Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kartal'dan zirveye 'Göz'dağı!

Kartal'dan zirveye 'Göz'dağı!

Süper Lig'in 11. haftasında İzmir'de Göztepe'yi 3-1'le geçen Beşiktaş, lider Galatasaray ile puan farkını 5'e indirdi.

Kartal'dan zirveye 'Göz'dağı!

7’de Talisca ile öne geçen Kartal, 47’de Babel ve 53’te Cenk ile 3-0’ı buldu. 66’da Ghilas skoru belirlerken üst üste 2. kez kazanan Kartal uçuşa geçti!

BU sezon ilk kez bir lig maçında rakibine ‘Ben seni yenerim’ mesajını verebildi Beşiktaş... İlk kez bu kadar domine etti ve rahat sonuca gitti. Üstelik bunu -her ne kadar golcüsü Jahovic’ten yoksun olsa da- ligin ne yaptığını bilen ve kaliteli takımlarından biri olan, siyah-beyazlıları belki de en iyi tanıyan teknik adam Tamer Tuna’nın çalıştırdığı Göztepe karşısında, üstelik deplasmanda başardı.

MAÇA aslında ev sahibi ekip, coşkulu taraftarının da itici gücüyle çok iyi başladı. Ancak Beşiktaş sahaya beceri koymaya kalecisinden başladı. Fabri, 6 dakikada kalesinde yaşanan 3 tehlikeyi önledi.

ÖZGÜVEN TAKVİYESİ

7’de ise Babel olağanüstü bir orta yaptı, Talisca da ceza sahası ön çizgisinden kafayla golü yaptı. Ancak ilginç olan kafa vuruşunu sanki sol ayak içiyle yapmış gibi olmasıydı.

2. yarıya da golle başladı Kartal. Babel topu soldan içeri taşıdı, bir feyk, sonra yakın direk dibine sert şut ve 2-0 oldu. 53’te ise Babel verdi, Talisca alır almaz araya bıraktı, Cenk topu kontrol ederken döndü ve plasesi iyi olmasa da direğin yardımıyla golü yaptı.

Haberin Devamı

66’DA Göztepe, Traore’nin pasında Ghilas ile skoru 3-1’e getirip umutlansa da 86’da Schwehlen, Necip’in bacağına basıp atılınca o umutlar da söndü ve Beşiktaş, uzatmalarında 2 net pozisyon daha kaçırdığı maçı alıp dibe vurduktan sonra geçen hafta başlayan yükselişini üzerine özgüven koyarak sürdürdü.

MAÇTAN DAKİKALAR:

Karşılaşmanın ilk dakikasında sol çaprazda topla buluşan Tayfur Bingöl'ün sert vuruşunda, kaleci Fabricio meşin yuvarlağı kornere çeldi.

3. dakikada Ghilas'ın sol kanattan yaptığı ortada Gouffran'ın indirdiği topla buluşan Castro'nun sert şutunda, kaleci Fabricio meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

7. dakikada Beşiktaş öne geçti. Sol kanattan Babel'in yaptığı ortada penaltı noktasının gerisinde topa iyi yükselen Talisca'nın etkili kafa vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 0-1.

Haberin Devamı

16. dakikada Talisca'nın yaklaşık 25 metreden sert şutunda top yandan auta çıktı.

27. dakikada Quaresma'nın sağ kanattan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içindeki Pepe'nin kafa vuruşunda top üstten dışarı gitti.

37. dakikada sol çaprazda topla buluşan Gouffran'ın sert şutunda, kaleci Fabricio'nun da dokunduğu top direğe çarpıp kornere gitti.

Müsabakanın ilk devresini Beşiktaş 1-0 önde bitirdi.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'de Beşiktaş ile Göztepe arasındaki 11. hafta mücadelesinde her iki takım teknik direktörleri son oynadıkları maçlara göre ilk 11'de değişiklikler yaptı.
Göztepe'nin teknik direktörü Tamer Tuna, ligde 3-1 yenildikleri Kasımpaşa maçının ilk 11'inde ikisi zorunlu olmak üzere 3 değişiklik yaptı. Cezalı Adis Jahovic ile sakatlığı bulunan Oscar Scarione'nin yanı sıra Rajko Rotman Beşiktaş maçında forma giyemedi. Bu oyuncuların yerine Nabil Ghilas, Yoan Gouffran ile Nabil Ghilas yer aldı.
Göztepe'nin teknik direktörü Tamer Tuna, daha önce yardımcılığını yaptığı Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e bu sefer rakip oldu.
Beşiktaş'ın eski oyuncuları Günay Güvenç, Tanju Kayhan, Ömer Şişmanoğlu ve genç Muhammed Enes Durmuş, Göztepe'de yedek kulübesinde yer aldı.
Beşiktaş'ta 1 değişiklik
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki Fransa temsilcisi Monaco maçından farklı olarak Oğuzhan Özyakup'un yerine Anderson Talisca'ya şans verdi.
Tecrübeli teknik adam ligdeki Aytemiz Alanyaspor maçında da tek değişiklik yaparken, o müsabakada ilk 11'de şans verdiği Oğuzhan Özyakup'a ise yedek kulübesinde tuttu.
Maçtan önce taraftarlar arasında gerginlik
Müsabakadan önce Beşiktaş taraftarlarını taşıyan otobüslerden bazıları stat çevresi Göztepeli seyirciler tarafından taşlandı. Bazı otobüslerin camları kırıldı. İki takım taraftarlarının bir araya gelmesini önlemeye çalışan polis ekipleri biber gazı kullandı.
Bazı taraftarlar yaralanırken, olaylarla ilgili polis ekipleri de bazı kişileri gözaltına aldı. Müsabakada bin polisin yanı sıra yaklaşık 400 özel güvenlik görevlileri görev yaptı.
Stadın tamamı dolarken, portatif kale arkası tribünü arkasındaki bir binanın çatı katında da Göztepeli taraftarlar yer aldı.
Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ile Beşiktaş Başkanı Fikret Orman müsabakayı protokol tribünden takip etti.
Süper Lig'in 11. haftasında 3 müsabakada çevrim dışı olarak uygulanan video yardımcı hakem sistemi kapsamında Bornova Stadı'ndaki mücadelede Alper Ulusoy ile Ümit Öztürk görev aldı.
Göztepeli futbolcular sahaya "Yaşama şansın olmasa bile yaşatma şansın var." yazılı pankartla sahaya çıktı. Müsabakadan önce Hakkari ve Diyarbakır'da şehit olan asker ve güvenlik görevlileri ile Eski Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, duayen spor yazarı Erdoğan Şenay anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Haberin Devamı