Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Kartal, Trabzonsporlu öğrencilerle buluştu

Kartal, Trabzonsporlu öğrencilerle buluştu

Özgecan Aslan Parkı'nın açılışına centilmenlik damga vurdu.

Kartal, Trabzonsporlu öğrencilerle buluştu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal ve bazı futbolcular Özgecan'ın isminin verildiği parkın açılışında Trabzonspor Futbol Okulu öğrencileriyle bir araya geldi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın isminin verildiği Çekmeköy'deki parkın açılışına centilmenlik damga vurdu.

Çekmeköy Belediyesi'nin geçen yıl hizmete soktuğu engelsiz parkın, eklenen spor alanlarıyla beraber yeni ismiyle gerçekleştirilen açılışına Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, sarı-lacivertli futbolcular Alper Potuk ve Hasan Ali Kaldırım da katıldı.

İstanbul Milletvekili Erol Kaya ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın da yer aldığı törende bulunan Trabzonspor Futbol Okulu öğrencileri teknik direktör Kartal ve futbolculara büyük ilgi gösterdi. Sarı-lacivertlilerle fotoğraf çektiren bordo-mavili öğrencilerin bazıları, futbolculara Fenerbahçe forması imzalattı.

Özgecan'ın isminin bir spor tesisine verilerek yaşatılmasının, şiddete karşı verilen güzel bir cevap olduğunu kaydeden Kartal, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve ekibine bu çalışması nedeniyle teşekkür etti.

Haberin Devamı

Bu projeye destek vermek için futbolcularıyla açılışa katıldığını kaydeden Kartal, "Özgecan kardeşimizin hunharca katledilmesinden sonra bu olay tüm Türkiye'de kınandı. Özgecan kardeşimizin adını unutturmamakla beraber, böyle bir spor tesisinin açılmasını biz de destekledik, katkı vermek için buraya geldik. Özgecan gibi kardeşlerimize, kızlarımıza, kadınlarımıza şiddetin kalkmasını istiyoruz, yaşanan olayı hep beraber kınıyoruz. Spor sonuçta kardeşlik, sevgi, saygı ve dostluktan ibarettir. Biz bunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Bu çerçeve içinde ülkemizin sportif anlamda kalkınması ve ileriye gitmesi için hep beraber hep birlikte çalışmalıyız" şeklinde ifadeler kullandı.

Kartal ve futbolcular, parkta bulunan Trabzonspor ve Sivasspor futbol okullarının faaliyet gösterdiği halı sahada Çekmeköysporlu genç oyuncularla da bir araya geldi. Fenerbahçe Teknik Direktörü, Spor Toto Süper Lig'de bu hafta Medicana Sivasspor ile karşılaşacakları anımsatılarak, kendisine yöneltilen "Sivasspor futbol okulunun sahasındasınız..." ifadeleri üzerine, "Önemli değil. Önemli olan futbol, spor, sevgi, saygı ve kardeşliktir. Bunun için buraya bir açılışa geldik" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

GALATASARAYLI BAŞKANDAN TEŞEKKÜR

Galatasaray taraftarı olduğunu belirten Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, bu anlamlı açılışta kendilerine verdiği destek nedeniyle İsmail Kartal ve futbolculara teşekkür etti.

Süper Lig'de hak eden takımın şampiyon olmasını dileyerek, törene katılanlara sezon sonunda zirvede yer alacak takımı şimdiden alkışlatan Poyraz şöyle konuştu:

"(Özgecan olayı) Bir daha böyle bir acıyı hiçbir anne hiçbir evlat yaşamasın istiyoruz. Hep beraber millet olarak bu cani hareketleri yapanları da lanetliyor, bunları inşallah kanunlar çerçevesinde en ağır cezayla cezalandırılmasını millet olarak istiyoruz. Bunun hep beraber takipçisi olacağız. Bir Galatasaraylı olarak şunun altını çizmek istiyorum. Böyle bir ismi verdiğimiz parkın açılışında bizleri yalnız bırakmadıkları için Fenerbahçe'nin çok değerli hocasını ve futbolcularını tebrik ediyorum. İnşallah kalan maçları, centilmenlik içinde hak eden kimse o şampiyon olsun. Trabzon'da çok acı bir olay yaşadılar. Asla kendileri camia olarak bunu Trabzonlulara mal etmediler. Bu işi yapanların da yakalanıp cezasını çekmelerini millet olarak istiyoruz."

Haberin Devamı

Futbolcular Alper ve Hasan Ali halı sahada Çekmeköysporlu kaleciye birer şut çektiler.