Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kartal'ın 'Onur'lu yürüyüşü!

Kartal'ın 'Onur'lu yürüyüşü!

Beşiktaş, İzmir'de Buca'yı devirip çeyrek final biletini cebine koydu.

Kartal'ın 'Onur'lu yürüyüşü!

İlk yarıda ev sahibinin direncini kıramayan Beşiktaş, ikinci yarıda kendine geldi. Baskı 60’ta sonuç verdi. Gökhan Töre’nin sert vuruşunda Onur Yılmaz topun yönünü kendi ağlarına çevirip dengeyi bozdu. 72’de Sosa düşürülünce Oğuzhan beyaz noktadan ağları bulup Kartal’ın adını son 8’e yazdırdı.

GRUP aşamasında ortalığı kasıp kavuran ve 15 puan toplayarak D grubunu lider tamamlayan Buca, Beşiktaş karşısında direndi direndi ancak sonunu getiremedi... Savunma dörtlüsünü ve savunmaya dönük orta saha oyuncuları arasındaki blokları ilk yarı boyunca iyi kapatan İzmir ekibi, Beşiktaş’ın da net gol pozisyonları bulmasına engel oldu.. Tek istisna ise 5. dakikada Mario Gomez’in
savunmanın ıskası ile- boşta kalarak ceza sahası içinde kaleci Ömer’e nişanladığı top oldu.
SOSA’NIN FARKI
İKİNCİ yarı ise Beşiktaş açısından çok daha farklı bir şekilde başladı... Olcay’ın yerine Kerim Frei ile sahaya çıkan Güneş’in bu hamlesi orta sahada daha etkili bir Beşiktaş yaratırken Buca kalesi de artık abluka altındaydı. Önde Mario Gomez savunmanın dengesini sürekli bozarken Gökhan Töre, Sosa ve Oğuzhan da orta sahada dinamik bir futbolu hatırladı ve gol için baskı da başladı.
ÜST üste gelen fırsatlarda sonuç çıkmazken 58’de serbest vuruştan yapılan ortada Mario Gomez penaltı noktası üzerinde topu ağlara yollarken ofsayt engeline takıldı. Bucaspor’un tüm direncine rağmen ‘geliyorum’ diyen siyah-beyazlıların golü, 60’ta ağlara gitti.
60’TA Gökhan Töre ceza sahasının sol çizgisinde topla buluşurken sert bir şekilde şutunu çekti. Ancak kaleye mi yoksa dışarı mı gittiğini kestirmenin güç olduğu anda Bucalı Onur Yılmaz topu kendi ağlarına yollayınca ev sahibinin de planları alt üst oldu. Beşiktaş golün ardından da durmazken
Sosa, 72’de ceza sahasına girerken kaleyi cepheden gördüğü sırada Sancar tarafından düşürüldü. Penaltı noktasının başına gelen Oğuzhan topu filelere yollarken Kartal çeyrek final biletini de cebine koydu.

Haberin Devamı