Gazete Vatan Logo
Moto GP Kenan Sofuoğlu avantaj peşinde

Kenan Sofuoğlu avantaj peşinde

Dünya Supersport Şampiyonası'nda 96 puanla lider konumda bulunan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, hafta sonu koşulacak Büyük Britanya yarışını kazanarak avantajlı konuma geçmek istediğini söyledi

Kenan Sofuoğlu avantaj peşinde

Milli sporcu Kenan yaptığı açıklamada, 28-29 Mayıs'ta Büyük Britanya'nın Leicestershire bölgesindeki Donington Park Pisti'nde gerçekleştirilecek sezonun 7. yarışı için hazır olduğunu anlattı.

Donington Park'ta daha önce yarışlar kazandığını ve pisti sevdiğini dile getiren Kenan, "Lider gidip lider dönmek istiyorum." dedi.

Son yarışlarda iyi sonuçlar alarak liderliğe ulaştığını belirten Kenan, şöyle konuştu:

"Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun ortasındayız ve lider konumdayım. İngiltere koşusunu kazanarak avantajlı konuma geçmek istiyorum. Kazanmam halinde rakiplerimle aramda puan farkı oluşacak. Gençlik ve Spor Bakanlığının verdiği destekle sezonun ortasında lider konumdayım. Bakanlık her zaman arkamda duruyor. Bakanlığımızın yanı sıra Spor Genel Müdürlüğü, federasyonumuz ve sponsorlarımın bana güveni tam. Desteklerine teşekkür ediyorum ancak güvenlerini de boşa çıkarmamak için sezonu zirvede tamamlamak istiyorum."

Milliyet gazetesinin bu yıl 62'ncisini düzenlediği "Yılın Sporcuları" ödül töreninde yılın sporcusu seçilen Kenan Sofuoğlu, sezon içinde milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu ile yaşanan diyalog nedeniyle oluşan gerginliği de gecede giderdiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Kenan Sofuoğlu, "Gecede Hakan Çalhanoğlu beni kırmayarak kürsüye geldi. Aramızdaki gerginliği tekrar tatlıya bağlamış olduk." ifadelerini kullandı.