Gazete Vatan Logo
Futbol Kartal'ın kapısından döndü!

Kartal'ın kapısından döndü!

Kadlech'in bağlı bulunduğu menajerlik şirketi Sports Invest'in önemli isimlerinden FIFA menajeri Mithat Halis transferin perde arkasını anlattı.

Kartal'ın kapısından döndü!

Fenerbahçe'nin yeni transferi Michal Kadlech'in bağlı bulunduğu menajerlik şirketi Sports Invest'in önemli isimlerinden FIFA menajeri Mithat Halis, Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu oldu ve "Kadlech, iki mevkiide oyanayabilmesi, hızı ve tekniğiyle Aykut Kocaman'ı mest etmişti. Fenerbahçe onu 2 yıldır istiyordu'' dedi ve ekledi:

FENERBAHÇE 2 YILDIR İSTİYOR; BEŞİKTAŞ 3 MİLYON EURO VERİP ALABİLİRDİ; AMA O DÖNEMKİLER ONU İSTEMEDİ

Fenerbahçe ideal bir oyuncu. 2 yıl önce Aykut hocaya önerdim. Hem stoper hem de sol bek mevkiinde seyretti. Bayern Leverkusen'de sol bek. Çek Milli Takımı'nda Sivok'la birlikte stoper oynuyor. Bir kaç sefer seyrettiler. İki bölgede de oynuyor; teknik kapasitesi iyi olunca; ayrıca 1.86 boyu var, Aykut hoca onu beğendi. Ben onu aslında Sivok ve Zapatocny'nin alındığı dönemde Beşiktaş'a getiriyordum. Ertuğrul hoca çok istedi; ama o dönem Beşiktaş'ta görev yapanlar (İsim vermedi; ama o kişi Sinan Engin) kafası dar, omzu dar deyip transferi engellediler. Sivok ile Zapatocny 10 milyon euro verdiler.

MARSİLYA 10 MİLYON EURO VERDİ

Bayern Leverkusen, 5 milyon sözleşme fesih bedeli alıyor. Alman kulübü 2 yıl sonra, bu sezonu işaret ederek transfer için ona izin vereceğine söz vermişti. Bizim 3 takımımız da Kadlech'i istedi: Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe; Trabzonspor fiyat yüksek olduğu için yanaşamadı. Marsilya çok istiyordu. Leverkusen, Marsilya'ya 2-3 kez red cevabı verdi. Hatta Marsilya bir ara 10 milyon euroya kadar çıktı. Tawio'yu sattıktan sonra çok istediler; ama vermediler.

BEŞİKTAŞ TARAFTARINDAN ÇOK ETKİLENMİŞTİ

Fenerbahçe'nin Çek futbolcuya ilgisi çok önceye dayanıyor. Kendisiyle sık sık görüşüyorum. Babası Kaiserslautern FC'de oynarken, Michal orada doğdu. Babası ünlü futbolcu Alman Milli takımda da oynadı. Miroslav Kadlech. Ben onu Beşiktaş'a getirmeye ikna ettim. Beşiktaş taraftarından çok etkilendi. Zaten Türkiye'ye gelmeyi istiyordu. Kadlech'i Sparta Prag'dan Beşiktaş'a 3 milyon euroya getiriyordum. O zaman 500-600 bin euro civarında bir paraya oynayacaktı. Bizim şirketin lokomotif oyuncularından bir tanesi.

Radyospor

Haberin Devamı