Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kartal şampiyonluğa kanat açtı

Kartal şampiyonluğa kanat açtı

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında lider Beşiktaş, deplasmanda Sivasspor'u 2-1 mağlup ederek şampiyonluk yolunda zorlu bir virajı daha geride bıraktı.

Kartal şampiyonluğa kanat açtı

SİVAS deplasmanında kazanmak kolay değil. Bir de kırmızı-beyazlılar kümede kalma savaşı verirken 4 Eylül Stadı’ndan 3 puan çıkarmak hepten zor. “Beşiktaş puan kaybedecek” diyen F.Bahçe’nin hocası Pereira’nın siyah-beyazlıların takılmasını beklediği maçlardan biriydi bu. Ancak Kartal, çok soğukkanlıydı. Bakmayın az şut attığına, skor

2-0’a gelene kadar maça hakimdi ve kazanacağına emindi oyuncular.

İLK yarıda pozisyon vermeden 3 net şansı harcadılar. 11’de Olcay altıpasın sağ çaprazından topu dışarı yollarken 20’de son çizgiye inip içeri çevirdi, Kerim dokunamadı. 42’de ise Oğuzhan soldan kale önüne ortaladı, Gomez boş kaleye kafayı vuramadı.

SİVAS’A SÜRE KALMADI

İKİNCİ yarıya Beşiktaş daha baskılı başladı ama ilk pozisyonu Sivas buldu. Burhan sağdan kesti, Hasan röveşata yaptı ama Tolga iyi yer tuttu. 59’da ise Beşiktaş öne geçti. Üstelik golün kahramanları o ana kadar 3 pozisyonu kaçıranlardı. Olcay topu çalıp atağı başlattı, Kerim nefis bir final pası verdi, Gomez de Setkus’u avladı.
BUNUN 2 dakika sonrasında, tam da Sivas tribünleri Gomez bu kez penaltıyı aldı. Sosa’nın pasına hareketlenip 18’e girmişti ki İbrahim ayağına bastı, Özkahya beyaz noktayı gösterdi. Atışı kullanan Oğuzhan, skoru 2-0’a getirdi.
SONRASINDA skoru koruma telaşına kapıldı Beşiktaş ve pozisyonlar da verdi. 86’da Aatif’a İsmail, 90’da Burhan’a Alexis gol izni vermedi. Ama 90+3’te Burhan kesti, Aatif skoru 2-1 yaptı. Fakat Sivas’ın bir hamle daha yapmasına süre kalmamıştı, santra sonrası maç bitti, Kartal kazandı.

Haberin Devamı