Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Tarlada Cenk Kartal'ın işi

Tarlada Cenk Kartal'ın işi

Beşiktaş’ın Veli’yi, Mersin’in Oktay’ı kurban verdiği bozuk zeminde gülen siyah-beyazlılar oldu

Tarlada Cenk Kartal'ın işi

TFF’NİN en çok hassasiyet gösterdiği konuların başında ‘marka değeri’ geliyor. İşte bu sebeple Mersin Stadı’nın zeminini düzeltmeyen, dün maçın o tarlada oynanmasına neden olan Mersin İdman Yurdu kulübü cezayı hak ediyor. Sadece ‘marka değeri’ olarak bakmamak gerek, ‘adam yaralamaya teşebbüs’ o saha...

GEÇELİM o sahada oynanmaya çalışılan maça... Zeminin katkısı nedir, şu an için bilemiyoruz. Ama 28’de Beşiktaş’tan Veli, 30’da Mersin’den Oktay sakatlık yaşayıp oyundan çıkmak zorunda kaldı.

MÜCADELEDEKİ ilk tehlikeyi ise Futacs’ın frikiği ile ev sahibi yarattı ama top direği yaladı. 43’teki ilk Beşiktaş atağı da golle sonuçlandı. 20 saniyede iki ayrı yerde iki top kaybı yaptı Mersin. Motta’nın Mustafa’ya pasıyla başladı atak... Mustafa içeri ortaladı, savunma karşıladı ama topu uzaklaştırmayı unuttu. Hem Servet hem Enes beklerken önce topu çalan Gökhan, soldan kesti, Cenk nefis bir öne koşuyla yükselip kafayla ağları buldu: 1-0.

‘ALMEIDA’ CENK!

AMA sonrasında Almeida’yı hatırlattı Cenk... 48, 85 ve 89’da yüzde yüzlük 3 gol kaçırdı. Hatta burada 80’de Frei’ın da Nihat’ı baş başa pozisyonda geçemediğini söyleyelim. Onlardan biri gol olsa rahat kazanacaktı Beşiktaş ama hiç de öyle olmadı.

Haberin Devamı

64’TE Gökhan’ın kaptırdığı topla kontraya çıktı Mersin. Gökhan geri de koştu hatasını telafi etmek için ama aksine daha büyüğünü yaptı. Kalenin yerine bakmayınca gerileye gerileye Futacs’ın önünü açtı. Ama Macar forvetin 5 metreden şutunu Cenk Gönen kurtardı. 86’da da Tita’ya geçit vermeyen Cenk, belki maçın yıldızı olabilirdi. Fakat meslektaşı Nihat, muhteşem oynadığı karşılaşmanın 90+3. dakikasında İsmail’in de şutunu çıkarıp ‘maçın yıldızı’ sıfatını almayı hak etti. Üstelik takımına puan kazandıramamasına rağmen...