Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Ba'ba Şahane'sin!

Ba'ba Şahane'sin!

G.Birliği’ni 3 sezon aradan sonra deplasmanda deviren Beşiktaş, F.Bahçe ve G.Saray gibi 2. yarıya firesiz başladı

Ba'ba Şahane'sin!

63’te Oğuzhan’ın yerine giren Kerim, maçın seyrini değiştirdi. 69’da onun kazandırdığı frikikte Demba Ba akıl dolu plasesiyle kilidi açarken 77’de Olcay skoru belirledi. Bu sonuçla birlikte Kartal, şampiyon olduğu 2008-09’dan sonra ilk kez deplasmanda 5’te 5 yaptı.

BEŞİKTAŞ, G.Birliği’ni Tomic, Stancu ve İrfan Can Kahveci’den yoksun yakalamıştı. Fakat kötü zeminde kötü bir Gökhan, kötü bir Olcay, kötü bir Demba Ba, kötü bir Oğuzhan ve dolayısıyla kötü bir Beşiktaş vardı. Siyah-beyazlılar çok zorlanıyordu ama 63’te Oğuzhan çıktı, yerine giren Kerim, takımını canlandırdı ve maçın kilidini çözen pozisyonun da hazırlayıcısı oldu.
DOĞA, Kerim’i ceza sahasının önünde indirdi, frikiği kullanmak için de Demba Ba topun başına geçti. Beşiktaşlı oyuncular barajın yanına sıralandı ve Senegalli de onların çekildiği yerden topu köşeye yuvarladı: 0-1.
İKİNCİ GOL SERDAR’IN!
O ana kadar Gençler’in 11’de Berat ile altıpastan kaçırdığı bir şans vardı. 63’te de Beşiktaş, Atiba ile benzer bir fırsatı kullanamamıştı. Bunların dışında başka büyük tehlike olmadı.
73’TE Antal’ın ortasına Berat dokundu ama top direği yaladı. Bu pozisyon gol olsa Kartal sıkıntıya girebilirdi. Fakat 77’de gelen 2. gol, sonrasında doğması muhtemel krizi ortadan kaldırdı. Serdar önce topu kazandı, ardından ortayı yaptı, ön direğe çok iyi bir koşu yapan Olcay dokunup durumu 2-0 yaptı.
Devamında %100’lük 3 net pozisyonu kaçıran Beşiktaş, 90+1’de ise topu ayağının altından kaçırınca son adam olarak Berat’ı düşürüp kırmızı kartı görmek durumunda kalan Franco’yu kaybetti.

Haberin Devamı