Gazete Vatan Logo
Kasımpaşa Spor Kasımpaşa'dan hakeme sert tepki

Kasımpaşa'dan hakeme sert tepki

Kasımpaşa Kulübü, Spor Toto Süper Lig 18. hafta mücadelesinde dün İstanbul Başakşehir'e 1-0 yenildikleri maçın hakemiyle ilgili açıklama yaptı.

Kasımpaşa'dan hakeme sert tepki

Kasımpaşa Kulübü, Spor Toto Süper Lig 18. hafta mücadelesinde dün İstanbul Başakşehir'e 1-0 yenildikleri maçın hakemiyle ilgili açıklama yayımladı.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklama şöyle;

"Dün İstanbul Başakşehirspor ile oynamış olduğumuz müsabakanın hakemi ile ilgili olarak son derece rahatsız olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

Adem Büyük'ün görmüş olduğu ilk sarı kart öncesi avantaj kurallarını hiçe sayarak oyunu durduran akabinde oyuncularımızın oyunu bir an önce başlatma gayretlerini yine gereksiz düdükleriyle sabote eden hakem, nihayetinde bu duruma haklı olarak tepki gösteren oyuncumuza sarı kart göstermiş, oyuncumuz ilerleyen dakikalarda ikinci sarı kartı görerek oyun dışı kalmıştır.

Tunay Torun'un rakip oyuncu ile girmiş olduğu mücadelede rakip oyuncu son olarak top ile oynamış ve Ryan Babel buluştuğu topu gol olarak kaydetmiştir. Hem nizami golümüz haksız bir ofsayt kararı ile iptal edilmiş hem de Tunay Torun'un son derece normal olarak göstermiş olduğu tepki haksız bir sarı kartla cezalandırılmıştır. Akabinde oyuncumuz ikinci sarı kartı görerek oyun dışı kalmıştır.

Haberin Devamı

Her iki olayda da hakem adeta verdigi son derece yanlı ve hatalı kararlarla oyuncularımızın kırmızı kart görmelerine davetiye çıkarmıştır.

Aleyhimize verilen penaltı kararı ise tam bir skandaldır. Oyuncumuz İlhan Eker'in arkası dönük ve rakibine çok yakın olduğu bir pozisyonda topla bilerek elle oynadığı gerekçesiyle hakem penaltıya hükmetmiştir. Bu kararın iyi niyetle bağdaşması bizim açımızdan mümkün değildir.

Kasımpaşa Sportif Faaliyetler AŞ, sektöre büyük yatırımlar yapmaktadır ve yapmaya da devam edecektir. Gerek bizim gerekse futbola yatırım yapan her girişimin öncelikli beklentisi kalitenin ve güven ortamının artmasıdır. Yetkili kurum ve kurullardan beklentimiz futbolun kalitesini ve ruhunu yaralayan Süleyman Abay gibi hakem ve kişilerin bu ortamdan ayıklanmasıdır. Bu müsabakanın hakeminin gerek kalite gerekse niyet açısından sorgulanması zaruridir ve bu konuda üzerine görev düşenler gereğini yapmalıdır.

Haberin Devamı

Bu maç sona ermiştir ve biz kulüp olarak diğer maçlar için bugünden itibaren çalısmaya başlamış bulunmaktayız. Bu haftadan itibaren Süleyman Abay'ı hiçbir maçımızda görmek istemiyoruz. Diğer 17 Kulübü de bu denli yanlı ve kalitesiz bir yönetim gösteren ve bundan sonra da bu tavrını sürdürmesi kuvvetle muhtemel olan hakemle ilgili Kulübümüzle aynı çizgide görmeyi diliyor ve ümit ediyoruz."