i Fener kaptı

Habertürk spor yazarı Meriç Müldür, Beşiktaş'ın şampiyonluk sürecinde yaşanan gizli kalmış olayları kaleme aldı

Kartal geç kaldı, Şener'i Fener kaptı

Şenol Güneş, Bursa’dan eski öğrencisi sağ bek Şener Özbayraklı’yı ısrarla ister. Fenerbahçe cephesi de Güneş’in bu ilgisinden haberdar ve haliyle rahatsız olur. Aziz Yıldırım’dan “Bu işi bitirin” talimatını alan yöneticiler ellerini çabuk tutar ve Bursaspor Kulübü’nün hesabına apar topar 5 milyon lirayı yatırıp oyuncuyu transfer eder

Yazı dizimizin ilk gününde biraz sezon öncesi transfer hamlelerinden, devre arası transferlerinden bahsedeceğiz, ağırlıklı olarak da Şenol Güneş’e yer vereceğiz. Fenerbahçe’de forma giyen Şener Özbayraklı’dan başlayalım. Sezon öncesi Beşiktaş da Fenerbahçe de Şener’in peşinde. Şenol Hoca Bursaspor’dan da talebesi olan bu futbolcuyu ısrarla istiyor. Ama Fenerbahçe’nin verdiği rakam Bursaspor için de oyuncu için de daha cazip.

GÜNEŞ DEVREYE GİRİNCE...

Fenerbahçe transferi resmen bitirmiş olmasa da Şener ile ön protokoli imzalamış. Futbolcunun serbest kalması, transferin de resmiyet kazanmasıiçin Bursaspor Kulübü’nün hesabına 5 milyon lira yatırılması gerekiyor. Bu paranın henüz yatırılmadığı günler ve Şenol Hoca da gelişmeleri yakın takipte. Fenerbahçe cephesi de Şenol Güneş’in bu ilgisinden haberdar ve haliyle rahatsız oluyor. Hatta ön protokole imza attırdıkları Şener’e o günlerde bir türlü ulaşamıyorlar.

Haberin Devamı

‘BU İŞİ HEMEN BİTİRİN’

Aziz Yıldırım yöneticilerine “Bu işi bitirin” talimatı veriyor. 5 milyon liranın yatırılması için Bursaspor Kulübü’nden hesap numarası isteniyor. Uzun süre bekleniyor fakat arayan soran olmuyor. Fenerbahçeli yöneticiler baktılar ki olmuyor, kendileri araştırıp soruşturup Bursa Kulübü’nün bir bankadaki hesap numarasına ulaşmaya çalışıyorlar. Ulaşıyorlar da. Saat tam 16.55’i gösterdiğinde de 5 milyon lirayı Bursaspor’un hesabına yatırıyorlar. Bursasporlu yöneticiler ertesi gün Fenerbahçe kanadını arayıp, “Parayı neden o hesaba yatırdınız?” diye soruyorlar.

PARA TEMLİKLİ HESABA YATTI

Gerçek ise o anda anlaşılıyor ki Bursaspor’un hesapları temlikli. Şener’i 5 milyon lira karşılığında Fenerbahçe’ye veriyorlar ama bu transferden kasalarına tek kuruş girmiyor. Fenerbahçeli yöneticiler ise bu hamleleri ile belki de Şener’in Beşiktaş’a transferinin önünü bir daha açılmamak üzere kapatıyorlar.

Haberin Devamı

ŞENOL GÜNEŞ 6-7 HAFTA ÖNCE AYRILIYORDU

Şampiyonun adı kondu. Artık sezon içinde bazı yaşananları yazmamızın kimseyi rencide edeceğini, üzeceğini sanmıyorum. Bundan 6-7 hafta önce, Beşiktaş ligde yine 5-6 puan öndeyken, “Şenol Güneş’in Beşiktaş’la yolları ayrılacak” diye yazsam ne derdiniz? Çoğunluğunuz güler geçerdi. “Bizimle dalga mı geçiyorsun?” diye sorardınız belki de. Dalga geçmiyorum ama Beşiktaş’ın derin kulislerinde bu konu konuşuldu, tartışıldı. Bugün hangi yöneticiye sorsanız reddecektir de Beşiktaş şampiyonluğu kaptırsaydı Şenol Güneş ile bağların kopması ihtimal dahilindeydi. Hatta hocanın yönetimdeki en önemli destekçisi Ahmet Nur Çebi yeniden yönetim kuruluna girmeseydi (ki bu da gündemdeydi) belki bugünlerde yine de Şenol Güneş krizi yaşanıyor olacaktı. Şampiyonluğa rağmen. Enteresandır Şenol Hoca’da şampiyonluk sonrası basın toplantısında, “İkinci olsak benim de gitme durumum olacaktı. İkinci olan gidecekse 3 yıllık sözleşme niye?” diye sordu! Belki O’nun da kulağında bir şeyler geldi.

Haberin Devamı

İLK ADAY ABDULLAH AVCI’YDI

Hoca’nın yerine düşünülen isimlerden biri ise Abdullah Avcı’ydı. Bu operasyon elbette tüm yönetimin değil, bazı yöneticilerin ve icraatın içindekilerin tercihiydi. Başkanın da böyle bir düşüncesi var mıydı yok muydu bilemem. Hayata geçirmek anlamında adım atılmasa da kafalarda bu fikir ciddi ciddi oluştu. Hatta bir ay öncesinde aynen şöyle söyleniyordu: “Şampiyon olamazsak hoca yüzde 100 gidecek, şampiyon olsak bile yüzde 51 ihtimalle gidecek.” Bu kadar net. Tabii ben bunları o günlerde yazamazdım, yazmadım. Zaten herkes çamur atmaya meraklı, “Şampiyonluğa giden takımı karıştırmak istiyorsun” denirdi. Artık bugün yazıyorum. Zaten şimdi işin rengi değişti. Böyle bir ihtimal artık sözkonusu bile değil.

‘OYUNCU KAYIRIYOR’ BİLE DENDİ

Hoca konusunda tereddütü olanların bazı gerekçeleri var elbette. Bizler Ümraniye’de yaşananları, Güneş ile yöneticiler arasındaki dialogları asla tam olarak bilemeyiz. Demek ki bazı rahatsızlıklar var. Öncelikle Şenol Güneş’in adamlığından, dürüstlüğünden kimse şüphe duymuyor. Bunun altını özellikle çizelim. Ancak para konusunu, kendisinin ve takımın maaşlarını sık gündeme getirmesi şık bulunmuyor. Kafalarında “Şenol Güneş ile Şampiyonlar Ligi’nde acaba ne derece başarılı olabiliriz? sorusu da var. Bu sezon Sporting Lizbon deplasmanındaki yanlış strateji ve hamleleri hala akıllarda. Bir başka sıkıntı kalede ısrarla Tolga’ya şans verirken mecburi haller dışında Boyko’yu unutması. Avrupa Ligi’nde geçen sezon final oynamış, bonservisine 3.3 milyon Euro ödenen bir kaleciyi es geçmesi. Bu tutumu da “adam kayırıyor” yorumlarına neden oluyor.

Haberin Devamı

(HT Spor)