Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Kenan İskender toprağa verildi

Kenan İskender toprağa verildi

Trabzonspor'da uzun yıllar yöneticilik ve Asbaşkanlık yapan Kenan İskender'in cenazesi futbol camiasını buluşturdu.

Kenan İskender toprağa verildi

Trabzonspor Kulübü'nde düzenlenen törene Beşiktaş Teknik direktörü Şenol Güneş'ten Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'a kadar İskender'in yöneticiliğini yaptığı bir çok futbol adamı katıldı.

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede dün 73 yaşında hayatını kaybeden Kenan İskender için Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde tören düzenlendi. Törene Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, yönetim kurulu üyeleri, TFF Başkanvekili İbrahim Usta, Trabzonspor eski başkanı Ahmet Celal Ataman, eski bakanlardan ve bordo-mavili kulübün eski başkanı Faruk Özak, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma, Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Adana Demirspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, çeşitli zamanlarda bordo-mavili kulüpte futbol oynamış ve teknik direktör, menajer olarak görev yapmış Giray Bulak, Ünal Karaman, Hami Mandıralı, Hamdi Aslan, Trabzonsporlu futbolcular Onur, Mustafa, Cardozo, Douglas, Sefa, Yusuf, Bourceanu, Mehmet Ekici, Alper Uludağ, Marko Marin, bordo-mavili kulübün eski yöneticileri, ailesi ve sevenleri katıldı.

Haberin Devamı

CAMİANIN KENAN AMCASIYDI

Trabzonspor'da ilk kez 1979'da yönetici olarak görev yapan ve 1993 yılına kadar çeşitli dönemlerde yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Kenan İskender, 1994-1995 sezonunda Asbaşkan, 1995-1996 sezonunda ise Asbaşkan ve Futbol Şube Sorumlusu olarak görev yapmıştı. 1996'daki kadronun oluşturulmasında önemli rol oynayan Kenan İskender, bordo-mavili camiada "Kenan Amca" olarak tanınıyor ve seviliyordu.

ESKİ DOSTLAR BULUŞTU

Cenaze töreninde Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, eski öğrencisi olan Trabzonspor Teknik direktörü Şota Arveladze ile yan yana yer aldı. İkili uzun süre sohbet ederken, Güneş Trabzon'daki eski dostları ve futbolcularıyla da hasret giderdi. Bu arada 1995-1996 sezonundaki takımda birlikte futbol oynayan Tolunay Kafkas, Ünal Karaman ile Hami Mandıralı da uzun süre sohbet etme imkanı buldu.

Haberin Devamı

HACIOSMANOĞLU: ŞEHRİN ÖNEMLİ BİR DEĞERİYDİ

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, törende yaptığı konuşmada, "İskender ağabey sadece Trabzonspor asbaşkanı, genel kaptanı olarak değil şehrin önemli bir değeriydi. Şahsen çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir insandı. Allah mekanını cennet etsin, ailesine ve bizlere sabırlar niyaz eylesin" dedi. Bugüne kadar bordo-mavili kulüpte sadece başkanlar için tören düzenlendiğini ifade eden Hacıosmanoğlu, "Kenan ağabeyin farklılığı burada ortaya çıkıyor. Onun hakkını vermek gerekiyor. İnşallah Allah ona, hem Trabzonspor'a hem Trabzon kentine yaptıklarının, hem de ailesine bıraktığı miras karşılığında ebedi hayatında layık olduğu cenneti nasip eder. Huzur içinde yatmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Ailesine ve Trabzonspor ailesine tekrar başsağlığı ve sabır diliyorum" diye konuştu.

SÜRMEN: TRABZONSPOR SEVGİSİ ÖRNEK ALINMASI GEREN BİRİYDİ

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen ise, "Kenan İskender'i bir ağabey, Trabzonspor'u yöneten biri olarak tanıdık. O Trabzonspor camiasının, şehrin, esnafın ailesiydi. Kenan ağabeyimiz elim bir olay sonrası yaralandıktan sonra o ızdırabında, acısında bile hiçbir zaman Trabzonspor'a ilgisiz kalmamıştır. Hep merak etti, sordu. Sizin sormanıza gerek yoktu, o soruyordu. Bundan hepimizin alması gereken çok büyük bir ders var. Trabzonspor, bir sevdadır. Trabzonspor, koltuktayken sorumluluk alınacak bir yer değil. Trabzonspor'a sevdalıysanız, hasta yatağında da onu düşünürsünüz. Onun için Kenan ağabeyinizi uğurlarken onla vedalaşırken, sevgi saygı sunmak yetmiyor. Onu dualarımızla, bundan sonra adını yaşatarak belki biraz borcumuzu öderiz. Ailenin ve camianın başı sağ olsun" diye konuştu. Trabzonspor eski Divan Başkanı ve kurucu üyelerden Nizamettin Algan ise, Kenan İskender'in kulübe önemli katkılar yaptığını ve unutulmayacak bir yönetici olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından yapılan duadan sonra Kenan İskender'in cenazesi İskenderpaşa Camisi'ne götürüldü.

Haberin Devamı