Gazete Vatan Logo
Futbol Kasımpaşa öksüz kalmadı

Kasımpaşa öksüz kalmadı

Kasımpaşalılar fırça ve ceza beklerken, başkan Hilmi Öksüz takımına bakın nasıl sahip çıktı

Hüküm bekleyen takıma “Canınız sağolsun, bunu da aşarsınız” diyen başkan futbolcuları hem utandırdı, hem rahatlattı. Hilmi Öksüz ‘Büyükler’ dahil tüm kulüplere de fair-play dersi verdi.

MAÇ bitmiş ev sahibi takım başı öne eğik soyunma odasına doğru gidiyor. Kalelerinde tam 7 gol görmüşler. Antrenmanda yemedikleri kadar gol yani...Toplama bir takım kadar bile mücadele edememenin üzüntüsü ve ezikliği oyuncuların yüzüne vurmuş durumda. Olası cezaları düşündükleri stat koridoru gözlerinde büyüdükçe büyüyor... Hemen arkalarında ise 30 yıllık kariyerinde ilk kez böylesi bir hezimetle karşılaşan hocaları var. O da kafasında binbir düşünce ile aynı yolda ilerliyor. Yaşadıkları büyük travmayı nasıl atlatacaklarının hesaplarını yaparak giriyor soyunma odasına.

İÇERİDE çıt çıkmıyor. Adeta ölüm sessizliği var... Birkaç dakika sonra başkan geliyor. Soyunma odasını üzüntü, utanma ve endişe gibi duygular kaplıyor. Başkan konuşmaya başlayınca önce endişe tavan yapıyor... Ardından toplu şaşkınlık yaşanıyor. Çünkü başkan Türk Futbol Tarihi’nde ender rastlanan bir konuşma yapıyor. “Canınız sağolsun. Bu da geçer, bunu da aşarsınız” diyor. Ağır ceza bekleyenler, yolları ayırmayı düşünenler kulaklarına inanamıyorlar. Birbirlerine “Doğru mu duyduk?” bakışı fırlatıyorlar. Sonrasında da müthiş bir suçluluk hissi kaplıyor içlerini...

ÇITAYI ÇOK YÜKSELTTİ

YUKARIDA anlattıklarım aynen yaşanmadı belki ama Kasımpaşa’nın Trabzonspor’a 7-0 yenildiği maçın ardından Kasımpaşa soyunma odasında olanlar üç aşağı beş yukarı böyleydi. Bugüne değin sergilediği duruşuyla futbolumuzda özel bir yere sahip olan Kasımpaşa’nın nev-i şahsına münhasır başkanı Hasan Hilmi Öksüz, bu tarihe geçen tavrı nedeniyle çıtayı çok yükseklere çekti.

BUNLAR hiç de alıştığımız şeyler değil. Hatta insanın inanası gelmiyor. Sayın Öksüz soyunma odasına giriyor herkes esip gürlemesini beklerken -ki öyle davranmak hakkı- “Sakın yılgınlık olmasın. Bunlar da geçer. Şimdi birbirimize ihtiyacımız var. Birlik olmalıyız” diyor.

BUNUNLA da kalmıyor ve ekliyor Öksüz “Kalecimiz Murat’a çok üzüldüm. Onu çok üzdük. Elbirliğiyle toparlanmasına yardımcı olalım.” Bence yılın fair-play ödülü Öksüz’ün olmalı. Futbolumuzda bir şeyler değişiyor. Yavaş yavaş da olsa iyiye doğru bir gidiş var. Elbette daha çok Hilmi Öksüz’lere ihtiyacımız var... Bu arada birçok kişinin aklına “Böyle bir durumu Aziz Yıldırım, Adnan Polat, Yıldırım Demirören, Sadri Şener yaşasaydı tepkileri sayın Öksüz gibi olur muydu?” sorusunun geldiğine eminim... Çok değil 3-5 yıl geriye dönün bu sorunun yanıtını hemen bulabilirsiniz... Neyse ben-biz umutlu olmaya devam edelim.

GOL SAĞANAĞI...

PEKİ bu haftanın en iyi takımı kim?... G.Saray’ı yenen A.Gücü derseniz, Beşiktaş’ı deviren Manisa’ya haksızlık etmiş olursunuz. Deplasmanda 7 gollük galibiyet alan Trabzon, iki kez geriye düşmesine ve iki de penaltı kaçırmasına karşın Ankara’da kazanan Antalyaspor, Konya’da farka ulaşan F.Bahçe, Bursa’dan da puan alan Karabük hiçbirini göz ardı etmek mümkün değil. Ve sağanak biçimde gol yağmuru da işin kaymağı...O zaman teşekkür etmek boynumuzu borcu... Peki bu durumda “Ligimizin kalitesi yükseldi” diyebilir miyiz? Bence hayır. Ama Anadolu Kulüpleri ile Büyükler arasındaki uçurumların kalktığını söylemek mümkün. Eskinin “çantada keklikleri” artık Bursa’nın açtığı yoldan yürümek için var güçleriyle çalışıyorlar. Korkmuyorlar ve şimdilerde korkutuyorlar. İşte Kayserispor ikinci Bursaspor olma yolunda emin adamlarla yürüyor. Büyüklerden hangisi Kayseri’de mutlak favori olarak sahaya çıkıyor? Ya da Karabük’e ne demeli. Tutabilene aşk olsun. Görünen o ki Anadolu’nun sesi bu sezon da gür çıkmaya devam edecek...

Haftanın takımı ANKARAGÜCÜ

SAMİ Yen’de G.Saray’ı devirmek her babayiğidin harcı değildir. Âlâ Ümit Özat’ın takımı bunu başardı. F.Bahçe maçı öncesinde moral arayan G.Saray’ı uçurumun eşiğine getirip bıraktı.

BAŞKENT ekibi her hafta üstüne koyarak oynuyor. Önceki maçlarda iyi oynamasına karşın beklediği sonuçları alamıyordu. Bu kez hem iyi oynadı, hem de istediği sonucu aldı. Sarı-lacivertliler, “G.Saray gibi seyircisi olan ve evinde Aslan kesilen takımlar nasıl yenilir?” sorusunu hem teorisiyle hem de saha içindeki uygulamasıyla bir güzel yanıtladı. Alkışlar A.Gücü’ne.

GOL KRALLIĞI

Futbolcu Takım Gol Maç

Niang F.Bahçe 7 7

Baros G.Saray 6 7

Bobo Beşiktaş 6 7

Tita Antalya 6 8

Cernat Karabük 5 8

Simpson Manisa 5 8

Alex F.Bahçe 4 7

Emenike Karabük 4 8

Teofilo Trabzon 4 6

Metin A.Gücü 3 7

ASİST KRALLIĞI

Futbolcu Tak›m Asist Maç

Sapara A.Gücü 3 8

Tabata Beşiktaş 3 7

Alex F.Bahçe 3 7

Semih F.Bahçe 3 4

Cernat Kayseri 3 8

Selim Kayseri 3 8

Ceyhun Sivas 3 8

Serkan Trabzon 3 8

Kerem Antaly 2 6

Uğur Antalya 2 4

Derbi BÜLENT YILDIRIM’ı çağırıyor

DERBİ hakemi kim olacak? MHK bu hassas atama için iki haftadır çalışıyor. 15 gün önce 4 olan aday sayısı hafta başı ikiye inmişti. Dün gece geç saatlerde de derbiyi isim netleşti. Bugün de açıklanacak...

MHK’NİN kriterlerinden yola çıkarak maçı kimin yöneteceğini bulmak mümkün. Öncelikle hakem FIFA kokartlı olacak. Cüneyt Çakır yakında derbi yönettiği için şansı yok. Yunus Yıldırım sakat. Görüldüğü gibi adaylar bir anda 4’e indi.

DERBİ yönetecek triolar maçtan önceki hafta bir alt lige atanır. Bank Asya’da geçen hafta maç yöneten iki FIFA var. Biri Bülent Yıldırım diğeri Halis Özkahya. Böylece aday sayısı yarı yarıya azaldı.

SÜRPRİZ OLABİLİR

SON kriter ise Bank Asya’da düdük çalan bu hakemlerin gözlemcileridir. Faal hakemliğinde FIFA kokartı taşıyan gözlemcinin gittiği maçın hakemi daha şanslıdır. Bakın tff.org’a iki hakemin gözlemcilerine, kimin atanacağını bulabilirsiniz. Ancak MHK’nin kriterlerinin bir yana atılıp son dakikada farklı isimlerin atandığı da çok olmuştur.

HATIRLATMAKTA fayda var; Bülent Yıldırım 30 Eylül’de H.Split-Anderlecht karşılaşmasını yönetmişti. Bu maçta Halis Özkahya da çizgi hakemiydi. “Maç hakemini çağırır” derler. Sizce bu derbi kimi çağırıyor?

Haftanın Güzelliği SİVASPOR

Sivasspor Barça’yı örnek aldı


SİVASSPOR, dünyada Barcelona’dan sonra bir ilke imza attı. Uluslararası yardım kuruluşu olan UNICEF’in reklamını formasının ön tarafında para almadan taşıyan Katalanlar’dan sonra Yiğidolar da benzer bir anlaşmaya imza attılar. Kayseri maçına göğsünde Türk Kızılayı yazılı formayla çıkan kırmızı-beyazlılar, böylelikle büyük bir toplumsal mesaj vermiş oldu.

Haftanın Oyuncusu: GÜVEN VAROL

BONSERVİS ödemeden transfer yapmada ciddi tecrübesi bulunan G.Saray’ın ayağına kadar gelen Güven’i almaması inanılmaz bir şey. Ümit Özat’ın gözü kapalı transfer ettiği yıldız için G.Saraylılar’ın şimdi başlarını duvarlara vurdukları bir gerçek. Güven neredeyse tek başına yıktı G.Saray’ı. Sami Yen’de basmadık yer bırakmadı. Adeta “Almazsanız ben de böyle intikam alırım” dedi.

Haftanın Hakemi: SERKAN ÇINAR

G.BİRLİĞİ-Antalya maçının penaltı ve diğer önemli anlarını tekrar tekrar izledim. Hepsinde doğru düdükler çalmış Serkan Çınar. Özellikle 3. penaltı ders gibi. Barış Şimşek ve Bünyamin Gezer de iyiler arasında ama Çınar aradan sıyrıldı. Cesur düdükleri özlemişiz. Aman hoca bu yoldan sapma özel bir kokart sana göz kırpabilir.

Haftanın T.Direktörü: M.ÖZDİLEK

BİR tarafta Beşiktaş’ı İnönü’de deviren Hikmet Karaman, diğer tarafta G.Saray’ı Sami Yen’de hallaç pamuğu gibi atan Ümit Özat. Konya’da Aykut Kocaman. Tarihi farkı egale eden Şenol Güneş. Hepsi deplasman fatihi. Ama Mehmet Özdilek yarım adım da olsa önde. Çünkü o geriden gelip kazandı. Takımı 2 kere geriye düştü, 2 penaltı kaçırdı. Ama Şifo Mehmet inancını ve takımına olan güvenini hiç yitirmedi. Haftanın en iyisi olmayı da bileğinin hakkıyla kazandı.

Haberin Devamı