Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Kartal: Maçın yıldızı Gökhan Töre

Kartal: Maçın yıldızı Gökhan Töre

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü İsmail Kartal'dan derbi yorumu geldi.

Kartal: Maçın yıldızı Gökhan Töre

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'nin başında olan ancak sezon sonu ayrılan İsmail Kartal, Beşiktaş - Fenerbahçe derbisini Fanatik gazetesine yorumladı.

İşte İsmail Kartal'ın değerlendirmeleri;

“Fenerbahçe maça iyi başladı ama golleri Beşiktaş buldu. Sarı-Lacivertliler beraberliği yakalasa da kazanan taraf, son vuruşları daha kaliteli yapan Siyah-Beyazlılar oldu. Maçın yıldızı ise Gökhan Töre’ydi...”

‘Fener oynadı, Beşiktaş attı’

“Derbinin coşkulu ve tempolu geçmesini bekliyordum, öyle de oldu. Fenerbahçe, rakibine oranla maça çok daha iyi başladı. İlk andan itibaren oyunun kontrolünü ele geçirdi. Ancak goller Beşiktaş’tan geldi. Art arda duran toptan iki gol bulan Siyah-Beyazlılar, bu moralle oyun anlamında da rakibine dengeyi kurdu. Bu kez de Fenerbahçe, yine bir duran toptan gol buldu ve özgüveni yükseldi.”

‘Atiba yalnız kaldı’

“Fenerbahçe’nin orta sahadaki Topal-Meireles-Ozan üçlüsü, fiziki anlamda Atiba-Oğuzhan-Sosa’lı Beşiktaş orta alanına üstünlük kurdu. Oğuzhan ve Sosa hücum anlamında çok kaliteli oyuncular olsa da defansif anlamda Atiba’yı yalnız bıraktılar. Şenol hoca bunu görerek Sosa’nın yerine Necip’i oyuna aldı. Fenerbahçe’de ise Fernandao’nun çıkıp Van Persie’nin oyuna dahil olması etkisini hemen gösterdi. Volkan’ın şık hareketleriyle yaptığı asisti Hollandalı oyuncu düzgün bir vuruşla gole çevirdi ve skora eşitlik geldi. Bu andan sonra da Fenerbahçe daha moralli bir şekilde rakibin üstüne gitmeye devam etti.”

Haberin Devamı

‘Töre, damga vurdu’

“Maçın gidişatına bakıldığında Fenerbahçe’nin gol atması bekleniyordu. Ancak Gökhan Töre’nin ortasında Gomez yeniden Beşiktaş’ı öne geçirdi. Burada Gökhan’a bir parantez açmak gerek. Adam geçiyor, asist yapıyor, gol atıyor... Gökhan Töre şu anda Beşiktaş’ın adeta her şeyi konumunda. Takımı adına maçın yıldızı olmasını bekliyordum, öyle de oldu. Ancak Fenerbahçe’de Nani, bu anlamda hayal kırıklığı yaşattı. İki takım da pozisyona girdi, Fenerbahçe biraz daha fazla şans buldu. Hemen hemen ortada geçen derbide Beşiktaş, son vuruşlardaki beceri ve kalitesiyle kazanan taraf olmayı başardı.”

Haberin Devamı

(Fanatik)