Gazete Vatan Logo
UEFA Avrupa Ligi Kartal zorlu deplasmanda avantajı kaptı

Kartal zorlu deplasmanda avantajı kaptı

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda Sırbistan temsilcisi Partizan ile Beşiktaş arasındaki maç 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Kartal zorlu deplasmanda avantajı kaptı

Ev sahibi 14’te Ricardo Gomes ile öne geçerken Kartal ise 1 dakika sonra kendi Ricardo’su Quaresma’nın ortasında Tolgay ile durumu 1-1 yaptı. 30 Ağustos’taki rövanşta 0-0 bile Beşiktaş’a ‘Zafer Bayramı’ yaşatacak.

UEFA Avrupa Ligi’nde bu sezon büyük hedefleri olan Beşiktaş, Partizan ile berabere kalarak gruplara kalmak için önemli bir adım attı. Babel ve Lens’i sakatlık, Negredo’yu ise cezası nedeniyle Belgrad’a götürmeyen siyah-beyazlılarda LASK Linz maçında 11’de yer alan Enzo Roco ile Oğuzhan da kulübedeydi.

AVANTAJLI bir skorla İstanbul’a dönmeyi planlayan siyah-beyazlılar maça kontrollü başlamayı tercih etti. Ancak Kartal kontrolde aşırıya kaçınca, bir de buna savunmada yapılan hatalar eklenince Partizan 14. dakikada golü bulan taraf oldu. Kontratakla hücuma kalkan ev sahibinde Goran Zakaric’in soldan ortasını savunmada kimse uzaklaştıramayınca Ricardo Gomes rahat bir şekilde kafayı vurup topu ağlara gönderdi.

GÜNEŞ’LE İLK GOL

ANCAK Kartal öyle erken yanıt verdi ki Partizan’ın sevinci adeta kursağında kaldı. Gol den tam 1 dakika sonra Quaresma’nın sağ kanattan ceza sahasına yaptığı harika ortaya bu kez Tolgay kafayı vurdu ve skoru eşitledi. Sonrasında Beşiktaş oyunun kontrolünü eline geçirirken Partizan ise sert müdahalelerle temsilcimizi durdurmaya çalıştı. 39’da yine Q7’nin sağdan kullandığı kornerde Larin’in kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıkarken devre de 1-1 sona erdi.

Haberin Devamı

İKİNCİ yarıya Partizan skor üstünlüğünü ele geçirmek için etkili başlasa da Beşiktaş savunmasını geçemedi. Karşılıklı etkisiz atakların ardından mücadele 1-1 tamamlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR:

14. dakikada ev sahibi Partizan Ricardo'nun golüyle öne geçti. Zakaric'in sol kanattan yaptığı ortada arka direkte topla buluşan Ricardo, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0

15. dakikada Quaresma'nın sağ kanattan yaptığı ortada topla buluşan Tolgay Arslan, kafa vuruşuyla skora yeniden dengeyi getirdi: 1-1

37. dakikada Zdjelar'ın pasında ceza sahası önünde topla buluşan Zakaric'in çektiği şutu az farkla yandan dışarı çıktı.

Haberin Devamı

39. dakikada Quaresma'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda topla buluşan Larin'in kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıktı.

41. dakikada Ricardo'nun yakın mesafeden çektiği şutu Beşiktaş'ın file bekçisi Tolga Zengin çeldi. Ardından Gökhan Gönül topu uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 beraberlikle sona erdi.

51. dakikada Markovic'in pasında ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Nemanja Miletic'in (26 numara) çektiği şut yandan auta gitti.
52. dakikada ev sahibi Partizan'ın geliştirdiği atakta, Zakaric'in ceza sahası dışından çektiği şut az farkla dışarı çıktı.
62. dakikada sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül'ün ceza sahasına ortasında arka direkte vuran Caner Erkin'in kafa vuruşu kaleyi bulmadı.
81. dakikada Caner Erkin'in sol kanattan kulladığı köşe vuruşunda ön direğe koşu yapan Gökhan Gönül'ün kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıktı.
Kalan bölümünde başka gol olmayan karşılaşma 1-1 sona erdi.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Sırbistan temsilcisi Partizan ile karşılaşan Beşiktaş, bir önceki turda oynadığı LASK Linz maçına göre sahaya 4 değişikle çıktı.
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda deplasmanda 2-1 kaybettikleri LASK Linz maçında ilk 11'de yer verdiği Roco ile Oğuzhan Özyakup, Partizan maçında yedek kulübesinde yer aldı.
Hollandalı futbolcular Babel ve Lens ise sakatlıkları nedeniyle Belgrad'a getirilmedi. Partizan maçında bu 4 ismin yerine Gökhan Gönül, Vida, Quaresma, Necip Uysal ilk 11'de başladı.
Beşiktaş taraftarı yok
UEFA tarafından "yüksek riskli maç" ilan edilen karşılaşmaya konuk takım Beşiktaş'ın taraftarları alınmadı. Karara göre, İstanbul'daki rövanş maçına da Partizan taraftarları alınmayacak.
Partizan taraftarlarının ise maça ilgisi yoğundu. Sırp taraftarlar, 32 bin kişi kapasiteli tarihi stadın büyük bölümünü doldurdu. Sadece kale arkası bölümlerde boşluklar gözlendi.
Partizan Stadı'ndaki karşılaşmayı, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç de takip etti.
Maçta ilginç isim benzerliği
Sırbistan ekibinin savunmasında iki ismin Nemanja Miletic olması kafaları karıştırdı.
Aynı isim ve soyadı taşışan Miletic'lerden 16 Ocak 1991 doğumlu olan, 73 numaralı formasıyla savunmanın sağında forma giydi. 26 Temmuz 1991 doğumlu olan diğer Miletic ise 26 numaralı formasıyla savunmanın solunda görev yaptı.
O taraftar kurtarılamadı
Bu arada, maçın ilk yarısında bir Partizan taraftarı kalp krizi geçirdi. İlk müdahale saha kenarında yapılan taraftar, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Partizan Kulübü yetkililerinden alınan bilgiye göre, henüz kimliği açıklanmayan taraftar yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haberin Devamı