Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Kazanan Elia Viviani oldu!

Kazanan Elia Viviani oldu!

50.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 136 kilometrelik Kuşadası-İzmir etabını Cannondale takımından İtalyan sporcu Elia Vivianı 3 saat 04 25 saniye ile kazandı

Kazanan Elia Viviani oldu!

İkinciliği tekerlek farkıyla Astana Takımı'ndan İtalyan Andrea Guardını, üçüncülüğü Omega Pharma-Quick Step takımından Britanya'lı Mark Cavendish elde etti. Yarış içinde meydana gelen kazalarda yaralanan bisikletçiler tedavi altına alındı. Tam üç kaza yaşanırken büyük yaralanmalara rastlanılmadı. 140 bisikletçi saat tam 10.55'te Kuşadası'ndan verilen startla mücadeleye başladı. 7 gün boyunca Turkuaz Mayonun ebedi sahibi olabilmek için sporcular büyük bir mücadelenin içine girdiler.

TURKUAZ MAYO İÇİN BÜYÜK ÇEKİŞME

Mark Cavendish, Rein Taaramae ve son olarak Adam Yates 7 gün boyunca Turkuaz mayonun giymişlerdi. Kuşadası-İzmir etabında da Turkuaz Mayoyu Orica GreenEDGE Takımının Britanya'lı sporcusu Adam Yates taşıdı. Genel Ferdi Klasman birinciliği için 7 gün boyunca öylesine büyük bir mücadele vardı ki, aradaki farklar sürekli saniyeler içinde gitti geldi.

İŞTE KUŞADASI-İZMİR ETABI ÖNCESİ GENEL FERDİ KLASMANIN İLK 10 DERECESİ

1 66 YATES Adam OGE GBR 24h46'57" 00"
2 117 TAARAMAE Rein COF (EST) 24h46'58" 01"
3 114 HARDY Romain COF (FRA) 24h47'36" 39"
4 22 FORMOLO Davide CAN (ITA) 24h47'37" 40"
5 107 REBELLIN Davide CCC (ITA) 24h47'41" 44"
6 201 COBO ACEBO Juan Jose TRK (ESP) 24h47'42" 45"
7 34 DURASEK Kristijan LAM (CRO) 24h47'42" 45"
8 98 SANCHEZ GIL Luis-Leon CJR (ESP) 24h47'44" 47"
9 45 HANSEN Adam LTB (AUS) 24h47'51" 54"
10 81 BARDIN Enrico BAR (ITA) 24h48'01" 01'04"
Tablodan da anlaşılacağı gibi birinci ile 10'uncu bisikletçi arasındaki zaman farkı sadece 1 dakika 4 saniye.

SPRİNT PRİMİ SONUÇLARI

Starttan 9 kilometre sonra Sprint primi gerçekleşti. Çıkışla birlikte ön grubu oluşturan Drapac Cycling Takımı'nın Avusturyalı sporcusu Wiesley Sulzberger çizgiyi birinci geçti. İkinciliği CCC Polsat Polkowice Takımının Polonyalı sporcusu Piotr Gawronski, üçüncülüğü de Wanty Groupe-Gobert Takımı'nın Hollandalı sporcusu Wiesley Kreder elde etti. Sprint kapısı geçildikten sonra aynı üçlü 2 dakikanın üstünde bir farkla ön grubu oluşturdu. Ön grubu oluşturan üçlü 21'ínci kilometrede aradaki zaman farkını 2 dakika 40 saniyeye çıkardı. Tırmanış Primi Kapısına yaklaşılırken öndeki üçlü çok rahattı. Gözler Primin nasıl paylaşılacağı yönündeydi.

TIRMANIŞ PRİMİ SONUÇLARI

Ve Tırmanış primi de şu bisikletçiler arasında paylaşıldı. 1-Drapac Cycling Takımından Wiesley Sulzberger, 2-CCC Polsat Polkowice Takımından Piotr Gawronski, 3-Wanty Groupe-Gobert Wesley Kreder. Tırmanış kapısı geçilirken ön grupla, ana grup arasındaki zaman farkı 2 dakika 50 saniye olarak ölçüldü. Bu sonuçlardan sonra Tur'un bitmesine bir etap kala Unıdethelatcare Presendet By Maxxıs Takımı'nın Hollanda Antilleri sporcusu De Maar Marc Kırmızı Mayo'nun kesin sahibi oldu.

TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ PRİMİ

87'inci kilometredeki Türkiye Güzellikleri Primi kapısına doğru ana grup temposunu biraz artırdı. Öndeki üçlü ise
zaman farkının azaltılmaması için pedal basıyordu. Yeni zaman farkı 2 dakika 32 saniye olarak açıklandı. Ancak ana grubun kararlı ve yüksek tempoyla pedal basması kısa sürede farkı 2 dakikaya indirdi. Farkın inmesine rağmen bu üçlü Türkiye Güzellikleri Primini de paylaştı. Finişe 49 kilometre kala gerçekleşen Prim şu bisikletçiler arasında paylaşıldı. 1-Wanty Groupe -Gobert Takımından Wiesley Kreder, 2- Drapac Cycling Takımın'dan Wiesley Sulzberger, 3- CCC Polsat Polkowice Takımından Piotr Gawronski. Kapı geçilirken fark da iyice azalmaya devam etti. Yeni zaman 1 dakika 53 saniye olarak anons edildi. Starttan itibaren mükemmel bir disiplin içinde pedal çeviren üçlü finişe 30 kilometre kala, ana grupla zaman farkını 1 dakika 11 saniyeye indirdi.

TALİHSİZ KAZA

İşte tam bu sırada ana grubun içinde birbirlerine temas eden bisikletçiler fazla önemli olmayan bir kazaya sebebiyet verdi. 10'un üzerinde sporcu düştü. Hemen doktorlar müdahale etti. Sporcuların hepsi yarışa devam ederken bir çoğu da bisikletini değiştirmek zorunda kaldı. Bu kazaya rağmen ana grup tempo yapmaya devam etti ve öndeki üçlüyle arasındaki farkı 50 saniyeye indirdi. Turkuaz Mayonun sahibi Adam Yates ana grubun ortalarında starttan bu yana kalma başarısı göstererek İzmir'e doğru pedal bastı.

ETABIN SON SPRİNT PRİMİ

Finişe 14 kilometre kala fark 25 çizgiyi ilk geçenler şu şekilde belirlendi. 1- Drapac Cycling Takımından Wiesley Sulzsberger, 2- Wanty Groupe-Gobert Takımından Wesley Kreder, 3-CCC Polsat Polkowice Takımından Piotr Gawronski. Böyle startan itibaren finişe kadar konan 4 prim kapısı da bu üçlü tarafından geçilmiş oldu. Fark da bu prim kapısı geride bırakılırken 20 saniyeye indi. Finişe 9 kilometre kala öndeki üçlü ile ana grup birleşti. Grup bundan sonra toplu olarak Karşıyaka Vapur İskelesi'ndeki finişe doğru pedal bastı. 2 Kilometre kala grup yine parçalanmamıştı. Küçük çaplı ataklar oldu ama kaçan sporcuya rastlanmadı.

KAZA ÜSTÜNE KAZA

Finişe 200 metre sert virajlarından birinden çıkan bisikletçiler üst üste gelen kazalarda yaralandı. Bu esnada finiş gerçekleşti ve Cannondale Takımı'nın İtalyan bisikletçisi Elia Vivianı etabı 3 saat 04 dakika 25 saniye ile kazandı.

ETAPTAN NOTLAR

Cofidis Takımı'nın Sportif Direktörü Stéphane Auge: "tabi ki olası kaçışları değerlendirmek için Rein'i önlerde tutacağız." dedi.

Türkiye Güzellikleri mayosu sahibi Neri Sottoli Takımı'nın İtalyan Sporcusu Mattia Pozzo: "Türkiye Güzelliklerini ziyaret etmek için tekrar bu ülkeye gelmeyi ümit ediyorum "
136 kilometrelik bugünkü etapta 2 adet sprint primi (9 ve 122. Km), 1 adet Tırmanış primi (61.km) ve 1 adet Türkiye Güz. Primi (87 km) bulunuyor.

Turkuaz Mayonun sahibi Orica GreenEDGE Takımı'nın Britanyalı sporcusu Adam Yates: " alışık olmadığım bir durum ve liderlik mayosunu taşırken medyanın ilgisine alışmaya çalışıyorum "dedi.

2 yıl önce İzmir'de bu etabı kazanan Omega Pharma-Quick StepTakımı'nın Belçika'lı bisikletçisi Iljo Keisse, bu seneki finişlerin değişik bir tat verdiğini söyledi.

KUŞADASI-İZMİR ETABI ETKİNLİKLERİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar finiş alanına gelerek bisikletçilere ve yerli yabancı medyaya armağanlar verdi. Ayrıca Karşıyaka Belediye Bandosu ile Halk oyunları topluluğu çeşitli gösteriler yaptı.

Konya Torku Şekerspor etap boyunca kurduğu stantlar ile bisiklet severlere hizmet vermişti. İzmir finişinde Konya ekibi bu kez 3 stant kurarak çeşitli armağanlar dağıttı.
Konak Saat Kulesi yanında, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda, Karşıyaka Girişi Anıt Yanı 10x10 ebadında görsel pankartlar asıldı.

TUR YARIN 121 KİLOMETRELİK İSTANBUL-İSTANBUL-ETABI İLE SONA ERECEK

27 Nisan'da Alanya-Alanya etabı ile başlayan 50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'u yarın koşulacak 121 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabı ile sona erecek. Böylece bisikletçiler 8 gün boyunca toplam 1254 kilometre yol kat etmiş olacaklar. Alanya-Alanya etabının startına katılan 154 bisikletçiden 14'ü çeşitli nedenlerle yarışı terk etmişti. İstanbul-İstanbul etabına kadar 140 bisikletçi start aldı...

Haberin Devamı