Gazete Vatan Logo
Futbol Kartal turladı

Kartal turladı

Genç kartal Niğde'de galip

Kartal turladı

Herkes fark bekliyordu ama Beşiktaş, kupanın 2. turunda amatör küme takımı Niğde Belediye karşısında ecel terleri döktü.

28. saniyede Kadir perdeyi açtı. Rakibe kök söktüren Niğde’nin golünü Hilbert (kk) attı. 63’te Ersan 2-1’i buldu ancak Rıdvan 90’da direğe takılmasa tarihi bir facia olabilirdi.

BEŞİKTAŞ’IN cumartesi günü G.Antep ile oynadığı maç sonrası Hikmet Karaman’ın “3-4 oyuncusunu çıkarın, Beşiktaş’ın bizden farkı yok” açıklaması çok tartışıldı. Beşiktaş yönetimi hocaya cevap verdi, kimi bu söze katıldı, kimi eleştirdi. Ama dün 3-4 değil, 7-8 oyuncusu çıkarıldığında takımın seviyesi öyle bir düştü ki; amatör küme takımı Niğde Belediyespor’dan farksız gözüktü Kartal.

SADECE 3’Ü GENÇ

DÜN oynayanlara bakalım. Cenk, Hilbert, Ersan, Escude, M.Akgün, M.Akyüz, Necip ve Batuhan ilk 11’deydi. Olcay ise sonradan girdi. İlk 11’de 3 genç isim vardı. Hasan Türk, Erkan Kaş ve Kadir Arı. Hasan İstanbul BŞ maçına 11’de çıktı. Erkan 5 lig maçının 3’ünde oyuna girdi, G.Antep önünde de kurtarıcı olarak alındı. Kadir ise ilk kez oynadı. Mertcan ve Koray da sonradan girenlerdi. Yani Kadir, Mertcan ve Koray dışında dün oynayan hiçbir oyuncuya aslında ‘yedek’ ya da ‘oynamayan oyuncu’ diyemeyiz. Hepsi Beşiktaş’ta önemli maçlarda ilk 11’de oynadı, oynayacak ya da kritik dakikalarda sahaya girdi ve girecek.

ANCAK az daha kaybediyorlardı dün. G.Antep maçından sonra Uğur ikinci yarıdaki mahkum oyun için “Devreyi 1-0 önde kapatınca kazandık sandık. Bir daha bu hatayı yapmayacağız” dedi. Sebep o gün bu muydu, yoksa yetersiz miydi Beşiktaş? Acaba dün de mi bu hatayı yaptılar? Amatör lig takımına karşı sahaya bir fark koyamamalarının sebebi konsantrasyon eksikliği miydi yine?

KİM HESAP VERECEKTİ!

PEK öyle gözükmedi. Öyle olsa 1-1’den sonra kendilerine gelmezler miydi? İlk golü 28. saniyede buldu Beşiktaş. Tahsin ceza sahası önünde kayıp, düştü. Topu alan Batuhan karşı karşıya pozisyonda vurdu, kaleciden sekeni boş kaleye Kadir bıraktı. İkinciyi ise 63’te Olcay’ın kornerine kafayı vuran Ersan attı. Kötüydü Beşiktaş, şanssızlığı ise 2 topunun direkten dönmesi oldu.

NİĞDE daha çok pozisyon buldu. Ofsayta biraz dikkat etseler mucize olabilirdi. 54’te Nuri’nin ortasını Hilbert kendi kalesine atınca beraberliği yakaladılar. 90’da Rıdvan direğe takılmasa ya da 90+4’te kalenin önünden auta vurmasa maç uzayacaktı.

DÜN kaybedebilirdi Beşiktaş ve bunun hesabını kimse veremezdi. Mertcan, Kadir ve Koray’ın yanı sıra iyi bir maç çıkaran Cenk’i de bir kenara koyarsak diğer tüm oyuncular şimdi düşünmeli. O forma çok kıymetli. Değerini bilmeliler.

‘Zaman zaman üstündük’

NİĞDE Belediyespor Teknik Direktörü Rıfat Avcu, Beşiktaş gibi bir takımla eşleşmenin heyecanıyla gereken çabayı gösteren takımını kutladı: “Takımımı gayret göstererek, zaman zaman üstün oynadığı için kutluyorum. Benim ve futbolcularımın bu maçta konsantrasyonu en üst seviyeye çıktı. Futbol akıl oyunu, kuvvet sonra gelir. Aybaba’nın bizi yüceltecek sözler söylemesi memnuniyet verici.”

‘Kâbus gibi bir maçtı bizim için’

“Şans verdiğimiz arkadaşlar bu maçları ciddiye almalılar. Konsantrasyonlarının nasıl olması gerektiğini geniş bir toplantıda konuşacağız.”

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Samet Aybaba, karşılaşma sonrasında oyuncularının konsantrasyon eksikliği olduğunu ifade etti: “Şans verdiğimiz arkadaşlarımızın, bu maçları ciddiye almaları gerekiyor. Çok büyük bir takımın formasını hak etmek için mücadele ediyorlar. Önlerine gelen fırsatları çok iyi değerlendirmeleri lazım. Bu anlamda biz daha farklı şeyler bekliyorduk ama onların da mazeretleri var.

YÜKSEK rakım, saha şartları kötüydü. Bir de gündüz maçı oynama gibi mazeretleri var. Böyle maçlar zor olur. Kâbus gibiydi bizim için, iyi bitti. Arkadaşlarımızın konsantrasyonunun nasıl olması gerektiğiyle ilgili geniş bir toplantı yapmalıyız. Böyle rakipler büyük takımlara karşı çok koşar, çok mücadele ve çok pozisyon bulur. Bundan önce de bunları yaşadık. Bunun tipik bir örneğini gördük.”

Uğur: Sahada yürüyorsunuz

BEŞİKTAŞ’IN güç bela kazanabildiği maçın devre arasında soyunma odasında elinde forma ile bir konuşma yapan Beşiktaş’ın tecrübeli oyuncusu Uğur Boral, takımdaki genç arkadaşlarının tabiri yerindeyse kulağını çekti: “Bu armayı görüyor musunuz? O Beşiktaş armasını taşıyan formayı giydiniz mi, rakibi yemeniz lazım, sahada basmadık yer bırakmamanız gerek. Sizler gençsiniz fakat sahada yürüyorsunuz, ‘Biz olduk artık’ diyorsunuz. Böyle devam ederseniz hiçbir zaman iyi oyuncu olamazsınız.” (FİGEN CİVAN / VATAN)

ASIM, CENK’in eldivenini giydi

NİĞDE Belediyespor’un dünkü maçta çok iyi bir oyun ortaya koyan kalecisi Asım, karşılaşmada Beşiktaş’ın milli file bekçisi Cenk Gönen’in eldivenlerini giydi. Cenk, mücadele öncesi Niğde Belediye kalecisi Asım’a iki çift eldiven hediye ederken, Asım da bunları eline geçirdi ve maça çıktı. Ayrıca Beşiktaş’ta birçok oyuncu, malzeme ve kramponlarını Niğde Belediyespor’lu oyunculara hediye etti. (ERDAL CÖMERT / VATAN)

Stat müdürü hastanelik oldu

BEŞİKTAŞ Stat Müdürü Turgut Akhan, Niğde’de zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Siyah-beyazlı kafileyle birlikte dün kupada oynanan maç için Niğde’ye giden Akhan, takım otobüsünden inmek üzereyken şiddetli baş ve karın ağrısı nedeniyle baygınlık geçirdi. İlk müdahalesi yapılan Akhan, Niğde Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Ersan: Hiç çekinmediler

2.5 yıl sonra gol sevinci yaşayan ve Beşiktaş’a galibiyeti getiren Ersan Gülüm, karşılaşma sonrasında bazı takım arkadaşlarını eleştirdi: “Rakibimizi tebrik ediyorum. İyi mücadele ettiler. Bu tip maçların zor olduğunu biliyorum, alt lig takımı olsa bile iyi mücadele edeceklerini biliyorduk. Hava şartları da bizi zorladı. Bence bazı arkadaşlar kendilerine verilen fırsatı iyi değerlendiremediler. İyi bir performans sergileyemedik. Rakip bizden hiç çekinmedi. İnşallah Beşiktaş için daha fazla gol atarım.”

Niğde, Kartal’ı bağrına bastı

İLK kez büyük bir takımı ağırlayan Niğde, Beşiktaş’ı adeta bağrına bastı. Takım stada gitmeden önce yoğun ilgi nedeniyle uzun süre otelden ayrılamazken, futbolcular zor anlar yaşadı. Futbol komitesi üyesi Ahmet Kavalcı, “Bu nazik insanlarla Beşiktaş’ı buluşturmak bizi çok mutlu etti. Bizleri çok güzel ağırladılar” dedi.

Balkonlar kiralandı!

NİĞDE Belediyespor-Beşiktaş maçına evsahipliği yapan Niğde 5 Şubat Stadı’nı gören evlerin balkonları dünkü maç için kiralandı. Stat çevresinde oturanlar, yerel gazetelere ilan vererek, evlerinin balkonlarını bu karşılaşmayı izlemek isteyenler için kiralık olarak verdiler.

STADIN tribünlerinin yanı sıra çevredeki binaların balkonları, pencereleri ve hatta çatıları da dolup taşınca ortaya birbirinden ilginç görüntüler de çıktı.

Haberin Devamı