Gazete Vatan Logo
Kasımpaşa Spor Kasımpaşa derbiyi uzatmada kazandı

Kasımpaşa derbiyi uzatmada kazandı

Süper Lig'in ikinci hafta kapanış maçında Başakşehir deplasmanda Kasımpaşa'ya 2-1 kaybetti.

Kasımpaşa derbiyi uzatmada kazandı

LİGE galibiyetle başlayan 2 ekipten Kasımpaşa haftanın son karşılaşmasında uzatma dakikasında bulduğu golle Başakşehir’i yenmeyi başardı. Konuk ekip topa daha çok sahip olan taraf olmasına rağmen Avrupa yorgunluğunu fazlaca hissederek istediği gibi bir oyun kurgusu sergileyemedi. Kasımpaşa ise 2. yarının başlangıcından golü bulduğu dakikaya kadar etkili oldu. Son dakika golü ise karşılaşmaya damgasını vuran andı.

MAÇIN ilk yarısında oyuna daha çok sahip olan Başakşehir oldu. Kasımpaşa’nın topun arkasına geçerek kontratak beklediği oyun düzeninde pozisyon için biraz beklemek gerekti. 18’de İrfan Can’dan gelen pası Caiçara sıfırdan ortaladı. İlk kez topla buluşan Adebayor’un kafası direğin dibinden auta çıktı. Ama ilk yarının en etkili anı 20’de yaşandı. Emre’nin çok etkili faul atışında Veigneau adeta golü sezerek vuruş öncesi geriye koştu ve kaleye giden topu çizgiden çıkardı. 45’te Başakşehir ağlarına giden top ofsayt gerekçesiyle gol sayılmadı

2. yarıya hızlı başlayan Kasımpaşa topu önde tutmayı başararak Başakşehir’e çıkma izni vermedi. Ama konuk ekip kontratakla yine pozisyon buldu. 59’da Emre’nin uzun topuyla Ramazan’la karşı karşya kalan Adebayor topu ayağına dolandırınca pozisyonu kaybetti. 61’de oyunda ilk kez sahne alan Visca’nın sert şutu Ramazan’dan döndü. 66’da Kasımpaşa baskısının karşılığını buldu. Da Costa’nın Diagne’yi düşürmesiyle kazanılan penaltıyı aynı oyuncu kullandı: 1-0. 85’te ise Emre’nin kullandığı faul atışında top Adebayor’dan Napoleoni’nin önüne düştü. O da skoru eşitledi: 1-1.

Haberin Devamı

90+1’de korner atışında Diagne, Mert’ten önce topa dokunarak galibiyet golünü ağlara gönderdi.

KASIMPAŞA 2'DE 2

Kasımpaşa puanını 6'ya yükseltirken Başakşehir ise 3 puanda kaldı. Gelecek hafta Başakşehir evinde Akhisarspor'u ağırlayacak, Kasımpaşa ise Sivasspor deplasmanına gidecek.