Gazete Vatan Logo
Futbol Keita'ya özel tebrik

Keita'ya özel tebrik

Frank Rijkaard, iki gol atan Kader Keita'ya övgüler yağdırdı.

Turkcell Süper Lig'de haftayı 4-1'lik Kasımpaşa galibiyetiyle kapatan Galatasaray'da teknik direktör Frank Rijkaard, iki gol atan Kader Keita'ya övgüler yağdırdı.

Rijkaard, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, ''çok zor bir maçtı. Kasımpaşa gibi top oynamayı seven, önemli bir ekibe karşı üç puan kazandık'' dedi.

UEFA Avrupa Ligi'nde Atletico Madrid'e elendikten sonra, yeniden motive olmanın zorluğuna değinen Hollandalı çalıştırıcı, ''bunu başarmak kolay değildi, ama oyuncularımız motive olmayı bildi. Özellikle maç 1-1'ken her iki taraf da oyunu lehine çevirebilirdi. Oyuncularım büyük fedakarlık gösterdi'' diye konuştu.

Rijkaard, Baros ve Kewell'ın gelecek hafta takıma dönecek olmalarıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine, ''bu takım için çok iyi olacaktır. Ancak şu bizi yanıltmasın ki, bu iki oyuncunun takıma dönecek olması, hemen 90 dakika oynayacakları anlamına gelmiyor. Bir sakatlıktan dönüyorlar ve eski formlarına ulaşmaları için zamana ihtiyaçları olacaktır'' ifadelerini kullardı.

Keita'ya özel tebrik

Frank Rijkaard, Kasımpaşa maçında iki gol atan oyuncusu Abdel Kader Keita'yı basın toplantısında tebrik etti.

Konuşmasında, ''Keita'yı özel olarak tebrik etmek istiyorum'' diyen Rijkaard, ''kendisi çok iyi bir performans sergiledi ve çok önemli goller attı'' dedi.

Jo için, ''çok önemli bir santrafor ve kadromda olduğu için mutluyum. İyi oynadığını düşünüyorum'' diyen Hollandalı teknik adam, sergilediği futbolla alkış alan Giovani hakkında da, ''çok yetenekli bir futbolcu. Zamana ihtiyacı olduğunu biliyorduk. Uzun zamandır düzenli oynamıyordu. Biraz zaman ve antrenmana ihtiyacı vardı. Bugünkü performansından memnunum. Fiziksel olarak gayet iyi olduğunu da gösterdi. Şampiyonluk yolunda bize katkısı olacaktır'' şeklinde konuştu.

"İlginç maçlar bizi bekliyor"

Frank Rijkaard, Turkcel Süper Lig'deki gelecek haftaların çok ilginç geçeceğine inandığını söyledi.

Şampiyonluk yarışının sadece iki takım arasında olmayacağını aktaran Rijkaard, Galatasaray' ile birlikte Bursaspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da bu yarışın içinde olacağını dile getirerek, ''ilginç maçlar bizi bekliyor'' diye konuştu.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Giovani ise Kasımpaşa karşısında yüksek bir hücum temposu ortaya koyduklarını söylerken, kendi performansını üst seviyelere çıkartmak için de çok çalıştığını ve kendisini artık daha iyi hissettiğini aktardı.

Haberin Devamı