Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kartal güle oynaya yarı finalde!

Kartal güle oynaya yarı finalde!

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Gençlerbirliği'ni 3-1 mağlup eden Beşiktaş, rövanşdan da 1-0 galip ayrılarak adını yarı finale yazdırdı. Siyah- beyazlıların yarı finaldeki rakibi F.Bahçe - Giresunspor eşleşmesinin galibi olacak.

Kartal güle oynaya yarı finalde!

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşılaştığı Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup eden Beşiktaş, ilk maçtan aldığı 3-1'lik galibiyetle birlikte adını yarı finale yazdırdı.

İki maçta da rakibini mağlup etmeyi başaran siyah-beyazlılara deplasmanda galibiyeti getiren golü 25. dakikada Mustafa Pektemek kaydetti.

Öte yandan Beşiktaş'ta Necip Uysal, 71'de ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Beşiktaş'ın yarı finaldeki rakibi Fenerbahçe - Giresunspor eşleşmesinin galibi olacak. İlk maçta Karadeniz temsilcisini deplasmanda 2-1 mağlup eden sarı-lacivertliler, yarı finale çok yakın.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Yarı Final ilk maçı 27 Şubat'ta, rövanşı ise 17 Nisan'da oynanacak.

Maçtan dakikalar:

5'inci dakikada Aydın'ın pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Milinkovic'in şutunu kaleci Tolga iki hamlede önledi.

16'ncı dakikada Gençlerbirliği, Milinkovic ile gole çok yaklaştı. Khalili'nin pası ile kaleci Tolga ile karşı karşıya kalan Milinkovic, topu auta attı.

Haberin Devamı

21'inci dakikada Caner'in ortasına Vagner Love'ın kafa vuruşu kaleci Taha'da kaldı.

23'üncü dakikada Mustafa'nın pası ile ceza sahasına giren Lens'in şutunda top auta çıktı.

25'inci dakikada Caner'in kullandığı köşe vuruşunda topa yükselen Mustafa Pektemek, topu kaleci Taha'ın solundan kafa ile ağlara gönderdi: 0-1.

28'inci dakikada Mustafa ceza sahasında boş durumda olan Lens'e topu aktardı. Lens'in şutu kaleci Taha'yı geçti. Ancak çizgi üzerinde topu Pogba çıkardı.

37'nci dakikada Jailton'un ortasında Skuletic topu auta attı.

38'inci dakikada sağ taraftan ceza sahasına girmeden Jailton'un plase vuruşu kale direğinin üstünden auta çıktı.

İlk yarı 1-0'lık Beşiktaş üstünlüğü ile tamamlandı.

49'uncu dakikada ceza sahasında topa yükselen Pepe'nin kafa vuruşu direği sıyırarak üsten auta çıktı.

53'üncü dakikada savunmadan dönen topa yaklaşık 30 metreden vuran Aydın'ın şutunda top yan ağlara takıldı.

55'inci dakikada Mustafa'nın pasıyla ceza sahasına giren Lens'in şutu üst direkten oyun alanına döndü.

Haberin Devamı

56'ncı dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Skuletic'in yaklaşık 30 metreden vurduğu şutta top kaleci Tolga'da kaldı.

60'ıncı dakikada Babel yaklaşık 40 metre topu sürerek ceza sahasına girdi. Yaptığı ortada top kaleci Taha'ya çarparak kale içine yöneldi. Alper son anda topa kafa ile müdahele ederken top üst direkten oyun alanına döndü.

65'inci dakikada ceza sahası içinde Lens - Vagner Love verkaçında top savunmaya çarparak kornere gitti.

66'ncı dakikada Aydın'ın pasıyla ceza sahasına giren Milinkovic'in şutunu kaleci Tolga son anda kornere çeldi.

71'inci dakikada Milinkovic'e faul yapan Necip, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Mücadelenin kalan bölümünde gol sesi çıkmazken, Beşiktaş 1-0'lık skorla yarı finale yükselen takım oldu.

Maçtan notlar:

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, ilk maçtaki 3-1'lik skorun avantajıyla kadroda rotasyona gitti.

Siyah-beyazlı takımın yeni transferi Vagner Love, ilk kez 11'de sahaya çıkarken, lisansı çıkarılan Larin de 21 kişilik maç kadrosunda kendine yer buldu.

Haberin Devamı

Bursaspor maçında cezası nedeniyle oynayamayan Babel'i de ilk 11'de sahaya süren Güneş, kalede de değişikliğe giderek Fabricio'nun yerine Tolga Zengin ile maça başladı.

Bursaspor maçına 11'de başlayan Gökhan Gönül, Adriano, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Negredo, Talisca, bu maçta siyah-beyazlı ekibin yedek kulübesinde yer aldı.

Beşiktaş karşılaşmaya, Tolga Zengin, Vida, Pepe, Medel, Caner Erkin, Necip Uysal, Tolgay Arslan, Lens, Babel, Mustafa Pektemek, Vagner Love, 11'iyle çıktı.

Gençlerbirliği cephesi

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat yeni transfer Florentin Pogba, Fenerbahçe maçında gol atan Marko Milinkovic ve kart cezası biten Petar Skuletic'e ilk 11'de şans verdi.

Fenerbahçe maçının ilk 11'inden kaleci Hopf, Uğur Çiftçi, Palitsevich ve Jailton'u yedeğe çeken Ümit Özat, şu kadroyu sahaya sürdü:

Taha Cengiz Demirtaş, Ahmet Oğuz, Claro, Pogba, Alper Uludağ, Zeki Yavru, Issah, Milinkovic, Khalli, Aydın Karabulut, Skuletic.

Haberin Devamı

Güneş ve Özat tokalaşmadı

Karşılaşma öncesi Şenol Güneş ile Ümit Özat el sıkışmadı.

Aralarındaki gergin demeçlerin ardından iki teknik adamın karşılaşma öncesi tokalaşıp tokalaşmayacağı merak konusu olmuştu. Güneş, sahaya en son çıktığı için ikili bir araya gelmedi.

Başkanlar birlikte izledi

Maçı Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Cavcav ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, locada birlikte izledi.

Beşiktaş taraftarları kendilerine ayrılan tribünü tamamen doldururken, kırmızı-siyahlı takımın tribünlerinde büyük boşluklar görüldü.